Tietojohtamisen opiskelijoille voitto GIA-konferenssin väittelyssä

Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen opiskelijaryhmä voitti GIA (Global Intelligence Alliance) -konferenssissa Helsingissä 2.-4.6.2014 järjestetyn väittelyn aiheesta tietojohtamisen tulevaisuus. TTY:n opiskelijoiden vastaväittelijät tulivat Aalto-yliopistosta.

Kansainvälisessä konferenssissa oli päättävänä ohjelmanumerona kahden opiskelijaryhmän väittelykilpailu. Opiskelijaryhmät olivat valmistelleet 15 minuutin mittaiset esitykset heille annetuista aiheista. TTY:n opiskelijoille annettu kysymys oli ”Why intelligence function will be the most important job in the future?” Ryhmien esitysten piti pohjautua faktaan, tilastoihin ja loogiseen päättelyyn. Esitysten jälkeen myös kansainvälisen konferenssin osallistujat saivat osallistua keskusteluun ja haastaa opiskelijaryhmiä kysymyksillään.

Tiukan väittelyn voitti TTY:n tietojohtamisen opiskelijat erinomaisella esityksellä. Voittajajoukkueessa oli mukana TTY:ltä Eva Anastasi, Topi Aura, Heidi Korhonen sekä Olli Lindroos. He suorittivat väittelyn osana tietojohtamisen opintoja. Väittelyyn opiskelijat valmistautuivat huolellisesti alan viimeisimpään kirjallisuuteen tutustuen sekä harjoittelemalla itse esiintymistä. Ryhmä sai erityistä kiitosta luontevasta esiintymisestä sekä siitä, että heidän esityksensä perustui kolmeen huolella valmisteltuun skenaarioon.

TTY:n vararehtori, professori Mika Hannula korostaa, että yliopistot tarvitsevat ennakkoluulottomia kokeiluja opetuksen kehittämiseksi. Opiskelijoiden haastaminen ja kansainvälinen yhteistyö tuottavat hyviä tuloksia.

–          Tämän kaltaisessa opetuksessa yhdistyvät luontevasti tietojohtamisen syventävät opinnot sekä työelämässäkin tarvittavat taidot, kuten kieli- sekä esiintymistaidot, kertoo opiskelijaryhmää ohjannut assistentti Jussi Myllärniemi tiedonhallinnan ja logistiikan laitokselta.

Lisätietoja Jussi Myllärniemeltä (etu.suku@tut.fi).