Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
   

TeekkariWappu walloittaa!

Tamperelainen TeekkariWappu alkaa Tampin paljastuksesta 19.4. ja kestää noin kaksi viikkoa. Wappu huipentuu perinteisiin tapahtumiin, joista isoimpia ja näkyvimpiä ovat Wapun päivän Suomen Neidon lakitus sekä Teekkarikaste.

Pysy tunnelmissa Rakkauden Wappuradion™ aalloilla 19.4. alkaen taajuudella 101,600 MHz, myös netissä.


 
         
 
         
 

Ehdota teknologiapalkinnon saajaa!

Teknologiapalkinto on Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi jaettava 100 000 euron palkinto yksilölle tai ryhmälle, joka inspiroi meitä pysymään kehityksen etujoukoissa. Palkinnon jakavat Tekniikan edistämissäätiö ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö 5.6.2017 Helsingissä Finlandia-talolla. Ehdota palkinnon saajaa viimeistään 30.4.!

   
         
 
     
 
         
 

Manufacturing Performance Days 2017

Valmistavan teollisuuden tapahtuma Manufacturing Performance Days 2017 (MPD 2017) tarjoaa näköaloja teollisuuden parhaisiin käytäntöihin, uusiin liiketoimintakonsepteihin sekä tieteen ja teknologian läpimurtoihin alalla. Tapahtuma kokoaa yhteen yli 600 teollisuuden, palveluntarjoajien ja tutkimuslaitosten asiantuntijaa. Tapahtumaan sisältyy seminaareja, yritysvierailuja, tapaamisia ja verkottumista.

Aika: 29.5.2017 - 31.5.2017
Paikka: Tampere-talo

   
         
 
     
 

PoDoCo-ohjelman menestystarinoita

Dimecc järjestää Manufacturing Performance Days -tapahtuman yhteydessä seminaarin, jossa esitellään PoDoCo (Post Docs in Companies) -ohjelman menestystarinoita. Ohjelman tavoitteena on edistää nuorten tohtorien siirtymistä elinkeinoelämän palvelukseen ja samalla parantaa Suomen elinkeinoelämän kykyä uudistua pitkäjänteisesti. Yrityksille PoDoCo -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden uusien strategisten avausten käynnistämiseen ja toteuttamiseen sekä nuorten tohtoreiden osaamisen ja tietotaidon hyödyntämiseen.

Aika: 30.5.2017 kello 9.30-11.00
Paikka: Tampere-talo

 
     
 

Creating the Future Success –seminaari

VTT ja Tampereen teknillinen yliopisto järjestävät seminaarin ”Creating the Future Success” osana MPD 2017 -tapahtumaa. Seminaarin teemoja ovat mm. Industrie 4.0 ja teollinen internet tehokkuuden ja liiketoiminnan kasvun mahdollistajina.

Aika: 30.5.2017 kello 8.30-12.00
Paikka: Tampere-talo

 

SMACC-vierailu

Manufacturing Performance Daysin aikana on mahdollista osallistua TTY:n ja VTT:n yhteisen Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymän SMACCin tutkimustilojen esittelyyn Hervannassa.

Laboratoriovierailu maanantaina 29.5. kello 13.00 - 16.00. Kuljetus Tampere-talosta lähtee kello 12.30.

 
         
 
         
 

Kansainvälinen lääketieteellisen tekniikan konferenssi Tampereella

Kansainvälinen EMBEC’17 & NBC’17 konferenssi järjestetään 11. - 15.6.2017 Tampere-talossa. Teemat kattavat laajasti perinteiset ja uudet nousevat lääketieteellisen tekniikan alat. Konferenssin järjestävät BioMediTech ja Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan yhdistys.

Rekisteröidy nyt, early bird -osallistumismaksu on voimassa 20.4.2017 saakka!

   
         
 
     
 
         
 

SMACC: pk-projektilähtö – käyttökokemus ja asiakaskokemus

Vahvan käyttö- ja asiakaskokemuksen tuomaa kilpailuetua pohditaan yhteistyössä muiden kiinnostuneiden pk-yritysten ja VTT:n asiantuntijoiden kanssa pk-yrityksille tarkoitetussa, avoimessa ja maksuttomassa työpajassa Tampereella. Pk-projektilähdön kautta valmistellaan uusia, käyttö- ja asiakaskokemukseen liittyviä kehityshankkeita.

Aika: 24.4.2017 kello 12.30-16.00
Paikka: Fastems Oy, Tuotekatu 4, Tampere

   
         
 
     
 
         
 

Katse 3D-tulostusliiketoiminnan tulevaisuuteen

Mitä mahdollisuuksia tulevaisuus voisi tarjota ensi vuosikymmenellä 3D-tulostusbusineksessä? Miten luoda ja tunnistaa itselle oikeat markkinat? Millaisella liiketoimintamallilla voisin menestyä? Katse tulevaisuuteen II- työpaja on osa Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACCin Välkky (vaativa digitaalinen valmistus ekosysteemin lisäarvon tuottajana) -hankkeen viidentoista työpajan sarjaa. Työpajoissa käsitellään 3D-tulostamisen kokonaisprosessi ja liiketoimintaan vaikuttavat asiat teema kerrallaan Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n ja Tampereen teknillisen yliopiston asiantuntijoiden kanssa.

