Miten tutkimukseen osallistutaan?

Tutkimukseen on poimittu satunnaisesti noin 16 500 Tampereen kaupunkiseudulla ja sitä ympäröivissä kunnissa asuvaa yli 5-vuotiasta. Tutkimukseen valikoidut vastaajat voivat vastata tutkimukseen internetlomakkeella tai osallistumalla puhelinhaastatteluun. Lisäksi tutkimuksessa tehdään täydentävä postikysely niille vastaajille, joita ei tavoiteta puhelimitse tai netin kautta. Tutkimukseen osallistuville lähetetään erillinen kutsu, jossa kerrotaan vastaajan tutkimusvuorokausi.

Vastaaminen internetissä

Internetlomakkeen voi täyttää heti tutkimusvuorokauden iltana. Nettilomakkeelle kirjaudutaan tunnuksella, joka mainitaan vastaajalle lähetetyssä kutsussa. Nettilomakkeeseen pääsee tutkimuksen esittelysivun kautta. Jos olette kadottanut kutsun, saatte tarvittaessa uuden tunnuksen puhelinhaastattelijalta tai soittamalla Innolinkille, puhelinnumero 010 633 0225 (arkisin klo 8:00–20:30).

Osallistuminen puhelinhaastatteluun

Puhelinhaastattelut käynnistyvät syyskuun puolivälissä siten, että vastaaja saa ensin ennakkokirjeen tutkimuksesta. Puhelinhaastattelut käynnistyvät 2–3 vuorokauden kuluttua tutkimusvuorokauden päättymisestä, jos vastaaja ei ole siihen mennessä vastannut tutkimukseen internetin kautta. Puhelinhaastattelussa kerätään samat tiedot kuin nettilomakkeella. Puhelinhaastattelija tavoittelee vastaajaa numerosta, joka on mainittu tutkimukseen poimituille lähetetyssä ennakkokirjeessä. Jos puhelinnumero on virheellinen tai toivotte, että teille soitetaan muuhun numeroon, voitte ilmoittaa numerotietonne Innolinkiin, puhelinnumero 010 633 0225 (arkisin klo 8:00–20:30). Voitte halutessanne myös sopia teille sopivan haastatteluajan jo etukäteen tässä numerossa.