Tampereen teknillinen yliopisto
 
     
 

Momentti

Rakennustekniikan uutiskirje

 
     
     
   

Rakennustekniikan vuosiseminaari 22.11. - Teemoina kokeilukulttuuri ja yhteiskehittäminen

Tutkimukseen ja kehittämiseen tarvitaan lisää nopeutta, ketteryyttä sekä poikkialaista toimintaa yritysten ja yliopiston kesken. Minkälaisia esimerkkejä tästä on muilla toimialoilla? Mitkä ovat yritysten toiveet? Miten TTY vastaa muuttuviin tarpeisiin? Tapaa alan kiinnostavimpia startup-yrityksiä.

 
         
 
         
 

Tampereen teknillinen yliopisto ja Pöyry solmivat kumppanuussopimuksen

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) sekä kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointiyritys Pöyry solmivat 18.9. kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa pitkäkestoista, suunnitelmallista ja aktiivista yhteistyötä.

   
         
 
     
 
         
   

Sitowise ja TTY solmivat yhteistyösopimuksen

Sito Oy:n ja Wise Group Oy:n yhdistyessä syntynyt Sitowise ja Tampereen teknillinen yliopisto solmivat rakennustekniikan alan yhteistyösopimuksen 20.6.2017. Sopimuksella luodaan entistä parempi pohja molempia osapuolia hyödyttävälle yhteistyölle.

 
         
 
     
 
         
 

Tampereen teknillinen yliopisto ja Sweco vahvistavat yhteistyötään

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) ja suunnittelu- ja konsulttitoimisto Sweco solmivat 14.8. yhteistyösopimuksen. Sopimuksella halutaan kehittää rakennetekniikan tutkimusta, diplomi-insinöörien koulutusta sekä alan täydennyskoulutusta.

   
         
 
     
 
         
   

TTY ja Roadscanners yhteistyössä älykkään liikenteen testausekosysteemin parissa

TTY:n maa- ja pohjarakenteiden yksikön tutkijat toteuttavat Aurora-hankkeen tierakenneinstrumentoinnit yhteistyössä Roadscanners Oy:n kanssa.

 
         
 
     
 
         
 

Maailman mielenkiintoisimmalla toimialalla

TTY:n uusin TUT Industry Professor Ari Ahonen aloitti syyskuun alussa viisivuotisen kautensa rakennustekniikan laboratoriossa. Hänen professuurinsa ala on kiinteistökehittäminen. Yhtenä tavoitteena on saada yrityksiin lisää tohtoreita.

   
         
 
     
 
         
   

Lasitettujen parvekkeiden ja terassien käyttömukavuus paremmaksi

Suomessa moni haluaa parvekkeelleen tai terassilleen lasituksen, mutta ne voivat olla etenkin kesällä aivan turhan kuumia. Kimmo Hilliaho tutki väitöskirjassaan, miten lasitettujen ulkotilojen käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta voitaisiin parantaa.

 
         
 
     
 
         
 

Pistepilvitieto vauhdittaa korjaussuunnittelun digitalisaatiota

Uudisrakentamisessa digitalisaation mahdollisuuksia on jo hyödynnetty hyvin, mutta korjaussuunnittelun puolella on kehittämisen varaa. Korjausrakentamisen lisääntyessä myös suunnittelun pitäisi tehostua. Korjaussuunnittelun digitalisaation lupaavin vauhdittaja on tällä hetkellä pistepilvitieto.

   
         
 
     
 

Rakennusteollisuus RT:n hallitus TTY:n vieraana

 

Opetuksen työelämäläheisyys, rakennusalan keskeiset tutkimusteemat sekä Tampere3 prosessi vilkkaan keskustelun aiheina vierailuilla.

 

RYT-päivät 25.1.2018

Tampereen Rakentajakillan ja TTY:n Rakennustekniikka järjestämään rakennusalan yritystapahtumaan!

Ilmoittuminen ja lisätietoja lähiaikoina.