Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
   

Tähteistä tähtiä! Ilmoittaudu bio –ja kiertotalouden matchmaking –tapahtumaan

Bio- ja kiertotalouden matchmaking-tapahtumassa ratkotaan bio- ja kiertotalouden yritysten, tutkijoiden ja julkisten toimijoiden haasteita sekä rakennetaan uusia kumppanuuksia. Ilmoittautumisen yhteydessä voit halutessasi lähettää oman haasteesi 20.2. mennessä. Tilaisuudessa kuulet yritysten ja tutkijoiden puheenvuoroja sekä tutustut ständeillä muun muassa Hiedanrannan, Eco3:n, Turun Smart Chemistry Parkin mahdollisuuksiin. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pirkanmaan liitto, Suomen Itämeri-instituutti ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Aika: 7.4. kello 8.30-13
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto

 
         
 
         
 

Machine Learning -aamu 21.2. kello 9 - 14

Tule selvittämään, mitä mahdollisuuksia koneoppiminen voi tarjota juuri sinulle! Machine Learning Morning –tapahtuma tarjoaa komean kattauksen alan huippuosaamista, demoja ja sovelluksia. Tapaat yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkijota, yritysten edustajia, alan konkareita ja tulevaisuuden talentteja. Kuulet heidän näkemyksiään ja keskustelet heidän kanssaan alan kehitysnäkymistä ja teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista. Tule mukaan yksin tai yhteistyökumppaneittesi kanssa. Voit tulla myös esittelemään osaamistasi, verkostoitumaan tai vaikka etsimään harjoitus- tai kandityömahdollisuuksia. ML-tohtorin klinikalta saat apua akuutteihin pulmiin. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin!

Aika: 21.2. kello 9 - 14
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareena, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

 

   
         
 
     
 
         
 

Sukella VR-maailmoihin!

Tule katsomaan ja kokemaan millaisia immersiivisiä VR- ja AR-sovelluksia alan yritykset, kampusklubilaiset ja tutkimusorganisaatiot ovat tehneet. Pääset kokeilemaan demoja ja keskustelemaan siitä, millaisia VR ja AR-sovelluksia voidaan tehdä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Kampusklubi tarjoaa aamukahvit. Tapahtuman järjestävät Kampusklubi ja Virtual Reality Finland ry.

Aika: 31.3. kello 9 – 14
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan Kampusklubi

   
         
 
     
 
         
 

Älä valvo onnesi ohi - tuottavuus nousuun nukkumalla

Tutkimusten mukaan joka neljäs suomalainen kärsii univajeesta ja 20% työikäisistä nukkuu joka yö tunnin liian vähän. Mitä tämä merkitsee yksilölle, yrityksille ja tuloksentekemiselle – jopa yhteiskunnallemme? Avoimessa ja maksuttomassa tilaisuudessa puhujina univalmentaja, kasvuyrityksen rakentaja Tanja Lappi ja Suomen mitatuin mies, tekniikan tohtori Pekko Vehviläinen. Saavuthan ajoissa, jotta ehdit nauttia aamiaisesta ja verkottumismahdollisuuksista.

Aika: 16.3. kello 7.45 - 10.00
Paikka: Technopolis Hermia, Hermiankatu 6–8 A, Tampere

   
         
 
     
 

Lean-seminaari yritysjohdolle

TTY:n ja SeAMK:n yhteishanke Ketterä teollisuus järjestää yhteistyössä Teknologiateollisuuden kanssa yritysjohdolle suunnatun koulutuspäivän, jossa avataan Lean –ajatusmallia asiantuntijaluennon ja yritysesimerkkien kautta ja herätetään ajatuksia kokonaisvaltaisen tuottavuustyön käynnistämiseen yritystasolla. Ohjelmassa myös yritysvierailu MSK Cabins Oy:lle. Ilmoittaudu 24.2. mennessä!

Aika: 7.3. kello 9 - 16
Paikka: Härmän Kylpylä, auditorio, Vaasantie 22, Ylihärmä

 
     
 
         
   

Kiertotalouden ratkaisut osana liiketoimintaa -seminaari

Kumi-instituutti järjestää maksuttoman seminaarin kiertotaloudesta. Seminaarissa pohditaan kiertotalouden kannattavuutta sekä esitellään esimerkkejä kiertotalouden hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Ilmoittaudu 17.3. mennessä: essi.sarlin@tut.fi.

