Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
   

TTY tutuksi: Teknologiakampus -yritysaamiainen

Tampereen teknillisen yliopiston kampus on tieteen, tutkimuksen ja teknologian monialainen keskittymä. Eri alojen ihmisten kohdatessa syntyy ideoita, jotka voivat kasvaa mittaviksi yhteisiksi tutkimus- ja kehityshankkeiksi, innovaatioiksi, uusiksi työpaikoiksi ja menestyväksi liiketoiminnaksi.

Tule katsomaan, mitä teknologiakampus voisi sinulle ja yrityksellesi tarjota! Puhujia kampuksella toimivista yrityksistä ja tutkimusryhmistä. Maittavan aamiaisen lisäksi tarjoamme herkkupaloja innovaatioseteliajan hengessä. Suosiiko onnetar sinua? Mahdollisuus myös tutustua TUTLabiin tai Kampusklubiin.
Aika: 9.2. kello 8.15 – 11.15
Paikka: TTY, Kampusareena, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 3.2.2017!

 
         
 
         
   

TTY:n uusien professorien juhlaluennot

Tampereen teknillisen yliopiston uudet professorit Marko Seppänen, Minnamari Vippola, Atanas Gotchev, Miikka Dal Maso ja Tero Joronen pitävät juhlaluentonsa maanantaina 6. helmikuuta.
Juhlaluennoille on vapaa pääsy.
Tervetuloa, kaikki tieteen ja tutkimuksen ystävät!

Aika: 6.2. kello 13.15 alkaen
Paikka: Tietotalon sali TB103, Korkeakoulunkatu 1, Tampere

 
         
 
     
 
         
 

Tieteen päivät Tampereella

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tapahtuman lauantain ohjelma on suunnattu suurelle yleisölle ja perjantain Nuorten päivän ohjelma yläkoululaisille ja lukiolaisille opettajineen. Tieteen päivien pääteema on Vapauden rajat.
20. - 21.1.2017 Tampere-talo

   
         
 
     
 
         
 

Myrskyvaroitus – digi muuttaa johtamisen!

Digimyrsky-hanke järjestää maksuttoman seminaarin, jonka teemana on digitalisaation vaikutus johtamiseen. Teemaa tarkastellaan osaamisen, kansainvälisyyden sekä myynnin ja markkinoinnin näkökulmista. Keynote speakerina digitalisti Ville Tolvanen ja mielenkiintoiset caset Globeon, M-Files ja Differo.

Ilmoittaudu viimeistään 20.1. – sata nopeinta mahtuu mukaan!
Aika: torstai 26.1.2017 kello 8.30–15.30
Paikka: Kampusareenan auditorio, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

   
         
 
     
 

Seminaari: Energiatehokkaat palvelurakennukset

COMBI-tutkimushanke selvittää tehokkaita ja turvallisia keinoja palvelurakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi lähes nollaenergiatasolle.
Hankkeen toinen julkinen yleisöseminaari järjestetään 26.1.2017 kello 8.30 - 16.00 Tampereen ammattikorkeakoululla.

Tervetuloa kuulemaan tutkimushankkeen etenemisestä ja uusimmista tutkimustuloksista.

 

 

Äänentutkimuksen seminaari Tampereella

Laajennamme ymmärrystä äänen merkityksestä, äänentutkimuksen mahdollisuuksista, tutkimusalueiden rajapinnoista ja sovellusalueista. Tiivistämme paikallista yhteistyötä ja etsimme uusia yhteistyön mahdollisuuksia. Seminaari koostuu esitelmistä ja postereista.
Seminaari on suunnattu tiedeyhteisöille sekä äänen parissa työskenteleville.
Aika: 10.02.2017 klo 9:00 - 15:00
Paikka: Kaupin Y-kampus (Teiskontie 33, C-siipi 1. krs)

 
         
 
         
 

General Executive MBA -ohjelman esittelytilaisuus

Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteinen General Executive MBA on tarkoitettu kokeneille yritysten ja julkishallinnon johtajille, avainhenkilöille sekä yrittäjille, joilla on halu kehittää liiketoimintaosaamistaan ja strategista ajatteluaan sekä tahto kasvaa johtajana. Ohjelman esittelytilaisuudessa kuulet ohjelman johtaja, vuorineuvos Kari Neilimon puheenvuoron lisäksi kahden alumnin kokemuksia ohjelman suorittamisesta.

Aika: Tiistai 14.2.2017 klo 8.30–11.00
Paikka: Tampereen yliopisto, Pinni B, Kanslerinrinne 1, Tampere

   
         
 
     
 
         
   

Ilmoittaudu SMACCin Välkky-hankkeen työpajoihin!

Miltä näyttää 3D-tulostamisen nykytila ja tulevaisuus? Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymän SMACCin Välkky-hankkeessa järjestetään yhteensä viisitoista maksutonta ja avointa työpajaa, joissa käsitellään 3D-tulostamisen kokonaisprosessi ja liiketoimintaan vaikuttavat asiat teema kerrallaan.
Ilmoittautuminen on avoinna seuraaviin Tampereella järjestettäviin työpajoihin:
31.1.2017 Liiketoimintaa 3D-tulostuksella
9.3.2017 Katse tulevaisuuteen I
Tervetuloa!

 
         
 
     
 

Nopea väylä digitaaliseen laadunhallintaan

Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC järjestää 8.2.2017  pk-yrityksille suunnatun digitaalisen laadunvarmistuksen pk-projektilähdön Tampereella. Avoimen ja maksuttoman työpajan aiheita ovat digitaalinen laatu tuotesuunnittelussa ja tuotannossa, sekä digitaalinen laatudokumentointi. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Käyttökokemus ja asiakaskokemus - tie uudistumiseen ja kilpailukykyyn

Mieleenpainuva ja erottuva asiakaskokemus on yhä tärkeämpi kilpailutekijä yritysten välisessä liiketoiminnassa markkinalla, jossa tuotteiden tekniset ominaisuudet ovat usein hyvin samankaltaisia. Vahvan käyttö- ja asiakaskokemuksen tuomaa kilpailuetua pohditaan yhteistyössä muiden kiinnostuneiden pk-yritysten ja asiantuntijoiden kanssa VTT:n pk- projektilähdössä Tampereella 9.2.2017.
Lue lisää ja ilmoittaudu!

 
         
 

Seminaari: Teollisen palveluliiketoiminnan uudistaminen

Maksuttomassa seminaarissa esitellään DIMECC:n Service Solutions for Fleet Management (S4Fleet) - tutkimusohjelman ja Työsuojelurahaston SerSafe-projektin keskeisiä tuloksia teollisen palveluliiketoiminnan uudistumiseen liittyen. Tervetuloa kaikki teollisuuden kunnossapito- ja palveluliiketoiminnan uudistumisesta ja uudistamisesta kiinnostuneet! Ilmoittaudu viimeistään 8.2.

Aika: 15.2.2017 kello 9–15.30
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Festia-rakennus (Korkeakoulunkatu 8)

 
     
 
         
 

Tekoäly tulee, oletko valmis?

Industrial Machine Learning Morning –tapahtuma tarjoaa kattauksen alan huippuosaamista, demoja ja sovelluksia. Tapaat yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkijota, yritysten edustajia, alan konkareita ja tulevaisuuden talentteja. Kuulet heidän näkemyksiään ja keskustelet heidän kanssaan alan kehitysnäkymistä ja teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista. Tule mukaan yksin tai yhteistyökumppaneittesi kanssa. Voit tulla myös esittelemään osaamistasi, verkostoitumaan tai vaikka etsimään harjoitus- tai kandityömahdollisuuksia.

Aika: 21.2.2017 kello 9–14.00
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan Kampusklubi, Korkeakoulunkatu 7

   
         
 
     
 
         
   

Kehitä osaamistasi Edutechin koulutuksissa

Sähköverkkoliiketoiminnan johtaminen 21.–22.3., 27.–28.4. ja 31.5.–1.6.2017
Sähköverkkoliiketoiminnan kehittämisohjelman tavoitteena on syventää osallistujien ymmärrystä energia-alan kehityksestä ja tarjota välineitä liiketoiminnan kehittämiseen. Menestystarinoiden luomiseen tarvitaan toimiala- ja teknologiarajat ylittäviä ekosysteemejä ja uudenlaisia liiketoimintamalleja. Ilmoittaudu viimeistään 28.2.2017.

Data ja analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä 4.–5.4., 9.–10.5. ja 14.6.2017
Edutech toteuttaa yhdessä alan vahvojen asiantuntijoiden kanssa koulutusohjelman, joka antaa kattavan kokonaiskuvan datamassojen ja analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnan kehittämisessä, johtamisessa ja uudistamisessa. Ilmoittaudu viimeistään 13.3.2017.

Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaan Edutechin koulutuskalenterista!

 

 
         
 
     
 
         
   

Älä valvo onnesi ohi - tuottavuus nousuun nukkumalla

Tutkimusten mukaan joka neljäs suomalainen kärsii univajeesta ja 20% työikäisistä nukkuu joka yö tunnin liian vähän. Mitä tämä merkitsee yksilölle, yrityksille ja tuloksentekemiselle – jopa yhteiskunnallemme? Avoimessa ja maksuttomassa tilaisuudessa puhujina univalmentaja, kasvuyrityksen rakentaja Tanja Lappi ja Suomen mitatuin mies, tekniikan tohtori Pekko Vehviläinen. Saavuthan ajoissa, jotta ehdit nauttia aamiaisesta ja verkottumismahdollisuuksista.
Aika: 16.3. kello 7.45 - 10.00
Paikka: Technopolis Hermia, Hermiankatu 6–8 A, Tampere