Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
   

Tehdään tähteistä tähtiä!

Tähteistä tähtiä on bio- ja kiertotalouden matchmaking-tapahtuma, jossa ratkotaan bio- ja kiertotalouden yritysten, tutkijoiden ja julkisten toimijoiden haasteita sekä rakennetaan uusia kumppanuuksia. Tapahtumassa löydät uusia ratkaisuja ja luot uusia verkostoja. Lisäksi kuulet yritysten ja tutkijoiden puheenvuoroja sekä tutustut ständeillä muun muassa Hiedanrannan, Eco3:n, Turun Smart Chemistry Parkin ja Itämeren alueen mahdollisuuksiin.

Toivomme tapahtumaan kattavaa joukkoa yritysten, tutkimuksen ja julkisen sektorin edustajia.
Ilmoittaudu 3.4. mennessä!

Aika: 7.4.2017 klo 8.30-13
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan Kampusklubi, Korkeakoulunkatu 7


 
         
 
         
 

Sukella VR-maailmoihin!

Tule katsomaan ja kokemaan millaisia immersiivisiä VR- ja AR-sovelluksia alan yritykset, kampusklubilaiset ja tutkimusorganisaatiot ovat tehneet. Näytteillä on demoja rakennusten mallintamiseen, elokuviin, koulutukseen, tarinankerrontaan, terveydenhuoltoon, opastukseen, peleihin ja moneen muuhun. Pääset kokeilemaan demoja ja keskustelemaan siitä, millaisia VR ja AR-sovelluksia voidaan tehdä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Kampusklubi tarjoaa aamukahvit. Tapahtuman järjestävät Kampusklubi ja Virtual Reality Finland ry.

Aika: 31.3.2017 kello 9 – 14
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan Kampusklubi

   
         
 
     
 
         
 

Demola Summer 2017 -projektihaku käynnissä

Demolan kesäkampanja on loistava tapa ratkoa yrityksen haasteita nopeasti! Demola Summer –tiimit jalostavat ideastasi konsepteja, demoja ja prototyyppejä Demolan fasilitaattoreiden ohjauksessa. Tulokset kuuluvat projektikumppanille. Ehdota projektia 11.4. mennessä!

   
         
 
     
 

Terveyden monitorointi ja personoitu terveyden ja hyvinvoinnin hoito

Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu järjestävät yhdessä iltapäiväseminaarien sarjan terveysteemalla (Health@Tampere3). Tarkoituksena on saada terveyden ja hyvinvoinnin tutkijoita ja tuotekehittäjiä verkottumaan keskenään ja suunnittelemaan yhdessä uusia tutkimusavauksia Tampere3-hengessä. Suomen Akatemian edustaja on paikalla kertomassa terveyden ja hyvinvoinnin aihealueen hauista. (Esim. Tieteellä terveyteen (TERVA) haku huhtikussa!)

Ilmoittaudu tapahtumaan ja tuo mukanasi työtäsi koskeva posteri!

Aika: 30.3.2017 13:00-16:00
Paikka: Y-kampus Kauppi, Backstage C1-22, TAMK Teiskontie 33

 
     
 

Tule tutustumaan CERNiin!

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen CERNin Roadshow vierailee Suomessa Aalto Design Factoryssa. Roadshow’lla on kolme erityistä kohderyhmää: teknologiayritykset, kansallisen tason T&K&I päättäjät, ja yliopistojen ura- ja rekrytointiasioiden parissa työskentelevät. Tule katsomaan, mitä annettavaa CERNillä on!

Aika: 6.4.2017 kello 8.30 - 17.00
Paikka: Aalto-yliopiston Design Factory, Otaniemen kampus, Espoo

 
     
 
         
 

Modernin robottitekniikan mahdollisuudet tuotannossa

Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC järjestää pk-yrityksille työpajan, jonka perusteella kootaan kehityshankkeita robotiikan ajankohtaisista teemoista. Kehitä robotiikasta tuottavuuden ja kannattavan kasvun lähde yrityksellesi yhteistyössä samasta kehityshaasteesta kiinnostuneiden yritysten ja asiantuntijoiden kanssa.