Aika: 24.3.2017 kello 9.00 alkaen
Paikka: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Hepolamminkatu 10, Tampere, Rakennus A, auditorio

 
         
 
     
 
         
   

Tiedepysäkit ylä- ja alakoululaisille

Lumate-keskuksen tiedepysäkit tarjoavat ylä- ja alakoululaisille mahdollisuuden tutustua tieteen eri osa-alueisiin innostavalla ja elämyksellisellä tavalla. Kevään Tiedepysäkki-illoissa perehdytään 6.3. muovien maailmaan, 20.3. sähkön ja magnetismin saloihin ja 3.4. avaruuden ihmeisiin.

Tiedepysäkit järjestetään Teknillisellä lukiolla Hervannassa maanantaisin kello 17.30-19.00 ja niihin on vapaa pääsy.

 
         
 
     
 
         
   

Kehitä osaamistasi Edutechin koulutuksissa

Sähköverkkoliiketoiminnan johtaminen 21.–22.3., 27.–28.4. ja 31.5.–1.6.2017
Sähköverkkoliiketoiminnan kehittämisohjelman tavoitteena on syventää osallistujien ymmärrystä energia-alan kehityksestä ja tarjota välineitä liiketoiminnan kehittämiseen. Menestystarinoiden luomiseen tarvitaan toimiala- ja teknologiarajat ylittäviä ekosysteemejä ja uudenlaisia liiketoimintamalleja. Ilmoittaudu viimeistään 28.2.2017.

Data ja analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä 4.–5.4., 9.–10.5. ja 14.6.2017
Edutech toteuttaa yhdessä alan vahvojen asiantuntijoiden kanssa koulutusohjelman, joka antaa kattavan kokonaiskuvan datamassojen ja analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnan kehittämisessä, johtamisessa ja uudistamisessa. Ilmoittaudu viimeistään 13.3.2017.

General Executive MBA alkaa 9.11.2017
Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteinen General Executive MBA on tarkoitettu kokeneille yritysten ja julkishallinnon johtajille, avainhenkilöille sekä yrittäjille, joilla on halu kehittää liiketoimintaosaamistaan ja strategista ajatteluaan sekä tahto kasvaa johtajana. Hae mukaan viimeistään 11.9.2017.

Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaan Edutechin koulutuskalenterista!

 

 
         
 
     
 
         
   

3D-tulostuksella kilpailukykyä pk-yrityksiin: työpajoja Tampereella

Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACCin Välkky-hankkeessa järjestetään ilmaisia ja avoimia työpajoja, joissa käsitellään 3D-tulostamisen kokonaisprosessi ja liiketoimintaan vaikuttavat asiat teema kerrallaan. Ilmoittaudu seuraaviin TTY:n Kampusareenassa järjestettäviin työpajoihin:

9.3. kello 8.30 - 12.00 Katse tulevaisuuteen     
23.3. kello 9.30 -14.15 Tuotteen ja tuotteiston suunnittelun mahdollisuuden lisäävässä valmistuksessa

 

 
         
 
     
 
         
   

Pk-yritys: tule mukaan kehittämään datapohjaisia palveluita

VTT ja TTY etsivät pk-yrityksiä mukaan hankkeeseen, jonka aiheena on dataan pohjautuvat teolliset palvelut pk-yrityksissä. Tavoitteena on kehittää aiempaa tutkimustietoa hyödyntäen yrityksille malleja, menetelmiä, ja toimintatapoja, joilla teollisen internetin mahdollistama liiketoiminta otetaan haltuun ja datapohjaisten palveluiden ratkaisut toteutetaan kestävällä ja asiakaslähtöisellä tavalla. Tutkimus- ja yrityshankkeiden hakemukset jätetään Tekesiin helmi-maaliskuun 2017 aikana.

 
         
 
     
 
         
   

Kasvu Open: Pirkanmaan Kasvupolku käynnistyy

Kasvu Open on Suomen suurin pk-yritysten kasvun tukemisen sparrausohjelma, joka auttaa maksutta kasvuhaluisia yrityksiä niiden kasvusuunnitelman pohjalta. Pirkanmaan Kasvupolku®-sparraukseen valitaan mukaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä. Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymän SMACCin asiantuntijat ovat mukana Kasvupolussa yritysten sparraajina. Tule kuulemaan lisää Kasvupolun starttiin 21.2.2017