Etusivu » Liikenteen tutkimuskeskus Verne

Liikenteen tutkimuskeskus Verne

Liikenteen tutkimuskeskus Verne tukee ja edistää tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoin kestävän, tehokkaan ja ihmisläheisen liikennejärjestelmän kehittämistä. Vahvuutenamme on liikennejärjestelmän tarkastelu laajasti ja kokonaisuutena. Liikennejärjestelmä kattaa sekä henkilö- että tavaraliikenteen, näiden kysynnän (matkustus- ja kuljetustarpeet) ja tarjonnan (eri liikennemuodot ja näiden infrastruktuuri, kulkuvälineet ja palvelut, eri kulkutavat ja kuljetusmuodot sekä matka- ja kuljetusketjut). Liikennejärjestelmä palvelee ihmisten, elinkeinoelämän ja yhteiskunnan tarpeita ja liittyy myös osaltaan yhdyskuntarakenteeseen ja maankäyttöön sekä logistisiin prosesseihin ja toimitusverkostoihin.

Osallistumme liikenne- ja kuljetusjärjestelmän kehittämiseen tieteen keinoin ja toimimme sillanrakentajana tiedemaailman ja muun yhteiskunnan välillä. Verne tähtää toiminnallaan siihen, että Suomella on edellytykset olla liikenteen ja logistiikan eturintamassa. Tarjoamme liikennealan päätöksentekijöille analyyttistä tietoa sekä uusia ja ennakkoluulottomia näkemyksiä. Haluamme olla aktiivisesti alan muiden toimijoiden kanssa rakentamassa liikenteen parempaa tulevaisuutta.

Verne verkostoituu suomalaisten ja ulkomaisten toimijoiden kanssa nostaen esille yhteiskunnan kannalta tärkeitä tutkimusalueita. Opetuksellaan Verne varmistaa, että TTY:stä valmistuu arvostettuja liikenne- ja logistiikka-alan diplomi-insinöörejä.

Verne on noin 10 hengen tutkimusyksikkö Tampereen teknillisessä yliopistossa (TTY). Verne toimii osana talouden ja rakentamisen tiedekuntaa ja sen rakennustekniikan laboratoriota. Liikennejärjestelmän opetuksella ja tutkimuksella on TTY:ssä lähes 50 vuoden historia. Nimi Liikenteen tutkimuskeskus Verne on ollut käytössä vuodesta 2011. Vernen johtajana toimii Assistant Professor Heikki Liimatainen.