IBM vierailuluento: ”Big Data for BIG INSIGHTS AND ACTIONS” @TampereUniTech

Tule kuulemaan IBM:n muutoksesta palveluorganisaatioksi – jälkkärinä kognitiivista tietojenkäsittelyä!

Tietojohtamisen tutkimuskeskus Novin ja IBM:n yhteistyö jatkuu palveluopetuksessa. IBM:n yliopistosuhteista vastaava Jyrki Koskinen vieraili ensimmäisen kerran Tiedonhallinnan ja logistiikan laitoksen järjestämällä ’Tietointensiivinen palvelutoiminta -kurssilla jo keväällä 2008. Samana vuonna TTY:llä juhlittiin ensimmäistä kertaa IBM Best Student Recognition -palkinnon voittajaa. Sittemmin näistä molemmista on muotoutunut vuosittain tapa.

Jyrki Koskisen vierailuluento käsittelee ensisijaisesti IBM:n läpikäymää suurta muutosta; isojen main frame -tietokoneiden toimittajasta palveluorganisaatioksi. Elefantin tanssiin opettaminen on ajankohtaista edelleen. Kuinka syvään juurtunut kulttuuri muutetaan ja miten työntekijät sitoutetaan muutokseen? Tule ja kuule, miten tämä tapahtui yhdessä maailman suurimmassa yrityksessä!

Luennon lopuksi on perinteisesti luotu katsaus tulevaisuuteen. Käsiteltyjä teemoja ovat olleet muun muassa yhteiskuntavastuu, sosiaaliset innovaatiot ja Smarter City. Ääni on edelleen yrityksen, jolla on merkittävä rooli näiden ajatusten läpiviemisessä ja toteuttamisessa. Tänä vuonna jälkiruokana on tarjolla ajatuksia teemasta: ’Big Data for BIG INSIGHTS AND ACTIONS’ tarjoiltuna ripauksella kognitiivista tietojenkäsittelyä. Tätä et halua jättää väliin!

Opiskelijoiden näkökulmasta mielenkiintoista on myös viimekertaisen Best student recognition -palkinnon voittajan matkakokemukset. Nämä meille tiivistää Topi Aura, joka osallistui kesällä Prahassa järjestettyyn tilaisuuteen. Aikaisempien palkintomatkojen kohteet ovat: LaGaude, Ranska (2008); Krakova, Puola (2009); Boeblingen, Saksa (2010); Montpellier, Ranska (2013). Kunniakirjan Topille luovuttaa ohjelmistoryhmän vetäjä Tommi Varjonen IBM:ltä.

Sinullakin on mahdollisuus voittaa palkintomatka. Osallistu ja loista keväällä järjestettävällä Tietotyön johtamisen -kurssilla. IBM-luento on osa Tietointensiivinen palvelutoiminta -kurssia, jota suositellaan pohjiksi Tietotyön johtamisen -kurssille.

Be there: 24.10. klo. 10.15-12, Festian pieni sali 2

Lisätietoja: Harri Laihonen