1st International conference on Mobility as a Service
Tampere 28.–29.11.2017


Poimintoja toiminnasta

Uusimmat artikkelit

Urbanisaatio on globaali megatrendi, joka luo paineen kaupunkien liikenteen järjestämiseksi mahdollisimman toimivasti, ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti. Joukkoliikenteellä voidaan vastata kasvavien kaupunkien liikenteen haasteisiin, mutta tehokkaan joukkoliikenteen järjestäminen myös maksaa kaupungeille. Suomessa pitkämatkaisen linja-autoliikenteen deregulaation seurauksena kysyntä ja tarjonta ovat kasvaneet ja lippujen hinnat ovat alentuneet. Voisiko myös kaupunkijoukkoliikenne hyötyä markkinaehtoisuudesta?

Autojen turvallisuus on kehittynyt paljon viimeisten parin vuosikymmenen aikana. Kehitystä on tarkasteltu esimerkiksi OTIn keväällä julkaisemassa autojen kolariturvallisuustutkimuksessa. Autojen jämäköitymisestä huolimatta turvavyö on edelleen turvavaruste numero yksi. Auton muista varusteista ei ole juuri hyötyä, jos vyö ei ole kiinni ja kuljettaja tai matkustaja ei siten pysy paikallaan ajoneuvossa.

VeloFinland 2017
19.10.2017 Blogimerkintä

Pyöräliitto järjesti Tampereella 13.–14.10.2017 jalankulkun ja polkupyöräilyn Walk This Way ja VeloFinland -seminaarit. Kaksipäiväisessä tapahtumassa kuultiin paljon hyviä esityksiä, ja eniten kiinnostusta herättivät eri tahojen kokemukset ja suunnitelmat liittyen kaupunkipyöriin. Seminaareissa paitsi kuunneltiin esityksiä sisätiloissa, myös tutustuttiin Tampereen jalankulku- ja pyöräilyolosuhteisiin luonnollisesti kävellen ja pyöräillen. Tallenteet esityksistä ovat saatavilla Pyöräliiton YouTube-kanavalla. 

Taittopyörällä Turussa
5.10.2017 Blogimerkintä

Lasse Nykänen teki pari vuotta sitten empiirisen taittopyörätutkimuksen ja kirjoitti siitä myös Vernen blogiin. Tutkimuksen lopputuloksena oli, että erikoistapauksiin taittopyörä on kyllä näppärä, mutta arkiliikkumiseen ainakin Vernen käytössä oleva taittopyörä on liian raskas ja kömpelö. Itselleni sattui viikonloppuvisiitti Turkuun, joka sopi hyvin erikoistapaukseksi, jossa taittopyörää voisi käyttää, joten lähdin tekemään jatkotutkimusta.

Keskiviikkona 13.9. oli syksyn 2017 ensimmäinen vierailuluento Kuljetusjärjestelmät-opintojaksolla. DHL Expressin myyntijohtaja Oktay Nuri piti TTY:n opiskelijoille esityksen pikakuljetusyrityksen toiminnasta, palveluista, palvelumalleista ja -tuotannosta sekä uudistumisesta. Deutsche Post DHL Group maailman suurimpana logistiikkayrityksenä ja DHL Express tarjosivat opintojakson kannalta erinomaisen yritysesimerkin siitä, millaisia globaaleja palvelutarpeita ja -ratkaisuja on ja miten nämä muuttuvat tulevaisuudessa. Pikakuljetukset palvelevat kaikkea elinkeinoelämää (mm. autoteollisuus, energia, vähittäiskauppa, finanssiala) ja julkista sektoria, kuten maanpuolustusta ja julkista terveydenhuoltoa.

Tampereella järjestetään 13.–14.10.2017 pyöräily- ja kävelyaiheiset VeloFinland ja Walk This Way -seminaarit. Luvassa on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus, kansainvälinen tunnelma ja osanottajia eri puolilta Suomea ja maailmaa. Opiskelijat voivat osallistua tapahtumaan ilmaiseksi!