Tampereen teknillinen yliopisto
 
       
 

TTY:llä tapahtuu

Tapahtumatiedote yrityksille

   
       
       
 

Kannattavuuden johtaminen nyt ja tulevaisuudessa

Kannattavuuden johtamisen seminaarissa on tarjolla mielenkiintoinen yhdistelmä yritys- ja tutkijapuheenvuoroja. Yrityspuheenvuoroissa Vincitistä ja Avant Tecnosta valotetaan kannattavuuden johtamisen haasteita edelläkävijöiden työssä. Seminaarin järjestää TTY:n Kannattavuuden johtamisen tutkimusryhmä Cost Management Center (CMC). Ilmoittaudu viimeistään 15.3.2018.

Aika: 22.3.2018 kello 9.30 - 13.15
Paikka: TTY, Festia pieni sali 1, Korkeakoulunkatu 8, Tampere

 
 
         
 

Uusien professorien juhlaluennot

Tampereen teknillinen yliopisto kutsuu kaikki tieteen ja tutkimuksen ystävät kuuntelemaan yliopiston uusien professorien juhlaluentoja. Juhlaluentonsa pitävät Jaakko Akola, Nina Helander, Matti Sommarberg, Tuomas Virtanen, Evgeny Kucheryavy, Pasi Peura ja Andre S. Ribeiro. Juhlaluennoille on vapaa pääsy.

Aika: 21.3.2018 kello 10.00 alkaen
Paikka: TTY, Tietotalon salit TB103 ja TB104, Korkeakoulunkatu 1, Tampere

   
         
 
     
 
         
 

Robotit tulevat – kuka päättää millaisia ne ovat?

Keinoäly ja siihen liittyvät isot eettiset kysymykset täyttävät Tampereen maaliskuussa. Veritas Forumin aiheena on Älyn tulevaisuus: aivot, keinoäly ja ihmiskäsitykset. Puhujina maailman aivotutkijoiden kärkeen kuuluva Marja-Leena Linne Tampereen teknillisestä yliopistosta ja uskonnonfilosofian dosentti Aku Visala Helsingin yliopistosta.

Aika: 14.3.2018 kello 16.15 - 18.00
Paikka: TTY, Kampusareenan Auditorio, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

   
         
 
     
 
         
 

Täydennyskoulutuksella uutta osaamista sinulle ja organisaatiollesi!

Dialogisuus kannattaa ja kannattelee 4.4., 8.5. ja 6.6.2018   Miten edistää hyvinvointia työyhteisössä dialogisuudella ? Miten dialogisuus viedään osaksi organisaation johtamista? Vahvaa tutkimustietoa ja käytännön caseja teeman huippuasiantuntijoilta Eeva Kiiskinen (Gofore Oyj) sekä Sirpa Syvänen ja Kati Tikkamäki (Tampereen yliopisto). Ilmoittaudu viimeistään 21.3.2018.

Data ja analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä 11.-12.4., 16.-17.5. ja 18.6.2018
Haetko vastauksia siihen, miten päästä liikkeelle datan hyödyntämisessä tai kenties, miten päästä seuraavalle tasolle liiketoiminnan kehittämisessä datan avulla? Huippusuosittu, jo lähes 100 osallistujan toimivaksi arvioima koulutus, tarjoaa kattavan paketin datasta ja analytiikasta liiketoiminnan kehittämisessä. Ilmoittaudu viimeistään 16.3.2018.

Rethinking Organization 16.4., 22.5. ja 14.6.2018
Turbulenssia toimintaympäristössä ja kiikarissa kilpailukyvyn kehittäminen? Organisoitumisen mallilla on merkitystä, kun pohditaan keinoja luoda ja ylläpitää kilpailukykyistä liiketoimintaa nykyisessä, alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Tutkitun tiedon ja käytännön yrityselämän esimerkkien kautta etenevä koulutus tarjoaa eväitä organisaation tai verkoston strategisen kehittämisen ja uudistamisen johtamiseen. Ilmoittaudu viimeistään 31.3.2018.

Koulutusten järjestäjänä toimii TTY:n täydennyskoulutuskeskus Edutech. Katso lisätietoja ja tutustu koko koulutustarjontaamme Edutechin koulutuskalenterista!

   
         
 
     
 
         
 

Kasvua kansainvälisistä osaajista

Monet kansainväliset huippututkijat muuttavat Suomeen perheidensä kanssa. Puolisot ovat usein korkeasti koulutettuja, jonka lisäksi heillä on paljon kansainvälistä osaamista, mutta se jää hyödyntämättä. Ensimmäinen Tampereella järjestettävä Talent Boost Spouse -tapahtuma keskittyy piilotetun potentiaalin hyödyntämiseen ja kerää yhteen muun muassa aluekehittäjät ja yritykset. Tavoitteena on auttaa yrityksiä hyödyntämään alueella jo olevien kansainvälisten osaajien tietotaitoa ja samalla parantaa kansainvälisten asiantuntijoiden puolisoiden työllistymistä Suomessa.

