Tampereen teknillinen yliopisto
 
     
 

Momentti

Rakennustekniikan uutiskirje

 
     
     
   

Kokeilukulttuuri ja yhteiskehittäminen rakennusalan uudistajina

Osallistu Rakennustekniikan vuosiseminaariin

22.11.2017, kello 13 - 16
Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Festian iso sali.

 
         
 

Tutkimukseen ja kehittämiseen tarvitaan lisää nopeutta, ketteryyttä sekä poikkialaista toimintaa yritysten ja yliopiston kesken. Minkälaisia esimerkkejä tästä on muilla toimialoilla? Mitkä ovat yritysten toiveet? Miten TTY

Aihetta ravistelee Speakersforumin Vuoden Puhuja 2017 –ehdokas Henkka Hyppönen teemallaan Keskinkertaisuuden aika on ohi – luova tekeminen ja kokeilukulttuuri menestyksen avaimina

Lue lisää ja ilmoittudu viimeistään 15.11.2017 mennessä

 
     
 
         
 

Rakennusalan yritystapahtuma 25.01.2018

Tapaa teekkareita, poimi parhaat

Vuosittain järjestetty yritystapahtumamme on osoittautunut menestykseksi. Joka vuosi alan tärkeimmät työnantajat ovat luoneet kontakteja TTY:n rakennusteekkareihin, alan tuleviin huippuasiantuntijoihin. Mukana olevien yritysten työpaikkojen, kesätöiden ja diplomityömahdollisuuksien laaja tarjonta on vetänyt tilaisuuteen suuren joukon opiskelijoitamme.

Lue lisää ja ilmoittudu 1.12.2017 mennessä

   
         
 
     
 
         
   

Yritysyhteistyö rakennustekniikan opetuksessa

Rakennustekniikan opetuksessa hyödynnetään yritysyhteistyötä monipuolisesti. Vierailuluennoitsijoiden lisäksi merkittävä esimerkki on joka syksyinen kenttäharjoitus, jonne Taratest Oy tarjoaa kairavaunun ja kairaryhmän päiväksi opetuskäyttöön.

 
         
 
     
 
         
 

Mukaan Bio- ja kiertotalous matchmaking -tapahtumaan

Kiihtyvä kaupungistuminen edellyttää uusia kestäviä kaupunki- ja tilaratkaisuja. Keskeisessä roolissa ovat monialaiset ratkaisut, joiden luomiseen tarvitaan erilaisten yritysten osaamista. Matchmaking-tapahtuma kokoaa yhteen yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita Build as a Service -ratkaisuista.

   
         
 
     
 
         
   

Kaupunkirakenne vaikuttaa merkittävästi yhteiskunnan resurssitehokkuuteen

Tampereen teknillisen yliopiston tutkijat kehittivät resurssitehokkuusmallin, joka auttaa kaupunkirakenteen suunnittelussa ja hallinnassa.

 
         
 
     
 
         
 

Urban Smart Energy -hanke vauhtiin

Urban Smart Energy (USE) -hankkeen tavoitteena on luoda uusia paikallisia malleja energian varastointiin, tuotantoon ja ohjaukseen osana Tampereen Hiedanrannan alueen brownfield-kehittämistä. Hankkeen lähtökohtana ovat käytännön kokeilut uuden kaupunginosan kehittämisessä.

   
         
 
     
 
         
   

Ville Mäellä infra-alan paras opinnäytetyö

TTY:n rakennustekniikan koulutusohjelman opiskelija Ville Mäki palkittiin infra-alan parhaasta opinnäytetyöstä Destia Oy:n järjestämässä opinnäytekilpailussa, jonka tulos julkistettiin torstaina 28.9.2017 pidetyn Maarakennuspäivän yhteydessä Finlandia-talossa.

 
         
 
     
 
         
 

Rakennusfysiikka 2017 -seminaari keräsi ennätysmäärän kävijöitä ja yhteistyökumppaneita

Rakennusfysiikka 2017 -seminaari järjestettiin 24.–26.10.2017 Tampere-talossa. Seminaari keräsi yli 600 osallistujaa ja 74 yhteistyökumppania.

   
         
 
     
 
         
   

Kosteusturvallisen rakentamisen palkinto jaettu

Kolmatta kertaa jaettu Kosteusturvallisen rakentamisen palkinto on myönnetty rakennustyömaan kosteudenhallintakoulutukselle ja sitä kehittäneelle työryhmälle.

 
         
 
     
 
         
 

Tietomallin käyttö määrätiedon tuottamisessa vähentää päällekkäistä työtä rakennushankkeissa

Tietomallien käytön lisääntyessä kiinnostus niiden hyötyjä kohtaan on kasvanut rakennusurakoitsijoiden keskuudessa. Mallia voitaisiin hyödyntää tehokkaammin myös määrätiedon tuottamisessa, selviää Sini Kallion väitöskirjassa.

   
         
 
     
 
         
   

Tampereen Rakentajakilta – 50 vuotta historiaa rakentamassa

Tampereen teknillisen yliopiston raksateekkareiden yhteisö Tampereen Rakentajakilta on viettänyt tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan monin tavoin. Vuosi huipentui 28.10. pidettyyn pääjuhlaan ja historiikin julkistamiseen.