Etusivu » Tampereen kaupunkiseudun ja Pirkanmaan liikennetutkimus 2012, alle 15-vuotiaat vastaajat

Tampereen kaupunkiseudun ja Pirkanmaan liikennetutkimus 2012, alle 15-vuotiaat vastaajat

> in English: Tampere regional travel survey 2012, respondents under 15 years of age

Siirry vastaamaan (tutkimus päättynyt – linkki ei enää käytössä)

Tampereen kaupunkiseudulla ja sitä ympäröivissä kunnissa seudulla toteutetaan syystalvella 2012 laaja liikennetutkimus, jossa selvitetään seudulla tehtävien matkojen määrää ja suuntautumista. Tietoa kerätään henkilöhaastatteluilla ja liikennelaskennoilla syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Liikennetutkimusta teettävät Tampereen seudun kunnat, Pirkanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan liitto sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Henkilöliikennetutkimukseen on kutsuttu hieman yli 16 000 asukasta, jotka on poimittu satunnaisesti tutkimukseen seudun eri kunnista. Nuorimmat tutkimukseen kutsutut ovat 6-vuotiaita. Alle 15-vuotiaiden vastaajien tutkimuslomake lähetetään lapsen vanhemmille. Tutkimukseen voi vastata internetin kautta tai osallistumalla syyskuun puolivälissä käynnistyvään puhelinhaastatteluun.

Matkalla tarkoitetaan tässä tutkimuksessa siirtymistä paikasta toiseen kävellen tai jollakin kulkuneuvolla. Matkoja ovat esimerkiksi siirtyminen kotoa kouluun, paluumatka koulusta kotiin, meno kauppaan, paluumatka kaupasta kotiin tai matka kotoa päiväkotiin. Esimerkiksi kaupassa käynti sisältää kaksi matkaa: menomatkan kauppaan ja paluumatkan takaisin kotiin.

Tutkimuksella selvitetään esimerkiksi matkojen pituutta, määrää ja ajankohtaa, kulkutapoja ja matkan tarkoitusta. Kunkin vastaajan tutkimusvuorokausi on ilmoitettu vastaajalle saapuneessa kutsussa, jossa on myös tunnus internet-lomakkeelle kirjautumiseen. Tutkimusvuorokausi alkaa kyseisen päivän aamuna klo 4:00 ja päättyy seuraavan päivän aamuna klo 3:59.

Tutkimuksessa on myös mahdollista antaa liikennesuunnittelijoille palautetta liikennejärjestelmästä, esimerkiksi tie- ja katuverkosta, joukkoliikennepalveluista sekä jalankulun ja pyöräilyn olosuhteista. Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi tuotepalkintoja.

Voitte siirtyä tutkimuslomakkeeseen alla olevasta nuolipainikkeesta. Lomake aukeaa uuteen näkymään. Muistattehan, että vastaatte kyselyyn kutsun mukaisesti lapsenne puolesta ja siten raportoitte hänen tekemiään matkoja.

Siirry vastaamaan (tutkimus päättynyt – linkki ei enää käytössä)

Lisätietoja liikennetutkimuksesta:

Liikennetutkimuksen henkilöhaastatteluosuudesta vastaavat Tampereen teknillinen yliopisto ja Sito Oy. Henkilöhaastattelut toteuttaa Innolink Research Oy. Saatte tarvittaessa lisätietoja henkilöhaastatteluista Tampereen teknillisestä yliopistosta.


Tälle sivulle löydät suoraan osoitteella www.tut.fi/liikennekysely (tutkimus päättynyt – linkki ei enää käytössä)