Aika: 22.3.2018 kello 11.30 - 18.00
Paikka: TTY, Kampusareena, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

   
         
 
     
 
         
 

Energiaseminaari käsittelee bioenergiaa

TTY:n järjestämän energiaseminaarin teemana on bioenergia. Aihetta käsitellään biopolttoaineiden, biodiversiteetin ja biotekniikan näkökulmista. Puhujina ovat mm. Liisa Ukonmaanaho (Luke), Hilkka Timonen (Ilmatieteenlaitos) ja Ville Santala (TTY). Seminaarissa voit tavata myös Tampereen teknillisen yliopiston energiatutkijoita. Seminaarin esityskieli on englanti. Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ilmoittautumisen. Mukaan mahtuu 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Aika: 12.4.2018 kello 8.30 - 16.30
Paikka: TTY, Rakennustalon sali RG202, Korkeakoulunkatu 5, Tampere


   
         
 
     
 
         
 

UCPori Klubi perehtyy data-analytiikkaan

Satakuntalaisyritysten ja -yhteisöjen UCPori Klubin teemabrunssilla perehdytään data-analytiikan nykytilaan ja sen hyödyntämiseen Satakunnassa. Lisäksi Data-analytiikan osaamiskeskittymän verkostoon ja datatiede.fi -sivustoon. Tilaisuuden isäntänä toimii Data-analytiikan osaamiskeskittymää perustavan hankkeen tiimi, Tarmo Lipping, Jari Turunen ja Janne Harjamäki Tampereen teknillisestä yliopistosta. Ilmoittaudu 2.4. kello 16 mennessä.

Aika: 4.4.2018 klo 8.00 - 9.30
Paikka: Porin yliopistokeskus, kokoustila LK103 August

   
         
 
     
 
     
 

Seminaari: Ohuet pinnoitteet ja materiaalitekniikka elektroniikan sovelluksissa

Kehitystarpeet elektroniikassa liittyvät mm. miniatyrisointiin ja tehokkuuden kasvattamiseen, johon ohuilla pinnoitteilla ja materiaalitekniikalla pystytään tarjoamaan uusia ratkaisuja. Seminaari tarjoaa näkökulmia erilaisiin ohutkalvopinnoitteisiin ja materiaalitekniikkaan, joita elektroniikkasovelluksissa voidaan hyödyntää. Ilmoittautumisen viimeinen päivämäärä 4.4.2018.

Aika:
19.4.2018 kello 8.30 - 16.30
Paikka: Kongressisali Tetra, Hanasaari, Hanasaarenranta 5, Espoo

 
     
 
     
 
         
 

Kumiteollisuuden osaajat kokoontuvat TTY:llä

Kumi-instituutin kevätseminaarissa kuullaan teollisuuden ja tutkimuksen uusimpia trendejä kumituotteissa käytettävistä biopohjaisista raaka-aineista. Ilmoittaudu maksuttomaan seminaariin 11.4. mennessä.

Aika: 19.4.2018 kello 9 alkaen
Paikka: TTY, Rakennustalo sali RD203, Korkeakoulunkatu 5, Tampere

Kumitekniikan perus- ja jatkokurssi

Kumi-instituutin kevätseminaarin yhteydessä järjestettävä kumitekniikan perus- ja jatkokurssi on suunnattu kumiteollisuudessa työskenteleville uusille henkilöille sekä kaikille kumitekniikasta kiinnostuneille. Kurssilla käsitellään mm. kumien valmistus- ja testimenetelmiä, mallinnusta, kierrätystä ja uusia käyttökohteita. Kurssin järjestää Suomen kumitekninen yhdistys.

Aika: 18.4. - 19.4.2018
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto

   
         
 
     
 
         
 

Merkitse kalenteriin: Nordic-Baltic VPHi Workshop

Kesäkuussa Tampereella järjestettävä Nordic-Baltic VPHi Workshop kokoaa aihepiirin tutkijat yhteen keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista. Lisäksi kartoitetaan tarpeita ja tapoja järjestäytyä VPH:hon liittyvän tutkimustoiminnan tiimoilla.

Aika: 10. - 12.6.2018
Paikka: Tampere

   
         
 
     
 
     
 

Tekniikan tutkimusuutisia

 
     
 
     
 
         
   

Tampereen teknillinen yliopisto perustaa uuden myynnin sivuaineen

Sivuaine on Suomen ensimmäinen yliopistotasoinen myynnin opintokokonaisuus. Tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita erityisesti teknologiaintensiivisen teollisuuden vientikaupan tehtäviin. Opintokokonaisuuden voi valita osaksi diplomi-insinööritutkintoa syksyllä 2018.

 
         
 
     
 
         
   

TTY, Tieto ja CA Technologies kehittämään yhteistyörobotteja

Tampereen teknillinen yliopisto, Tieto ja yhdysvaltalainen CA Technologies käynnistävät hankkeen, jossa kehitetään ihmisten kanssa yhteistyötä tekeviä ”cobotteja” (collaborative robot).