Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
 

Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma

Tampere 1918 - maailma 2018. Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma katsoo satavuotiaan Suomen historiaan ja nykypäivään sekä pohtii Suomen roolia maailmanpolitiikassa. Lapsille on ohjelmassa Lasten akatemian luento, Ursan planetaario-näytökset sekä Lumaten tiedetyöpajat ja Muumimuseon oma komeettatyöpaja.
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, tervetuloa!

Aika: 27.11.2018 kello 10 - 17
Paikka: Tampere-talo

 
     
 

Robotit täyttävät Tampere-talon

European Robotics Forum (ERF) kokoaa tuhat robotiikan huippuasiantuntijaa Tampereelle. Foorumin teemoja ovat mm. ihmisen ja robotin välinen yhteistyö sekä robotiikka teollisuuden tuottavuuden ja palvelualojen parantajana. Lisäksi esitellään alan uusinta tutkimusta. Tapahtuma tarjoaa suomalaisille yrityksille ainutlaatuisen ikkunan Euroopan markkinoille.

Aika: 13. - 15.3.2018
Paikka: Tampere-talo

 

Lauteilla sote-ala: arvonluonti

Lauteilla on kautta kansamme historian käyty henkevimmät keskustelut, saatu parhaimmat ideat ja solmittu yllättävimmät kumppanuudet.
Kutsumme Lauteilla -tapahtumaan sote-alan yrittäjiä, tutkijoita ja opiskelijoita, joille palvelun asiakasarvo ja sen mittaaminen ovat ajankohtaisia teemoja. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan arvon muodostumisesta ja sen mittaamiseen kehitetyistä teknologioista!

Aika: 15.2.2018 kello 13 - 15
Paikka: The Living Room, Hämeenkatu 26, Tampere

 
         
 
         
   

Seminaari kuljetuksen ja varastoinnin tulevaisuudesta

TTY:n Data-analytiikan osaamiskeskittymä järjestää seminaarin kuljetuksen, varastoinnin ja logistiikan ammattilaisille ja teknologiaratkaisujen kehittäjille. Teemoina ovat Satakunnan alueen kuljetuksen, varastoinnin ja logistiikan tulevaisuuden tarpeet sekä digitalisaation ja data-analytiikan mahdollisuudet. Seminaari on maksuton. Ilmoittaudu 24.1. mennessä.

Aika: 31.1.2018 kello 11.30 - 16.00
Paikka: Porin yliopistokeskus, Pohjoisranta 11 A, Pori

 
         
 
     
 
         
   

Sukella virtuaalitodellisuuteen Kampusklubilla!

VR-aamussa pääset kokeilemaan demoja ja keskustelemaan alan rautaisten asiantuntijoiden kanssa VR ja AR-sovellusten uusimmista innovaatioista. Tule katsomaan ja kokemaan immersiivisiä sovelluksia tai ilmoittaudu näytteilleasettajaksi! Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Aika: 7.2. kello 9 - 14
Paikka: TTY, Kampusareenan Kampusklubi, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

 
         
 
     
 
         
   

Teemapäivä: Nopeutta komponenttien eliniän määritykseen

Komponenttien luotettavuus on digitalisoituvassa koneenrakennuksessa avainasemassa. Nopeutta eliniän määritykseen (NEM) -teemapäivässä käsitellään teorian ja esimerkkien avulla testauksen ja elinikämäärityksen soveltamista tuotteiden suunnittelussa ja käytössä, vastaamaan käyttöolosuhteiden muutoksiin niiden eliniän aikana. Teemapäivään osallistuminen on maksuton. Ilmoittaudu 19.2. mennessä.

