Tampereen teknillinen yliopisto
 
     
 

Momentti

Rakennustekniikan laitoksen uutiskirje

 
     
     
   

ETEVÄ -yhteistyösopimus jatkaa Liikenneviraston ja TTY:n pitkäjänteistä tutkimusyhteistyötä

Liikennevirasto ja Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) Rakennustekniikan laitos ovat solmineet nelivuotisen ”ElinkaariTEhokas Väylänpito – ETEVÄ” -yhteistyösopimuksen, jossa osapuolet sitoutuvat edistämään väylärakenteiden tutkimusta vuosien 2017 – 2020 aikana.

 
         
 
         
 

TTY:n palotestaustoiminnalle akkreditointi

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) palotestaustoiminta sai akkreditoinnin kansalliselta akkreditointielimeltä FINASilta. Akkreditoinnin piiriin kuuluvia tuotteita ovat muun muassa paloikkunat ja -ovet sekä ei-kantavat seinärakenteet.

   
         
 
     
 
         
   

Talvikorjauksella lisäaikaa vuosikelloon

Talvikorjaus-hankkeen tavoitteena on laatia ohjeistus julkisivujen ja parvekkeiden talvikorjaamisen suunnittelua ja toteutusta varten. Hankkeen tuloksena syntyy aineisto, jossa esitellään yleisesti talviolosuhteiden haasteet sekä käytettävissä olevat tuotteet ja työtavat.

 
         
 
     
 
         
 

Yritykset ja opiskelijat kohtasivat rakennusalan yritystapahtumassa TTY:llä

Rakennusalan yritykset ja tulevaisuuden ammattilaiset verkostoituivat 26.1.2017 menestyksekkäästi rakennusalan yritystapahtumassa. Lue opiskelijoiden mietteitä päivän kulusta.

   
         
 
     
 
         
 

Tampereen Rakentajakilta (TARAKI) on saavuttanut kunnioitettavan 50 vuoden iän.

Avaa sanainen arkkusi ja kerro muistosi Rakentajakilta Tarakin historiikkiin 28.2.2017 mennessä.

   
         
 
     
 
         
   

Suomalaista vesihuolto-osaamista yksissä kansissa

Vesihuoltoala on tulevina vuosikymmeninä suurten haasteiden edessä koko maailmassa. Tuore tietoteos kokoaa tähän tilanteeseen Suomen vesihuollon osaamista kansainvälisen lukijakunnan käyttöön.

 
         
 
     
 
         
 

Yhteisön osallistaminen tärkeää Etiopian maaseudun vesihuollon kehittämisessä

Diplomi-insinööri Beshah Behailu teki kenttätutkimusta maaseudun vesihuollosta Etiopiassa ja arvioi keinoja edistää vesihuoltopalveluiden kestävyyttä. Tutkimuksen mukaan yhteisön mukanaolo on tärkeää kehitettäessä maaseudun vesihuoltopalveluita.