Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
 

TechBites: tekniikan herkkupaloja yrityksille

TTY järjestää tänä vuonna yrityksille suunnattujen TechBites-tapahtumien sarjan, joissa käsitellään yrityksiä ja tutkijoita yhdistäviä kuumia aiheita. Toukokuun 30. päivänä nautitaan herkkuja robotiikasta ja tekoälystä sekä aamiaisbuffetista. Robotics and AI for industry –tapahuman ilmoittautuminen on käynnissä. Tule mukaan!

Aika: 30.5.2018 kello 8.15–11.00
Paikka: TTY, ravintola Reaktori, Kampusareena 2. krs, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

 
 
         
   

Attract-rahoitusinfo

Millaisia keskinäisiä yhteistyömahdollisuuksia Attract-rahoitus avaa pk-yrityksille, CERNille ja TTY:lle? Tule kuulolle rahoitusinfoon, jossa asiaa avaavat Markus Nordberg CERNistä ja Saku Mäkinen TTY:stä. Pop-up –ideaklinikalla voit pitchata projekti-ideaasi ja saada palautetta.

Aika: 30.5.2018 kello 13–15
Paikka: TTY, Kampusklubi, Kampusareenan 5. kerros, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

 
         
 
     
 
         
   

TeekkariWappuna lakitetaan Kultakutri

Teekkareiden Wapun juhlinta alkaa Tampin paljastuksella 17.4., jonka jälkeen niin Tampin myyjät kuin opiskelijatapahtumat värittävät tamperelaista katukuvaa. Wappurieha julistetaan 30.4. Frenckellinaukiolla. Raitiotietyömaa vaikuttaa myös Wapun perinteisiin. Hämeensillan Suomineidon sijaan lakitetaan Kultakutri-patsas Konsulinsaaressa Wappuaaton ja Wapunpäiwän wälisenä yönä noin puoliltaöin. Lakitusta voi seurata Työnpuistosta. Fuksikulkue vaeltaa Sorin aukiolta Koskipuistoon 1.5. kello 12, jonka jälkeen käynnistyy perinteinen Teekkarikaste Tammerkoskessa. Muista myös virittäytyä Rakkauden Wappuradion taajuudelle! 

 
         
 
     
 
         
   

Innovaatiokokeiluja Demolassa

Innovaatio kuuluu kaikille ja Demolassa se on mahdollista! Fasilitoitu prosessi ja yhteistyö monialaisen opiskelijatiimin kanssa tuottaa oivalluksia ja konkreettisia demoja yrityksesi haasteisiin. Jos yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan ketteriin innovaatiokokeiluihin tulevaisuuden ratkaisujen löytämiseksi! Syksyn projektit suunnitellaan huhti–toukokuussa. Ota yhteyttä: info-tampere@demola.net

 
         
 
     
 
         
   

Google Cloud Platform hands-on workshop

Työpaja sopii yritysten ja organisaatioiden teknologiasta ja kehittämisestä vastaaville henkilöille, joilla on hieman aiempaa kokemusta ohjelmointitaidoista. Osallistujat pääsevät tutustumaan Google Cloud Platformin tarjoamiin ominaisuuksiin ja kokeilemaan Big data pipelinea käytännössä. Työpajan järjestävät TTY:n Porissa toimiva Data-analytiikan osaamiskeskittymä, Koivu Solutions, Google Finland ja Robocoast.

Aika: 25.4.2018 kello 11.30
16.00
Paikka: Porin yliopistokeskus, Pohjoisranta 11 A, Pori

 
         
 
     
 
         
   

Startup World Cup Suomen osakilpailu

Silicon Vikings tuo Startup-maailman kuumimmat nimet Tampereelle. Pakkahuoneella pitchataan suomenmestaruudesta! Piilaaksosta Tampereelle saapunut tuomaristo valitsee illan aikana Suomen parhaan startupin, joka pääsee loppukilpailuun San Franciscoon kisaamaan startuppien maailmanmestaruudesta ja miljoonan euron palkintopotista. Yleisölle avoimessa tapahtumassa kuulet elinkeinoelämän vaikuttajien puheenvuoroja ja tutustut Suomen parhaimpiin startup-yrittäjiin.

