Pirkanmaan fiksuin työympäristö – Uskallatko ottaa haasteen vastaan?

Hankekutsu: Älykkäämpien työkäytäntöjen testaaminen ja vaikutusten mittaaminen

Haluamme osaltamme olla kehittämässä pirkanmaalaisten organisaatioiden menestysmahdollisuuksia. Tässä hankkeessa keskitymme tieto- ja palveluintensiivisten työympäristöjen ja työskentelytapojen kehittämiseen. Haluatko sinä oppia fiksumpia työkäytäntöjä ja jakaa omia kokemuksiasi?

Hanke haastaa työyhteisöjä testaamaan uudenlaisia työnteon tapoja oman työnsä kehittämiseksi. Testaus tehdään nopealla syklillä ja askel kerrallaan – työt eivät kärsi, päinvastoin! Tekemällä oikeita asioita fiksummalla tavalla voidaan parantaa työn tuottavuutta ja hyvinvointia. Tutkimustulokset ovat osoittaneet, että työympäristöä kehittämällä voidaan vaikuttaa merkittävästi tilakustannuksiin, työnantajakuvaan, asiakaskokemukseen sekä pienentää hiilijalanjälkeä.

Hankkeen lopuksi parhaat käytännöt jaetaan ja paras työyhteisö palkitaan. Bonuspalkintona kaikille tuottavuustietoisempi ja taitavampi työyhteisö!

Mikä muka fiksumpaa? Esimerkiksi:

  • Joustavuuden ja liikkuvuuden tukeminen: Jotkut työtehtävät voi olla fiksumpaa hoitaa muualla kuin omalla nimetyllä työpisteellä.
  • Toimistotilojen kehittäminen: työpaikallakin tulisi voida työskennellä tuottavasti sekä vuorovaikutteisesti.
  • Työn tuloksiin keskittyminen: Läsnäoloajan mittaamisesta työn tuloksellisuuden parantamiseen.
  • Turhien rutiinien tehostaminen ja poistaminen: Joko ne kokouskäytännöt ja viestintäetiketit ovat kunnossa? Tiedonhallinta hallussa?
  • Tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen: Mobiili? Sosiaalinen? Offline?

Hypeä vai hyötyä – onko muutoksilla mitään vaikutusta? Ota 5 askelta kanssamme:

  1. Kaikille yhteinen koulutus älykkäämmän työkulttuurin luomisesta ja vaikutusten mittaamisesta.
  2. Nykyisten työkäytäntöjen fiksuuden mittaaminen ja käytäntöjen päivitystarpeen arviointi.
  3. Temppurata 1-4: Tavoitteisiin sopivien käytäntöjen nopea testaaminen ja hyötyjen mittaaminen erillisinä toteutuskertoina.
  4. Uusien työkäytäntöjen vaikutusten mittaaminen.
  5. Parhaiden käytäntöjen tunnustaminen ja kehityshenkinen kilpailu ja oppiminen tiimien ja organisaatioiden kesken.

On aika muuttaa tietotyökulttuuri tälle vuosituhannelle!

Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen tutkimuskeskus Novi kutsuu työyhteisöjä mukaan leikkimieliseen kisaan joka toteutetaan 1.9.2013-31.12.2014. Kisa toteutetaan yritysryhmänä haettavana kehityshankkeena, jonka rahoittajina Työsuojelurahasto (50%) ja osallistuvat organisaatiot (50%). Osallistumiseen on tehty kolme eritasoista pakettia joten mukaan voi lähteä 100-5000 euron rahallisella panostuksella sekä oman työyhteisön kehitystyön laajuuden mukaisella työpanostuksella. Sitoumuksia hankkeeseen osallistumiseen pyydetään 31.5.2013 mennessä.

Lisätietoja:
Tutkijatohtori Maiju Vuolle (maiju.vuolle@tut.fi, 040 559 6424)
Professori Antti Lönnqvist (antti.lonnqvist@tut.fi, 040 544 6288)