Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
 

TTY Alihankintamessuilla ja HEAT-pöhinän ytimessä

Alihankintamessuilta Tampereen messukeskuksen pääaulasta löydät tänä vuonna TTY:n osaston sekä Alihankinta HEAT –tapahtuman, jossa TTY on kumppaniorganisaationa. TTY tarjoaa messuilla kaksi asiantuntijaseminaaria:

Lisäksi Alihankinta HEAT Stagella kuullaan 26.9. kello 10–10.25 TTY:n asiantuntijapuheenvuoro.

Messuosastollamme tiistaina 25.9. kello

keskiviikkona 26.9. kello

torstaina 27.9. kello

Poikkea jututtamassa tekniikan asiantuntijoita ja tutustumassa demoihin. Nähdään messuilla!

 
     
 

Tutkijoiden yö

Tutkijoiden yö järjestetään yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Tutkijoiden yö avaa ovia paikkoihin, joissa tutkijat työskentelevät, mutta tuo tutkimusta myös sellaisiin paikkoihin, joissa sitä ei ole totuttu näkemään.

Aika: 28.09. klo 09–22
Paikka: Tampereen yliopistojen kampukset, Tampereen keskusta

 

TechBites: 5G and Beyond

Tampereen teknillisen yliopiston TechBites-tapahtumasarjassa käsitellään yrityksiä ja tutkijoita yhdistäviä kuumia aiheita. Lokakuun tapahtumassa fokus on 5G:ssä, mutta rohkeasti tähyillään jo sitäkin edemmäs. Keynote-puhujat on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Ohjelma täydentyy vielä mielenkiintoisilla pitchaajilla. Merkkaa allakkaan ja ilmoittaudu  ja vinkkaa kollegallesikin!

Aika: 31.10. kello 11.30–14.15
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Päärakennuksen 1. krs, Kielikeskus, Korkeakoulunkatu 10

 
         
 
         
   

Tule tekemään biopohjaisia älykkäitä tuotteita ja palveluita!

Oletko kiinnostunut bio- ja kiertotaloudesta, vähähiilisyydestä, biopohjaisista ratkaisuista eri sektoreilla ja näiden kehittämisestä? Tampereen teknillinen yliopisto etsii yrityksiä ja toimijoita kumppaniksi hankkeeseen, jossa luodaan kiertotalouden biopohjaisia älykkäitä tuote- ja palvelukonsepteja. Niitä myös pilotoidaan yrityksissä. Hanke järjestää syyskuussa seminaarin ja työpajan, jossa mm. esitellään mahdollisuuksia osallistua pilottihankkeisiin. Tilaisuuden yhteydessä tutustutaan myös TTY:n päällystyskoeajolaitteistoon. Ilmoittaudu 7.9.2018 mennessä osoitteeseen bioalyratkaisut@tut.fi.

Aika: 13.9. kello 9.00–16.00
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Päärakennus, 1.krs Kielikeskuksen ala-aula

 

 
         
 
     
 
         
   

Vastavalmistuneiden työllistyminen ja työelämätaidot

Mitä taitoja työnantajat toivovat vastavalmistuneilla olevan? Ovatko tulevaisuudessa geneeriset taidot tärkeämpiä kuin substanssitaidot? Miten tekniikan alan vastavalmistuneet sijoittuvat työelämään? Tervetuloa kuulemaan tuoretta tutkimustietoa ja yritysten näkemyksiä tekniikan alan vastavalmistuneiden työllistymisestä ja työelämätaidoista! Tilaisuus on suunnattu niin opiskelijoille, yritysten edustajille, yliopiston henkilökunnalle kuin muille aiheesta kiinnostuneille.

Aika: 20.9. klo 9
11.30
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Tietotalo, sali TB109, Korkeakoulunkatu 1

 
         
 
     
 
         
   

Kehitä osaamistasi Edutechin koulutuksissa

Data ja analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä
Tiedätkö minkälaista potentiaalia yrityksesi datamassat kätkevät sisäänsä? Mitä data-analytiikka tarkoittaa käytännön tekemisessä ja miten se muuttaa toimintatapoja?
Ota datamassat haltuun - ilmoittaudu mukaan 12.9. mennessä

Data-analytiikan työkalut: Power BI, Tableau ja Qlik Sense
Saatko liiketoimintaa tukevaa tietoa vaivattomasti kasaan vai joudutko kaivamaan sitä käsin sieltä ja täältä? Näyttävätkö raporttisi yhtä ankeilta kuin marraskuun sadepäivät? Ilmoittaudu mukaan 21.9. mennessä.  