Aika: 26.4.2018 kello 17.00–22.00
Paikka: Pakkahuone, Tampere

 
         
 
     
 
         
   

Seminaari: Tulevaisuuden tuotanto ja valmistus data-analytiikalla

Millaisia ovat Suomen ja Satakunnan alueen teollisuuden alan tulevaisuuden tarpeet ja miten digitalisaatio ja data-analytiikka voivat auttaa tämän haasteen selättämisessä? Maksuton seminaari on suunnattu teollisuuden tuotannon ja valmistuksen kehittämisestä vastaaville ja teknologiaratkaisujen kehittäjille. Estradilla on mm. kansainvälisiä yrityksiä Satakunnasta. Seminaarin järjestää TTY:n Porissa toimiva Data-analytiikan osaamiskeskittymä.

Aika: 7.6.2018 kello 11.30–16.00
Paikka: Pori

 
         
 
     
 
         
   

Kehitä osaamistasi Edutechin koulutuksissa

Viestintätaidoilla parempaa johtajuutta 10.8.-11.10.2018
Johtamistyössä tarvitaan vahvoja viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Oman viestijäkuvan vahvistaminen alkaa Edutechin järjestämässä Johtamisviestinnän koulutuksessa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.7.2018.

Asiakas- ja käyttäjäkokemus liiketoiminnan kehittämisessä 29.8.-10.12.2018
Kaipaatko keinoja yrityksesi asiakaskokemuksen kehittämiseksi? Edutechin käytännönläheisessä koulutuksessa opit ymmärtämään asiakaspolkua ja tuomaan asiakaskokemuksen osaksi palveluiden ja tuotteiden suunnittelua, toteutusta ja jatkuvaa kehittämistä. Yrityscaseina muun muassa Konecranes, Ilmarinen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 10.8.2018.

Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaan Edutechin koulutuskalenterista!

 
         
 
     
 
     
 

Tekniikan tutkimusuutisia

 
     
 
     
 
     
 

Etsitään valmistavia yrityksiä ja teollisuuden sovellusten kehittäjiä!

Kiinnostaako yritystäsi tuotannon ja toiminnan ohjauksen parantaminen? Entä toimintanne osittainen tai jopa kokonaisvaltainen digitalisointi? Digitaalisen valmistuksen Epanet-tutkimusryhmän johtaja Andrei Lobov Tampereen teknillisestä yliopistosta valmistelee aiheesta EU-rahoitushakemusta kansainväliseen hankkeeseen. Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä!  Nyt on hyvä hetki osallistua. Andrei ja TTY hoitavat paperityöt. Ota yhteyttä: andrei.lobov@tut.fi, puh. 040 849 0274

 
     
 
     
 
         
 

Tietokonenäön terävöittäjä odottaa arkista tekoälyä

Assistant Professor (tenure track) Esa Rahtu aloitti syksyllä työt TTY:n signaalinkäsittelyn laboratoriossa. Hänen alaansa on tietokonenäön ja koneoppimisen kehittäminen, haaveenaan nähdä älykkäät koneet osana ihmisten jokapäiväistä arkielämää.

   
         
 
     
 
         
 

Uusia turvallisuuden osaajia prosessiteollisuuteen

Prosessiteollisuudessa työskennellään vaarallisten aineiden ja monimutkaisten prosessien parissa, usein vaikeissa olosuhteissa. Työntekijöiltä vaaditaankin erinomaista turvallisuusosaamista. NuPro-hankkeessa etsitään uusia ratkaisuja nuorten ammattilaisten osaamisen kehittämiseen.

   
         
 
     
 
         
 

Pitkittyneet riidat rakennusprojekteissa johtuvat usein siitä, ettei asiakas koe tulleensa kuulluksi

Pienet erimielisyydet uusien asuntojen asukkaiden ja rakennuttajan välillä saattavat paisua ja pitkittyä turhaan. Reino Yli-Honkola etsi väitöskirjassaan syitä ihmisten kritisointiinnolle elämänkokemuksista ja arvoista ja totesi, että tärkeintä on kuulluksi tulemisen tunne.