Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
 

TTY AlihankintaHEAT-pöhinän ytimessä

Tampereen teknillisen yliopiston osastolta AlihankintaHEAT-tapahtuman ytimestä löydät tekniikan asiantuntijamme ja palvelumme kaikenkokoisille yrityksille.

Messuosastollamme tiistaina 25.9. kello
9–13 Materiaaliopin tutkimuspalvelut
13–17 Rakennetun ympäristön yhteiskehittämisen alusta Corelab

Keskiviikko 26.9. kello
9–13 Täydennyskoulutuskeskus Edutech
13–17 Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC

Torstai 27.9. kello
9–12 Yritysten ja tiedeyhteisön yhteiskehittämisen alusta Kampusklubi
12–15 Demola-innovaatioalusta sekä Y-kampuksen yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut

Tule jututtamaan asiantuntijoitamme ja testaamaan AR sandboxia sekä Lisätty todellisuus ihminen–robotti järjestelmässä –demoa. Menossa mukana myös TTY:n teekkarilakkiset yrityslähettiläät kertomassa opiskelijayhteistyön mahdollisuuksista. Nähdään messuilla!

Aika: 25.–27.9.
Paikka: Tampereen messu- ja urheilukeskus, pääaula

 
     
 

Tuottavuusfoorumi luotaa tuottavuuden haasteita ja ratkaisuja

Tampereen teknillinen yliopisto tarjoaa Alihankinnassa maksuttoman asiantuntijaseminaarin tuottavuudesta. Seminaari on suunnattu yrityksille, jotka:

Puhujina CMC-tutkimusryhmän, Sandvikin, Ponssen ja Tampereen tiivisteteollisuuden asiantuntijat.

Aika: 26.9. kello 13–15
Paikka:
Tampereen messu- ja urheilukeskus, Mars, seminaarikeskus 2. kerros

 

AlihankintaHEAT stagella sosiaalista laajennettua todellisuutta

Osku Torro kertoo asiantuntijapuheenvuorossaan Sosiaalisen laajennetun todellisuuden (SXR) –co-creation hankkeesta. Alkava SXR-hanke perustuu nopeisiin kokeiluihin, joissa kiinteistö- ja rakennusalan pilotteja tuetaan terävimmällä XR-teknologialla sekä huippututkimuksella. Hankkeessa keskitytään kommunikoinnin parantamiseen ja arvon luomiseen erilaisten SXR-ratkaisuiden avulla rakennusteollisuudessa. Tule kuulolle!

Aika:  26.9. kello 10.00–10.25
Paikka: Tampereen messu- ja urheilukeskus, AlihankintaHEAT Stage, pääaula

 
         
 
         
   

Tutkijoiden yö

Tutkijoiden yö järjestetään yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Tampereella tapahtuman pääpaikkana on Kauppakeskus Ratina, missä pääsee vaikkapa kättelemään robotteja ja kurkistamaan virtuaalitodellisuuteen. Pääpuhujana on omien unelmiensa toteuttaja Arman Alizad. Paikalla on myös Ursan planetaario ja pop-up Heurekan liikkuva tiedeshow. Museokeskus Vapriikissa kuullaan puheenvuoroja kestävän kehityksen ja energiatalouden tulevaisuudesta sekä Marilyn-näyttelyn teeman mukaisesti glamourista.

Aika: 28.9.
Paikka: mm. Kauppakeskus Ratina ja Museokeskus Vapriikki

 
         
 
     
 
         
   

TechBites: 5G and Beyond

Tampereen teknillisen yliopiston TechBites-tapahtumasarjassa käsitellään yrityksiä ja tutkijoita yhdistäviä kuumia aiheita. Lokakuun tapahtumassa fokus on 5G:ssä, mutta rohkeasti tähyillään jo sitäkin edemmäs. Tapahtumassa esiintyy viisi kivenkovaa pitchaajaa TTY:n elektroniikan ja tietoliikennetekniikan laboratoriosta. Keynote-puhujina Nokia Oyj:n Matti Keskinen sekä TTY:n asiantuntijat Jukka Lempiäinen ja Jukka Talvitie. Katso tapahtuman nettisivulla keynote-videot ja käsiteltävät teemat, ilmoittaudu mukaan ja vinkkaa kollegallesikin!

