Tampereen teknillinen yliopisto
 
     
 

Momentti

Rakennustekniikan uutiskirje

 
     
     
   

Uusinta tietoa betonirakenteiden suunnittelusta

Arvostetun betonirakenteiden asiantuntijan, professori Günter Rombachin vierailuluennot vetivät salin täyteen suunnittelijoita sekä tutkijoita keskustelemaan vaativien rakenteiden suunnittelumenetelmistä.

 
         
 

 

Muovipäällysteisten lattiarakenteiden kosteusvauriomekanismit

TTY:llä on käynnistynyt runsaan vuoden pituinen laaja tutkimushanke, jossa pyritään selvittämään miksi eri-ikäisiin muovipäällysteisiin lattiarakenteisiin liittyy sisäilmaongelmia.

 
     
 
         
   

COMBI-hanke puolivälissä – Tuloksia esiteltiin yleisöseminaarissa TAMKissa

COMBI-tutkimushanke on ollut käynnissä runsaat puolitoista vuotta ja on saavuttanut hankkeen puolivälin. 26.1.2017 hankkeen osapuolet ja tutkimuksesta kiinnostuneet kerääntyivät TAMKin kuulemaan hankkeen etenemisestä ja uusimmista tutkimustuloksista järjestyksessään toiseen yleisöseminaariin.

 
         
 
     
 
         
 

100 ideaa kiinteistö- ja rakennusalan digitalisointiin

Service Jam -tapahtuma kokosi Kampusareenaan kiinteistö-ja rakennusalan yrityksiä, VR- ja AR-teknologioita ja sisältöjä kehittäviä yrityksiä, opiskelijoita sekä usean tieteenalan tutkijoita ideoimaan kiinteistö- ja rakennusalan digiloikkaa.

   
         
 
     
 
         
   

Sähkötehopiikki iskee illansuussa

Kun villasukat eivät riitä, seinään kytketään sähköpatteri. Pakkasen paukkuessa sähkönkulutus voi nousta hetkellisesti huimaksi. Ennätystehopiikistä tehty tutkimus paljasti kulutuksen syyt ja auttaa suunnittelemaan tulevaisuuden sähköenergiajärjestelmää.

Julkaistu TTY:n tiedelehdessä Rajapinnassa.

 
         
 
     
 
         
 

Valtakunnallinen rakennusfysiikkaseminaari Tampereella 24.-26.10.2017

Tampereen teknillisen yliopiston rakennusfysiikan tutkimusryhmä ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry. järjestävät viidennen valtakunnallisen rakennusfysiikkaseminaarin Tampere-talossa 24.–26.10.2017. Esitelmäehdotuksia otetaan vastaan 11.5. saakka.

   
         
 
     
 
         
   

Viherseinien ja -kattojen toiminnallisuutta ja hyötyjä kestävään kaupunkirakentamiseen -hanke

Kutsu SOGREEN tutkimushankkeen aloitustilaisuuteen ma 5.6.2017 klo 11:30 alkaen Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusklubi.

Monitieteellisessä Nesslingin Säätiön rahoittamassa hankkeessamme tutkimme luontopohjaisia ratkaisuja yhdistettynä teknisiin näkökulmiin uusina mahdollisuuksina viihtyisään, elinkaaritaloudelliseen ja kestävään kaupunkiympäristöön.

 
         
 
     
 
         
 

Rakennustekniikan jatko-opiskelijaksi?

Rakennustekniikan jatko-opinnot ovat mahdollisuus kehittää kansainvälisen tason huippuosaamista. Opintojen lopputuloksena voi syntyä ainutlaatuista kilpailukykyä yritysmaailmaan ja tekijälle itselleen. Samalla voidaan ratkoa vaikeita ongelmia, joita ei muuten saada ratkaistua.