Systeemiajattelu johtamisen työkaluna
Systeemiajattelu tarjoaa tavan jäsentää ja mallintaa tällaista monimutkaista kokonaisuutta siten, että päätöksenteon laatu ja tehokkuus nousevat. Ilmoittaudu mukaan 1.10. mennessä.

 
         
 
     
 
         
 

Towards 5G – tutustu Hervannan LTE-verkkoon

Nokia Oyj:n ja Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelman yhteystyössä rakentamaa Nokia Digital Automation Cloud private LTE –verkkoa esitellään verkostoitumis- ja ekosysteemitapahtumassa syyskuun 5 päivänä. Verkko on tarkoitettu yritysten ja tutkimuslaitosten testikäyttöön ja sijaitsee Tampereen Hervannassa. Business Tampere järjestää tapahtuman yhteistyössä Smart Tampereen ja Nokian kanssa.

Aika:
5.9. kello 13–20
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareena, Korkeakoululunkatu 7

   
         
 
     
 
         
   

Tule mentoriksi kansainväliselle osaajalle

Haluatko kehittää vuorovaikutustaitojasi kansainvälisessä porukassa ja jakaa työelämäkokemustasi kansainväliselle nuorelle osaajalle? Talent Tampere Mentoring Programmes 2018–2019 tarvitsee mentoreilta monilta aloilta. Perinteinen International Talents -ohjelma on suunnattu Tampereen seudun kansainvälisille korkeakouluopiskelijoille ja muille kansainvälisille osaajille. Uusi Hidden Gems -ohjelma on suunnattu alueen kansainvälisten tutkijoiden puolisoille. Mentorilta edellytetään avointa mieltä ja kokemusta suomalaisesta työelämästä. Ohjelmat starttaavat marraskuussa, haku on auki nyt.

 
         
 
     
 
         
   

Pysy energiatutkimuksen hermolla

Ajankohtaista tietoa Tampereen teknillisen yliopiston energia- ja ekotehokkuustutkimuksesta saat tilaamalla sähköpostiisi Potentiaali-uutiskirjeen. Uutiskirjeessä kerrotaan tutkimuksesta, koulutuksesta, tapahtumista ja yhteistyöstä neljä kertaa vuodessa. Uutiskirjettä tuottaa TTY:n Energiaryhmä, johon kuuluu 50 professoria ja 200 tutkijaa 12 eri laboratoriosta.

 
         
 
     
 
         
   

Uusia kykyjä yrityksellesi RekryLABista

RekryLAB-tapahtumassa voitte luoda kontakteja luonnontieteiden, energia- ja ympäristötekniikan, biotekniikan sekä materiaalitekniikan opiskelijoihin. 800 euron hintaiseen messupakettiin kuuluu 2m*3m ständi ja kalusteet, näkyvyys ennen tapahtumaa sekä ruokailu yrityksenne edustajille. Pääyhteistyökumppanit saavat 1 500 euron yhteishintaan lisäksi puheenvuoron, lyhyen casen illan jatkotapahtumassa sekä ekstranäkyvyyttä. Tapahtuman järjestää neljä Tampereen yliopiston ainejärjestöä.
Ota yhteyttä ja varaa paikkasi: rekrylab@listmail.tut.fi

Aika: 16.1.2019
Paikka: Tampereen yliopisto, Hervanta

 
         
 
     
 
     
 

Tekniikan tutkimusuutisia

 
     
 
     
 
         
 

Edullisemmat väriaineherkistetyt aurinkokennot sinkkioksidista

Väriaineherkistetyt aurinkokennot ovat lupaava vaihtoehto fossiilisille polttoaineille. TTY:n tutkijoiden Royal Society Open Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan olisi mahdollista korvata niissä nykyisin käytetty titaanidioksidi edullisemmalla ja ympäristöystävällisemmällä sinkkioksidilla

   
         
 
     
 
         
 

Luotettavampi solun kasvatusympäristö edistää lääkkeiden kehitystä

Ympäristöolosuhteiden mallintamisella ja hallinnalla tehostetaan ihmissolukasvatusta ja tulevaisuuden lääkekehitystä. Antti-Juhana Mäki kehitti väitöstutkimuksessaan kasvatusympäristön matemaattisia malleja ja menetelmiä ihmissolukasvatuksen tehostamiseen.