Aika: 31.10. kello 11.30–14.15
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Päärakennuksen 1. krs, Kielikeskus

 
         
 
     
 
         
   

Vastavalmistuneiden työllistyminen ja työelämätaidot

Mitä taitoja työnantajat toivovat vastavalmistuneilla olevan? Ovatko tulevaisuudessa geneeriset taidot tärkeämpiä kuin substanssitaidot? Miten tekniikan alan vastavalmistuneet sijoittuvat työelämään? Tervetuloa kuulemaan tuoretta tutkimustietoa ja yritysten näkemyksiä tekniikan alan vastavalmistuneiden työllistymisestä ja työelämätaidoista! Tilaisuus on suunnattu niin opiskelijoille, yritysten edustajille, yliopiston henkilökunnalle kuin muille aiheesta kiinnostuneille.

Aika: 20.9. klo 9–11.30
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Tietotalo, sali TB109

 
         
 
     
 
         
   

Millainen on tulevaisuuden suunnitteluosaaja? Vastaa ja vaikuta!

Vastaa suomalaisille ja ulkomaisille teollisuusyritysten johtajille suunnattuun verkkokyselyyn! Kyselyssä tarkastellaan yritysten keskeisiä tuotteita ja toimintaympäristöjä sekä suunnittelijoiden ominaisuuksia ja osaamista. Kysely on osa tutkimusta, jossa luodaan maailmanluokan suunnittelijoiden osaamisprofiilit kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoille. Lisäksi tehdään vertailevaa tutkimusta eri maiden ja teollisuusalojen kesken. Kysely on englanninkielinen, ja sen toteuttaa Tampereen teknillinen yliopisto. Vastaa kyselyyn 28. syyskuuta 2018 mennessä. Lisätiedot: petra.auvinen@tut.fi  

 
         
 
     
 
         
   

Akkujen elinkaaren hallinnasta uutta virtaa liiketoimintaan valmistavan teollisuuden toimijoiden työpajassa

Työpajan tavoitteena on ymmärtää elinkaari-datan hallintaa ja sen luomaa arvoa. Osallistujat saavat kuvan globaalista akkumarkkinasta, akkujen elinkaareen liittyvistä keskeisistä säädöksistä, sekä esimerkkejä käytännön teknologisista ratkaisuista elinkaarihallinnan helpottamiseksi. Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ilmoittautumista. Työpajan järjestävät yhteistyössä SMACC, Teknologiateollisuus ry, Arisense Oy, Not Innovated Here ja Agiler Oy.

Aika: 20.9.2018 kello 9–12
Paikka: SMACC -tila, Kampusareena 1. kerros, TTY

 
         
 
     
 
         
   

Miten ja miksi korkeakoulujen henkilöstö tekee yritysyhteistyötä?

Mikä korkeakoulujen henkilöstöä motivoi ja kannustaa yhteistyöhön yritysten ja julkisen sektorin kanssa, ja millaisia ovat mielletyt yhteistyön esteet? Miten yhteistyö sujuu pirkanmaalaisilta eurooppalaisiin kollegoihin ja instituutioihin verrattuna?

Tampereen molemmat yliopistot sekä ammattikorkeakoulu ovat olleet tänä vuonna mukana Korkeakoulujen yritysyhteistyön tilannekuva –selvityksessä. Selvityksen tuloksista järjestetään avoin keskustelutilaisuus. Tervetuloa!

Aika: 25.9. kello 13–15
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan Auditorio

 
         
 
     
 
         
   

Match Amazon Web Services

Tampereen teknillisen yliopiston Porissa toimiva Data-analytiikan osaamiskeskittymä ja Amazon Web Services User Group Finland järjestävät maksuttoman esittely- ja matching-tilaisuuden Porissa. Tilaisuus on suunnattu yritysten ja organisaatioiden pilvipalvelujen käytöstä ja kehittämisestä vastaaville sekä muille AWS-aiheesta kiinnostuneille. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Data-analytiikan osaamiskeskittymän sivustolta.

Aika: 26.9. kello 11.30–16.00
Paikka:
Porin yliopistokeskus, Pohjoisranta 11 A, Pori

 
         
 
     
 
         
   

Hyödynnä kestävän kehityksen osaamista liiketoiminnassa

Kestävä kehitys – liiketoiminnan riskit haltuun
Kestävän kehityksen mukainen toiminta on yritysten kannalta tehokas keino hallita riskejä, lisätä työhyvinvointia ja työturvallisuutta, alentaa kustannuksia ja kasvattaa tuottoja. Tampereen teknillinen yliopisto järjestää 17.10. Porissa satakuntalaisille pk-yrityksille suunnatun maksuttoman koulutuspäivän, jossa aiheina ovat kestävän kehityksen eri ulottuvuudet riskienhallinnan ja vastuullisen liiketoiminnan kannalta. Ilmoittaudu mukaan 12.10. mennessä.