Aika: 4.5.2017 kello 8.30 -12.00
Paikka: TTY, Kampusareena, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

   
         
 
     
 
         
 

General Executive MBA -ohjelman esittelytilaisuus

Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteinen General Executive MBA on tarkoitettu kokeneille yritysten ja julkishallinnon johtajille, avainhenkilöille sekä yrittäjille, joilla on halu kehittää liiketoimintaosaamistaan ja strategista ajatteluaan sekä tahto kasvaa johtajana. Tervetuloa ohjelman esittelytilaisuuteen, jossa kuulet ohjelman johtaja, vuorineuvos Kari Neilimon puheenvuoron lisäksi kahden alumnin kokemuksia ohjelman suorittamisesta.

Aika: 16.5.2017 klo 8.30 - 11.00
Paikka: TTY, Edutech, Kampusareena, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

   
         
 
     
 
         
 

TUTLabin pullaperjantai yrityksille

TTY:n uusin laboratorio, TUTLab, tarjoaa digitaalisen valmistuksen laitteita paitsi TTY:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön myös yrityksille. TUTLabissa on mm. 3D-tulostimia, laserleikkureita ja elektroniikkapöytiä. Yritykset voivat hyödyntää TUTLabia tuotekehityspajan tai tykypäivän järjestämiseen tai vuokrata yksittäisiä laitteita omaan käyttöönsä tuntihinnalla. TUTLabia voi hyödyntää myös opiskelijayhteistyön kautta esimerkiksi haastamalla opiskelijat toteuttamaan ideoita ja etsimään ratkaisuja yrityksen tarpeisiin. Tervetuloa tutustumaan!

Aika: 19.5.2017 kello 13.00 - 15.00
Paikka: TTY, TUTLab, Sähkötalo 1. krs, Korkeakoulunkatu 3, Tampere

   
         
 
     
 
         
   

Kehitä osaamistasi Edutechin koulutuksissa

Johtamisviestintä 7.9., 26.9., 26.10. ja 7.11.2017
Napakka koulutuspaketti johtajille, jotka haluavat vahvistaa viestintätaitojaan, lisätä vaikuttavuuttaan sekä hyödyntää uusia medioita, dialogisuutta ja tarinankerrontaa.
Ilmoittaudu viimeistään 17.8.2017.

Systeemiajattelu johtamisen työkaluna 13.–14.11.2017, 30.–31.1.2018 ja 19.–20.3.2018
Johdon päätöksenteko liittyy usein monitasoiseen ja monimutkaiseen kokonaisuuteen, jossa päätöksillä on erilaisia takaisinkytkentöjä ja sivuvaikutuksia. Systeemiajattelu tarjoaa tavan jäsentää ja mallintaa tällaista monimutkaista kokonaisuutta siten, että päätöksenteon laatu ja tehokkuus nousevat. Ilmoittaudu viimeistään 23.10.2017.

Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaan Edutechin koulutuskalenterista!

 
         
 
     
 
         
   

Kutsu Saarenmaa-Rusko kehittämistyöpajaan

Kangasalan kunta suunnittelee uutta, laajaa Saarenmaan-Ruskon työpaikka-aluetta Hervannan tuntumaan. Alue on osa tulevan seudullisen kakkoskehän kehittämisvyöhykettä ja siten saavutettavuudeltaan kiinnostava. Maankäyttö- ja elinkeinokonseptien arviointiin ja jatkokehittelyyn kutsutaan mukaan alueen kokemusasiantuntijoita. Mukaan toivotaan viranomaisten ohella monialaista edustusta Hervannan opetus- ja tutkimuslaitosten eri alojen henkilöstöstä sekä Hervannassa ja Ruskossa toimivista yrittäjistä.

Aika: 9.5.2017 kello 15.00 - 17.00
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Rakennustalo, Korkeakoulunkatu 1, Tampere

 
         
 
     
 
         
   

Haluatko avittaa opiskelijaa kertomalla uratarinasi?

Moni opiskelija kaipaa opintojensa aikana tietoa siitä, miten ja millaisiin tehtäviin juuri hänen alaltaan ja koulusta on päädytty. Töissä.fi –palvelu kaipaa lisää valmistuneiden kokemuksia ja vinkkejä! Voit kirjoittaa etunimelläsi tai nimimerkillä ja se vie vain 15–20 minuuttia. Uratarinan kirjoittaminen ei edellytä rekisteröitymistä eikä sinulta kerätä mitään henkilötietoja.

 
         
 
     
 

Opiskele edullisesti TTY:n avoimessa yliopistossa!

TTY:llä voi opiskella kesälläkin. Tarjolla on TTY:n tiedekuntien tutkinto-opiskelijoille suunnattua opetusta, johon myös avoimen yliopiston opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua. Hakuaika kesän opintojaksoille on 6.4. - 7.5.2017. Kevään aikana haetaan syksyllä alkaville avoimen yliopiston väylille. Hakuaika on 8.5. - 11.6.2017. Väylät on tarkoitettu tutkinto-opiskelijaksi haluaville. Tarjolla on väyliä sekä suoraan tekniikan maisteriohjelmiin että englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan.