Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
   

Tekniikan foorumi 2017 - Teknologiaa terveydeksi!

Yrityksille ja tutkijoille suunnatun Tekniikan foorumin teemana on terveys. Pääpuhujat Antti Heino (IBM Watson) ja Merja Hiltunen (Tekes, palvelut ja hyvinvointi) kertovat tekoälyn vaikutuksesta terveydenhuoltoon ja terveyspalveluihin. Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston tutkijat puhuvat langattomasta ja puettavasta terveysteknologiasta, tuoksujen digitaalisesta tuottamisesta sekä tulevaisuuden fyysisistä työtiloista. Tilaisuus on maksuton, mutta tarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan viimeistään 13.10.2017. Kerro tapahtumasta myös kollegallesi!

Aika: 10.11.2017 kello 8.3012.35
Paikka: Hotelli Tornin kongressikeskus Paja, Ratapihankatu 43, Tampere

HUOM! Ilmoittaudu 13.10.2017 mennessä.

 
         
 
         
 

Bio- ja kiertotalouden verkostoitumistapahtuma

From Waste To Valuables -tapahtumassa luvassa yrityspuheenvuoroja, uusinta tutkimustietoa sekä mahdollisuus uusiin kontakteihin ja yhteistyöhön. Iltatilaisuudessa muun muassa "Demola meets nature" -projektien pitchauksia. Tapahtumassa on kolme teemaa, joita käsitellään erillisissä työpajoissa

Perjantaina 24.11.2017 järjestetään kaikille avoimia tutustumiskäyntejä kohteena ECO3, Hiedanranta sekä VTT:n ja TTY:n laboratoriot.

Aika: 23.–24.11.2017
Paikka: Hotelli Tornin kongressikeskus Paja, Ratapihankatu 43, Tampere

   
         
 
     
 
         
 

Arvoa hankinnoista -projekti selvitti hankintatoimen haasteet

Tampereen teknillisen yliopiston tutkijoiden kolmivuotinen Arvoa hankinnoista (ProcuValue) -projekti selvitti yritysten hankintatoimen onnistumista ja haasteita. Tekesin rahoittamassa projektissa olivat mukana Metsä Group, Posti, Tieto ja Valmet, joissa toteutettujen hankinnan kehitysprojektien lisäksi projektissa selvitettiin yli 600:n kyseisen yritysten toimittajan vahvuuksia ja heikkouksia sekä toimittaja-asiakassuhteiden tilaa. Päätösseminaarissa kiteytetään keskeisimmät opit pitkävaikutteisista hankinnoista.

Aika: 18.10.2017
Paikka: Metsä Group, Espoo

   
         
 
     
 
         
 

Digimyrsky-hankkeen seminaari: Rikastava yhteistyö

Nykymaailmassa menestyminen edellyttää jatkuvaa vuorovaikutusta ja osaamisen jakamista muiden kanssa. Vahvat yhteisöt mahdollistavat oppimisen, innostumisen ja aikaansaamisen. Miten luomme edellytyksiä onnistuneelle yhteistyölle ja innostamme toinen toisiamme? Seminaarin pääpuhujana professori Kirsti Lonka Helsingin yliopistosta. Ilmoittaudu viimeistään 27.10. – sata nopeinta mahtuu mukaan!

Aika: 2.11.2017
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto Kampusareenan auditorio, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

   
         
 
     
 
         
 

Energiaseminaarin teemana energiateknologian murros

Monia tulevaisuuden energiaan liittyviä päätöksiä ja keksintöjä tehdään nyt. Aamupäivän aiheena ovat taloudelliset ja poliittiset realiteetit energia-alalla. Iltapäivällä paneudutaan energiateknologiaan ja sen murrokseen. Puhujina ovat muun muassa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar Sitrasta, toimitusjohtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä, Tampereen kaupungin edustajana kehityspäällikkö Pauli Välimäki sekä useita yritysten ja tutkimusmaailman asiantuntijoita.

Aika: 2.11.2017 kello 9–16
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto

   
         
 
     
 
         
 

Hack the Glass!

TTY:n ja VTT:n yhteinen älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC järjestää yhteistyössä Glastonin ja Business Tampereen kanssa Tampereella Hackathonin, jossa etsitään erityisesti konenäköön, data-analytiikkaan ja ennakoivaan huoltoon liittyviä ratkaisuja. Tärkeät päivämäärät:

   
         
 
     
 
         
 

Älykkäiden koneiden ja valmistuksen tapahtumaviikko

Tervetuloa rakentamaan tulevaisuutta yhdessä älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACCin tapahtumaviikoille! Luvassa on muun muassa:

Aika: 31.10.–7.11.2017
Paikka: Tampere

   
         
 
     
 
         
 

Vahvista 3D-tulostuksen osaamistasi SMACC Välkky-hankkeen maksuttomissa työpajoissa

Tampereen teknillisen yliopiston ja VTT Oy:n yhteisessä SMACC Välkky-hankkeessa järjestetään 3D-tulostukseen keskittyvä, maksuton ja avoin viidentoista työpajan sarja. Yksittäisissä työpajoissa käsitellään 3D-tulostamisen kokonaisprosessi ja liiketoimintaan vaikuttavat asiat teema kerrallaan. Osallistumalla työpajoihin yritykselle muodostuu realistinen käsitys 3D-tulostuksen mahdollisuuksista ja haasteista. Ilmoittaudu syksyn työpajoihin!

   
         
 
     
 
         
 

Kokeilukulttuuri ja yhteiskehittäminen rakennusalan uudistajina

Tutkimukseen ja kehittämiseen tarvitaan lisää nopeutta, ketteryyttä sekä poikkialaista toimintaa yritysten ja yliopiston kesken. Rakennustekniikan vuosiseminaarissa esitellään rakennetun ympäristön yhteiskehittämisalusta Corelab ja mm. johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta ja luova johtaja Henkka Hyppönen haastavat alaa uudistumaan kokeilukulttuurilla.

Aika: 22.11.2017 klo 13.00 – 16.00
Paikka: TTY Festian Iso sali

   
         
 
     
 
         
 

Hervannan yritystreffit – puuroa ja pikatreffejä yrittäjille

Hio hissipuheesi kuntoon ja tule Hervannan Yrittäjien ja Hervanta Worksin järjestämille aamusensseille. Voit löytää asiakkaan tai yhteistyökumppanin lähempää kuin luulitkaan. Tilaisuus on yrityksille avoin ja maksuton, mutta ilmoittautuminen vaaditaan tarjoilujen vuoksi 24.11.2017 mennessä
 
Aika: 30.11.2017 7.30–9.30
Paikka: Kampusareenan Kampusklubi, Korkeakoulunkatu 7; Tampere

   
         
 
     
 
         
   

Kehitä osaamistasi Edutechin koulutuksissa

Data ja analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä, alkaa 8.11.2017 (5 pv)
Hanki kattava kokonaiskuva datamassojen ja analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnan kehittämisessä, johtamisessa ja uudistamisessa. Ilmoittaudu viimeistään 13.10.2017.

Systeemiajattelu johtamisen työkaluna, alkaa 13.11.2017 (6 pv)
Nosta päätöksenteon laatua omaksumalla systeemidynaaminen ajattelumalli, joka auttaa ymmärtämään muutoin vaikeasti käsitettäviä kokonaisuuksia. Ilmoittaudu viimeistään 23.10.2017.

3D Printing Executive Program, alkaa 15.11.2017 (3 pv tai 10 pv)
Tule testaamaan, kuinka digitaalisuus ja 3D-tulostus voi tuottaa yrityksellesi kilpailukykyä, uudistaa valmistusmenetelmiä sekä lisätä suunnitteluun ja tuotekehitykseen ketteryyttä ja kilpailukykyä. Ilmoittaudu viimeistään 27.10.2017.

Data-analytiikan työkalut: Power BI, Tableau ja Qlik Sense,  20.11., 27.11. ja 4.12.2017
Tutustu kädet datassa kolmeen suosittuun työkaluun, joilla voit yhdistellä tietoa eri lähteistä, visualisoida näyttäviä raportteja ja jakaa ne helposti. Ilmoittaudu viimeistään 1.11.2017.

Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaan Edutechin koulutuskalenterista!

 
         
 
     
 
         
   

RekryLAB -tapahtumaan mahtuu mukaan!

RekryLAB on messut ja yrityssaunan sisältävä rekrytapahtuma, joka tarjoaa yrityksille rekrytointimahdollisuuksia ja kohdennettua näkyvyyttä teknis-luonnontieteellisen tiedekunnan sekä materiaalitekniikan opintosuunnan opiskelijoiden keskuudessa. Yritykset voivat osallistua tapahtumaan messupaketilla tai pääyhteistyökumppanina.

Lisätietoja:
rekrylab@listmail.tut.fi.
Aika: 17.1.2018
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto

 
         
 
     
 

Tekniikan tutkimusuutisia

 
     
 
         
 

Voitto kansainvälisessä Computing in Cardiology -kilpailussa Tampereelle

Tutkijaryhmän voittoisa menetelmä on esitetty artikkelissa nimeltä “Detection of Atrial Fibrillation in ECG Hand-held Devices using a Random Forest Classifier”.

   
         
 
     
 
         
 

Sydämen rytmihäiriöt paljastuvat jo ensimetreillä

Joka vuosi yli seitsemän miljoonaa ihmistä kuolee sydämen rytmihäiriöihin. Mitä aikaisemmin rytmihäiriöt todetaan, sitä paremmin niitä voidaan hoitaa. Scientific Reports – Nature -sarjassa julkaistu tutkimus esittelee uudenlaisen varoitusjärjestelmän, jolla rytmihäiriöt voidaan tunnistaa heti niiden alkaessa.

   
         
 
     
 
         
 

Keinoiiris reagoi valoon kuin ihmissilmä

Älykkäästä, valolla liikuteltavasta polymeerimateriaalista valmistettu keinoiiris reagoi tulevaan valoon samoin kuin oikea silmä. TTY:n yliopiston Smart Photonic Materials -tutkimusryhmän kehittämä iiris on ensimmäinen laatuaan.