Artikkeli: SYÖKSY-päätösseminaari Vantaalla 21.9.2011

SYÖKSY-päätösseminaari Vantaalla 21.9.2011

Marja-Vantaan ja Aviapoliksen uusien ja jo olemassa olevien asuin-, liiketoiminta- ja työpaikka-alueiden sijainti rakenteilla olevan Kehäradan tarjoaman joukkoliikenneyhteyden varrella on tuonut esille tarpeen kehittää kestävästi ja tehokkaasti toimivia syöttö- ja asiointiliikennepalveluja koko matkaketjun osalta.

Sähköiset ajoneuvot kehäradan syöttö- ja asiointiliikenteessä (SYÖKSY) -tutkimushankkeessa on haettu kehäradan varren, erityisesti Marja-Vantaan ja Aviapoliksen alueen syöttö- ja asiointiliikenteeseen kestäviä ja globaalisti monistettavia
liikenneratkaisuja, jotka sijoittuvat perinteisen joukkoliikenteen ja yksityisautoilun välimaastoon. Ratkaisuissa hyödynnetään sähkökäyttöisiä ja/tai muita matalan CO2-päästötason -ajoneuvoja.

Päätösseminaarissa on jaossa hankkeen loppuraportti sekä esitellään hankkeen keskeisiä tutkimustuloksia ja yritysten näkemyksiä tulosten hyödyntämiseksi. Hankekonsortion muodostavat Metropolia AMK, YTK (Aalto-yliopisto), Liikenteen tutkimuskeskus Verne (TTY), Green Net Finland, Vantaan kaupunki, Vantaan Innovaatioinstituutti, Ensto, Vantaan Energia Sähköverkot, HSL, Lentoasemakiinteistöt, Kauppakeskus Jumbo, European Batteries, Itella sekä Hermia.

SYÖKSY –PÄÄTÖSSEMINAARI:
– AIKA: Keskiviikkona 21.9.2011
– PAIKKA: Hotelli Flamingo, Tasetie 8, Vantaa
Lue lisää (mm. ohjelma)

SYÖKSY (Sähköiset ajoneuvot kehäradan syöttö- ja asiointiliikenteessä) -hanke on osarahoitettu Tekesin Kestävä Yhdyskunta -ohjelmasta.