Etusivu » Tampereen kaupunkiseudun ja Pirkanmaan liikennetutkimus 2012

Tampereen kaupunkiseudun ja Pirkanmaan liikennetutkimus 2012

> in English: Tampere regional travel survey 2012

Siirry vastaamaan (tutkimus päättynyt – linkki ei enää käytössä)

Tampereen kaupunkiseudulla ja sitä ympäröivissä kunnissa seudulla toteutetaan syystalvella 2012 laaja liikennetutkimus, jossa selvitetään seudulla tehtävien matkojen määrää ja suuntautumista. Tietoa kerätään henkilöhaastatteluilla ja liikennelaskennoilla syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Liikennetutkimusta teettävät Tampereen seudun kunnat, Pirkanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan liitto sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Henkilöliikennetutkimukseen on kutsuttu hieman yli 16 000 asukasta, jotka on poimittu satunnaisesti tutkimukseen seudun eri kunnista. Tutkimusalueeseen kuuluvat Tampereen lisäksi Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Nokia, Orivesi, Ylöjärvi, Vesilahti, Akaa, Hämeenkyrö, Pälkäne ja Valkeakoski.

Tutkimukseen voi vastata internetin kautta tai osallistumalla syyskuun puolivälissä käynnistyvään puhelinhaastatteluun. Tutkimuksessa kysytään vastaajan taustatietojen lisäksi tietoja hänen yhden arkipäivän aikana tekemistään matkoista.

Matkalla tarkoitetaan tässä tutkimuksessa siirtymistä paikasta toiseen kävellen tai jollakin kulkuneuvolla. Matkoja ovat esimerkiksi siirtyminen kotoa töihin, paluumatka töistä kotiin, meno kauppaan, paluumatka kaupasta kotiin, matka kotoa päiväkotiin tai matka työpaikalta kokoukseen toiseen rakennukseen. Esimerkiksi kaupassa käynti sisältää kaksi matkaa: menomatkan kauppaan ja paluumatkan takaisin kotiin.

Tutkimuksella selvitetään esimerkiksi matkojen pituutta, määrää ja ajankohtaa, kulkutapoja ja matkan tarkoitusta. Kunkin vastaajan tutkimusvuorokausi on ilmoitettu vastaajalle saapuneessa kutsussa, jossa on myös tunnus internet-lomakkeelle kirjautumiseen. Tutkimusvuorokausi alkaa kyseisen päivän aamuna klo 4:00 ja päättyy seuraavan päivän aamuna klo 3:59.

Tutkimuksessa on myös mahdollista antaa liikennesuunnittelijoille palautetta liikennejärjestelmästä, esimerkiksi tie- ja katuverkosta, joukkoliikennepalveluista sekä jalankulun ja pyöräilyn olosuhteista. Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi tuotepalkintoja.

Voitte siirtyä tutkimuslomakkeeseen alla olevasta nuolipainikkeesta. Lomake aukeaa uuteen näkymään.
Siirry vastaamaan (tutkimus päättynyt – linkki ei enää käytössä)

Lisätietoja liikennetutkimuksesta:

Liikennetutkimuksen henkilöhaastatteluosuudesta vastaavat Tampereen teknillinen yliopisto ja Sito Oy. Henkilöhaastattelut toteuttaa Innolink Research Oy. Saatte tarvittaessa lisätietoja henkilöhaastatteluista Tampereen teknillisestä yliopistosta.


Tälle sivulle löydät suoraan osoitteella www.tut.fi/liikennetutkimus (tutkimus päättynyt – linkki ei enää käytössä)