Aika: 4.4.2017 kello 12.30-16.00
Paikka: Frami A, Kampusranta 9, Seinäjoki   
         
 
     
 
         
 

Materiaalimallinnuksesta vaurioselvityksiin -seminaari

ASM Finland ry järjestää seminaarin Esimerkkejä materiaalivaurioista – materiaalimallinnuksesta vaurioselvityksiin. Teemoina ovat materiaalien mikrorakennepohjainen mallintaminen ja mallien tuoman ymmärryksen hyödyntäminen vauriotapauksissa, suunnittelun tukena tehtävät materiaalitestit sekä käytännön vauriot ja niiden selvittäminen.

Aika: 6.4.2017 kello 8.30 - 16
Paikka: Auditorio Fakta, Taitotalo, Valimotie 8, Helsinki

   
         
 
     
 
         
 

Demolan Testing Afternoon 7.4.

Demola Spring 2017 -kampanja on puolivälissä. Tiimeillä on jo esiteltäviä demoja mm. jalkapalloilijoiden sykkeenmittauksesta kuntotestaukseen ja sisätilapaikannuksesta maatalous-droneihin! Tutustu ja testaa Demolan Testing Afternoon –tapahtumassa.
 
Aika: 7.4. kello 14-17
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareena 2. kerros, Korkeakoulunkatu 7   
         
 
     
 
         
 

Mediapolis Live: Where Is VR Now? -konferenssi

Mitä kaikkea virtuaalitodellisuudesta voi saada irti? Ketkä sitä käyttävät? Mikä on sen liiketaloudellinen potentiaali? Miten eri toimijoiden tulisi tehdä yhteistyötä? Miten rakennetaan VR:n tulevaisuutta? MEDIAPOLIS LIVE:ssä alan tekijät avaavat VR:n tämänhetkistä tilannetta. Puhujina mm. Adam Lambertin ja Queenin ensimmäisen VR-konserttitaltioinnin ohjaaja Jannicke Mikkelsen (UK) sekä yhdistetyn todellisuuden ja visualisoinnin (Mixed Reality and Visualization) professori Christer Geiger (GER). Konferenssin isäntänä toimii Virtual Reality Finland ry:n puheenjohtaja Kari Peltola.

Aika: 25.4. klo 9–16
Paikka: Mediapolis, Yle Lattia 1 studio, Tohlopinranta 31

   
         
 
     
 
         
   

Kehitä osaamistasi Edutechin koulutuksissa


Sähköverkkoliiketoiminnan johtaminen 21.–22.3., 27.–28.4. ja 31.5.–1.6.2017
Sähköverkkoliiketoiminnan kehittämisohjelman tavoitteena on syventää osallistujien ymmärrystä energia-alan kehityksestä ja tarjota välineitä liiketoiminnan kehittämiseen. Menestystarinoiden luomiseen tarvitaan toimiala- ja teknologiarajat ylittäviä ekosysteemejä ja uudenlaisia liiketoimintamalleja. Vielä ehdit mukaan!

Data ja analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä 4.–5.4., 9.–10.5. ja 14.6.2017
Edutech toteuttaa yhdessä alan vahvojen asiantuntijoiden kanssa koulutusohjelman, joka antaa kattavan kokonaiskuvan datamassojen ja analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnan kehittämisessä, johtamisessa ja uudistamisessa. Ilmoittaudu viimeistään 24.3.2017.

Johtamisviestintä 7.9., 26.9., 26.10. ja 7.11.2017
Napakka koulutuspaketti johtajille, jotka haluavat vahvistaa viestintätaitojaan, lisätä vaikuttavuuttaan sekä hyödyntää uusia medioita, dialogisuutta ja tarinankerrontaa.
Ilmoittaudu viimeistään 17.8.2017.

Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaan Edutechin koulutuskalenterista!