Aika: 7.3.2018, kello 8.30 - 16.00
Paikka: TTY, Konetalo, sali K1702,
Korkeakoulunkatu 6, Tampere

 
         
 
     
 
         
   

Ketterää osaamisen kehittämistä täydennyskoulutuksella

Muutosjohtaminen, alkaa 5.3.2018 (5 pv)   
Onko organisaatiosi toimiala myllerryksessä ja sinulla rooli organisaatiosi muutoksen implementoinnissa? Muutoksen onnistunut toteuttaminen vaatii aina hyvää johtamista, onnistunutta viestintää ja ihmisten aitoa kohtaamista. Koulutuksessamme onnistumisen elementit ja konkreettiset työkalut kootaan kompaktiin pakettiin. Ilmoittaudu viimeistään 12.2.2018.

Data-analytiikan työkalut: Power BI, Tableau ja Qlik Sense 12.3., 21.3. ja 26.3.2018
Etsitkö näppärää softaa datan käsittelyyn ja visualisointiin? Tule data-analytiikan työkalukoulutukseemme vertailemaan ja testaamaan kolmea data-analytiikan suosittua työkalua: Power BI, Tableau ja Qlik Sense. Koulutus toteutetaan hands-on työskentelynä. Ilmoittaudu viimeistään 19.2.2018.

EMBA in Business Renewal –vaihtoehtoinen tapa suorittaa EMBA-ohjelma!
Ohjelma perustuu osallistujalle henkilökohtaisesti räätälöitävään opinto-ohjelmaan, jossa sekä sisällöt että aikataulu rakennetaan osallistujan toiveiden mukaisiksi. Tämä vaihtoehto on sinulle, joka olet itseohjautuva oman osaamisesi kehittämisen tavoitteet kirkastanut, johto- tai asiantuntijatehtävissä toimiva oman verkostosi aktiivinen rakentaja.

Koulutusten järjestäjänä toimii TTY:n täydennyskoulutuskeskus Edutech. Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaamme Edutechin koulutuskalenterista!

 
         
 
     
 
         
   

Test Bed-työpaja hyvinvointialan yrityksille

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri selvittää Test Bed-toiminnan edellytyksiä Kaupin kampuksella. Työpajassa kartoitetaan yritysten tarpeita kehittää tuotteita ja palveluita niiden todellisessa käyttöympäristössä. Työpaja on suunnattu erityisesti hyvinvointiteknologian tuotteita ja palveluja kehittäville yrityksille.

Aika: 31.1.2018 kello 13 - 15
Paikka:  HealthHUB, Biokatu 6, Tampere

Health Tuesday: Digitalisaatio diabeteksen hoidossa

Helmikuussa keskitytään terveysdataan ja erityisesti diabetekseen. Helsingistä striimattavassa osuudessa taustoitetaan diabeteksen hoidon digitalisaatiota. Tampereen osuudessa Taysin osastonylilääkäri Saara Metso avaa diabeteksen hoidon digitalisaatiosta syntyviä tuotekehitystarpeita.

Aika: 6.2.2018 kello 8 - 10
Paikka: HealthHUB, Biokatu 6, Tampere

 
         
 
     
 
     
 

Tekniikan tutkimusuutisia               

 
     
 
     
 
         
 

Tuoksut avuksi julkisilla paikoilla suunnistamiseen

Ei enää toimistosokkeloiden ja ostoskeskusten karttakuvien tavaamista – pian voit ehkä haistella tiesi oikeaan paikkaan. Tampereen teknillisen yliopiston tutkijat ovat kehittämässä hajupaikannusta, joka perustuu keinonenän haistamiin, paikoille ominaisiin ainutlaatuisiin tuoksuihin.

   
         
 
     
 
         
 

TTY, Tieto ja CA Technologies kehittämään yhteistyörobotteja

Tampereen teknillinen yliopisto, Tieto ja yhdysvaltalainen CA Technologies käynnistävät hankkeen, jossa kehitetään ihmisten kanssa yhteistyötä tekeviä ”cobotteja” (collaborative robot). Yhteistyörobotiikka on yksi robotiikan nopeimmin kasvavista aloista.