Aika: 17.10. kello 12–16
Paikka: Porin yliopistokeskus

Kiertotalous -  vastaus kestävään kehitykseen
Mitkä ovat kiertotalouden haasteet ja mahdollisuudet pk-yrityksille? Miten pk-yritys voi kehittää liiketoimintaansa kiertotalouden periaatteita hyödyntäen? Tampereen teknillinen yliopisto järjestää Porissa satakuntalaisille pk-yrityksille kahdeksan maksutonta koulutuspäivää kiertotaloudesta marraskuun 2018 ja maaliskuun 2019 välisenä aikana. Osallistua voi yhteen tai useampaan päivään. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu haluamiisi päiviin.

 
         
 
     
 
         
   

Rethinking Business and Innovation –ohjelma käynnistyy marraskuussa

Digitalisaatio ja ihmisten muuttuvat käyttäytymismallit tarjoavat mahdollisuuksia uudenlaiseen arvonluontiin ja innovointiin.  Rethinking Business and Innovation -ohjelman keskeisiä kysymyksiä ovat: miten muuttuvat valta ja johtajuus ekosysteemeissä, millaisia ovat uuden ajan tuotannon tekijät ja miten niistä saadaan muutosvoimaa liiketoiminnan uudistamiseen, mistä syntyy ja kehittyy innovaation asiakasarvo.
Lisätietoja: saila.leivo@tut.fi tai 040 569 8835
 

 
         
 
     
 
         
   

TUTLabin yleisöpäivät

TTY:n Digitaalisen valmistuksen verstas TUTLab on yleisöpäivinä avoinna kaikille kiinnostuneille pelkkiä materiaalikustannuksia vastaan. Voit varata haluamasi laitteen TUTLabin laajasta laitekannasta, ottaa oman tiedostosi mukaan ja tulla toteuttamaan ideasi. Tutustu laitteistoon etukäteen TUTLabin nettisivulla http://www.tut.fi/tutlab. Varaa haluamasi laite ja kerro mitä haluat sillä tehdä osoitteeseen tutlab@tut.fi.
Syksyllä 2018 järjestetään kuusi yleisöpäivää.

Aika: 19.9.; 5.10.; 17.10.; 2.11.; 14.11. ja 30.11.
Paikka: TTY, Sähkötalo, Korkeakoulunkatu 3, Tampere

 
         
 
     
 
         
   

TTY:n alumniseminaari: Ihminen ja teknologia

Tervetuloa TTY:n alumnit viettämään yhteistä aikaa ja kuuntelemaan puhujia yliopiston ja liike-elämän huipulta! Alumniseminaarissa puhuvat mm. uuden Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls ja tuleva dekaani (TUT Industry Professor) Matti Sommarberg, CTO Heli Antila Fortumilta, CEO Mika Mäkitalo M-Filesista sekä koodilähettiläs Linda Liukas.

Aika: 9.11. kello 14–17
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto

 
         
 
     
 
         
   

Kestävää kasvua liiketoimintaan SMACC-viikolla 8.– 11.10.2018

Tervetuloa älykkäiden koneiden ja valmistuksen tapahtumaviikolle Tampereelle! Osaamiskeskittymä SMACCin  tapahtumat ovat osa Tampere Smart City Weekiä. SMACC-viikolla luvassa muun muassa:

Osallistuminen tapahtumiin on maksutonta, mutta edellyttää ilmoittautumista.
Aika: 8.–11.10.2018
Paikka: Kampusareena, TTY

 
         
 
     
 
         
   

Uusia kykyjä yrityksellesi RekryLABista

RekryLAB-tapahtumassa voitte luoda kontakteja luonnontieteiden, energia- ja ympäristötekniikan, biotekniikan sekä materiaalitekniikan opiskelijoihin. 800 euron hintaiseen messupakettiin kuuluu 2m*3m ständi ja kalusteet, näkyvyys ennen tapahtumaa sekä ruokailu yrityksenne edustajille. Pääyhteistyökumppanit saavat 1 500 euron yhteishintaan lisäksi puheenvuoron, lyhyen casen illan jatkotapahtumassa sekä ekstranäkyvyyttä. Tapahtuman järjestää neljä Tampereen yliopiston ainejärjestöä. Ota yhteyttä ja varaa paikkasi: rekrylab@listmail.tut.fi 

Aika: 16.1.2019
Paikka: Hervannan yliopistokampus