Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
 

TechBites: Future Imaging

Nappaa makupalat tulevaisuuden teknologioista ja verkostoidu tutkijoiden ja yritysten edustajien kanssa. Future Imaging –teeman keynote-puhujat ovat Juha Alakarhu Axonista sekä Atanas Gotchev ja Joni Kämäräinen TTY:n signaalinkäsittelyn laboratoriosta. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Business Tampereen kanssa. Nopeimmille ilmoittautujille mahdollisuus tutustua Civit-laboratorioon ennen varsinaista tapahtumaa. Ilmoittaudu viimeistään 13.3.!

Aika: 21.3.2018 kello 12.45–16.15
Paikka: TTY, Kampusareenan Kampusklubi, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

 
 
         
   

Robotiikkafoorumi - vielä ehdit mukaan!

European Robotics Forum (ERF) kokoaa tuhat robotiikan huippuasiantuntijaa Tampereelle. Foorumin teemoja ovat mm. ihmisen ja robotin välinen yhteistyö sekä robotiikka teollisuuden tuottavuuden ja palvelualojen parantajana. Lisäksi esitellään alan uusinta tutkimusta. Tapahtuma tarjoaa suomalaisille yrityksille ainutlaatuisen ikkunan Euroopan markkinoille. Ilmoittaudu viimeistään 4.3.

Aika: Tampere-talo
Paikka: 13.–15.3.2018

 
         
 
     
 
         
   

Lauteilla sote-ala: Brändi ja palvelumuotoilu

Lauteilla on kautta kansamme historian käyty henkevimmät keskustelut, saatu parhaimmat ideat ja solmittu yllättävimmät kumppanuudet. Kutsumme Lauteilla -tapahtumaan sote-alan yrittäjiä, tutkijoita ja opiskelijoita, joille brändin rakentaminen sekä palvelujen asiakaslähtöinen ja osallistava kehittäminen ovat ajankohtaisia teemoja. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan brändäyksestä ja palvelumuotoilusta sote-sektorilla!

Aika: 8.3.2018 kello 12–14
Paikka: The Living Room, Hämeenkatu 26, Tampere

 
         
 
     
 
         
   

Kannattavuuden johtaminen nyt ja tulevaisuudessa

Tervetuloa kannattavuuden johtamisen seminaariin! Mielenkiintoiset yrityspuheenvuorot Vincitistä ja Avant Tecnosta valottavat johtamisen ajankohtaisia haasteista edelläkävijöiden työssä. Tampereen teknillisen yliopiston tutkijat esittelevät tuloksia viimeisimmästä hankkeestaan taloudellisten vaikutusten arvioinnin ja johtamisen parissa. Yhdessä löytyvät myös suuntaviivat tulevaisuuden tutkimusavauksille. Ilmoittaudu 15.3. mennessä. Seminaari on maksuton.

Aika: 22.3.2018 kello 9.30–13.15
Paikka: TTY, Festia pieni sali 1, Korkeakoulunkatu 8, Tampere

 
         
 
     
 
         
   

Täydennyskoulutuksella täsmäoppia!

Dialogisuus kannattaa ja kannattelee 4.4., 8.5. ja 6.6.2018   
Miten edistää hyvinvointia työyhteisössä dialogisuudella ? Miten dialogisuus viedään osaksi organisaation johtamista? Vahvaa tutkimustietoa ja käytännön caseja teeman huippuasiantuntijoilta Eeva Kiiskinen (Gofore Oyj) sekä Sirpa Syvänen ja Kati Tikkamäki (Tampereen yliopisto). Ilmoittaudu viimeistään 21.3.2018.

Data ja analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä 11.-12.4., 16.-17.5. ja 18.6.2018
Haetko vastauksia siihen, miten päästä liikkeelle datan hyödyntämisessä tai kenties, miten päästä seuraavalle tasolle liiketoiminnan kehittämisessä datan avulla? Huippusuosittu, jo lähes 100 osallistujan toimivaksi arvioima koulutus, tarjoaa kattavan paketin datasta ja analytiikasta liiketoiminnan kehittämisessä. Ilmoittaudu viimeistään 16.3.2018.

Rethinking Organization 16.4., 22.5. ja 14.6.2018
Turbulenssia toimintaympäristössä ja kiikarissa kilpailukyvyn kehittäminen? Organisoitumisen mallilla on merkitystä, kun pohditaan keinoja luoda ja ylläpitää kilpailukykyistä liiketoimintaa nykyisessä, alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Tutkitun tiedon ja käytännön yrityselämän esimerkkien kautta etenevä koulutus tarjoaa eväitä organisaation tai verkoston strategisen kehittämisen ja uudistamisen johtamiseen. Ilmoittaudu viimeistään 31.3.2018.

Koulutusten järjestäjänä toimii TTY:n täydennyskoulutuskeskus Edutech. Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaamme Edutechin koulutuskalenterista!

 
         
 
     
 
         
   

Lähde mukaan Demolaan

Demolan toimintakonsepti on uudistunut! Fasilitoitu prosessi ja yhteistyö monialaisen opiskelijatiimin kanssa tuottaa oivalluksia ja konkreettisia demoja yrityksesi haasteisiin. Jos yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan ketteriin innovaatiokokeiluihin tulevaisuuden ratkaisuiden löytämiseksi, ota yhteyttä ja kysy lisätietoja! Seuraavat Demola-projektit käynnistyvät maaliskuussa.

 
         
 
     
 
         
   

TUTLabin tiedetyöpajat hiihtolomalaisille

TTY:n digitaalinen verstas TUTLab järjestää hiihtolomalla lasten ja nuorten tiedetyöpajat. Pajoissa pääsee muun muassa näkemään laserleikkureiden ja 3D-tulostimien toimintaa, kokeilemaan 3D-kyniä sekä tekemään pieniä elektroniikkatöitä. Työpajoja järjestetään kaksi, toinen ala- ja toinen yläkoululaisille. Mukaan mahtuu molempiin pajoihin 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Aika: 28.2.2018 kello 10–12 (4.–6.-luokkalaiset) tai kello 13–15 (7.–9.-luokkalaiset)
Paikka: TUTLab, Sähkötalon 1. kerros, Korkeakoulunkatu 3, Tampere


 
         
 
     
 
         
   

Harkimo ja Haavisto puhuvat uuden ajan yrittäjyydestä

Uuden ajan yrittäjyys –konferenssissa yhdistyvät tutkimus ja yrittäjyys. Tilaisuus tarjoaa tietoa, soveltavaa ja tieteellistä tutkimusta yrittäjyydestä sekä verkostoitumista yrittäjille, tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille. Tilaisuudessa ovat mukana Hjallis Harkimo ja Pekka Haavisto. Järjestäjänä Y-kampus eli tamperelaisten korkeakoulujen yhteiset yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut.

Aika: 4.5.2018 kello 9.30–19.30
Paikka: Y-kampus Kauppi, Tampereen ammattikorkeakoulu, Teiskontie 33 C 1, Tampere

 
         
 
     
 
         
 

Tiedelehti Rajapinta

Lue ja tilaa tekniikan tutkimusuutiset suoraan sähköpostiisi: www.tut.fi/rajapinta