Tampereen teknillinen yliopisto
 
     
 

Momentti

Rakennustekniikan uutiskirje

 
     
     
  Corelabin puuhamiehet Jukka Puhto ja Tuomas Kankaanpää rakentavat yhteistyöverkostoa kiinteistö- ja rakennusalan yritysten, startupien ja Tampereen teknillisen yliopiston välille  

CoreLab vauhdittaa rakennusalan digiloikkaa

CoreLab on TTY:n rakennustekniikan uusi yhteiskehittämisfoorumi, jossa kiinteistö- ja rakennusalan yritykset, startupit ja tutkijat voivat yhdessä kokeilla ja testata uusia toimintatapoja ja digitaalisia innovaatioita.

 
         
 
         
 

Tiedon hallinnasta tulossa kriittinen menestystekijä vesihuoltolaitoksissa

Vesihuoltolaitoksilla on valtava määrä dataa ja tietoa. Tietojärjestelmien lisäksi on paljon myös ylös kirjaamatonta aineistoa, hiljaista tietoa. Tiedon hallinnasta onkin tulossa kriittinen menestystekijä vesihuoltolaitoksissa.

   
         
 
     
 
         
   

Raidesepelin laatu vaikuttaa tukikerroksen toimintaan ja käyttöikään

Raidesepelin hienontuneisuuden ja radan kunnossapitotoimenpiteiden välistä yhteyttä on tutkittu Tampereen teknillisessä yliopistossa vuosien 2014 - 2016 aikana. Tuoreimmat tutkimustulokset ovat nyt luettavissa Liikenneviraston julkaisusta.

 
         
 
     
 
         
 

Luontopohjaiset ratkaisut kaupunkirakentamisen käyttöön

Tampereen teknillinen yliopisto on yhdessä Helsingin yliopiston kanssa saanut merkittävän 300 000 euron rahoituksen Nesslingin Säätiöltä viherjulkisivujen ja -kattojen tutkimukseen.

   
         
 
     
 
         
   

Pistepilvistä ja tietomallinnuksesta hyötyjä korjausrakentamiseen

Helppo korjaushanke -teemalla järjestetyssä seminaarissa 70 kiinteistö- ja rakennusalan osallistujaa kokoontui kuulemaan todellisia esimerkkejä Scan to BIM -prosessin hyödyntämisestä. Seminaari pidettiin 11.5. ja järjestelyistä vastasi TTY:n ja TAMKin yhteishanke ProDigiOUs.

 
         
 
     
 
         
 

Uusiomaarakentaminen haltuun!

Uusiomaarakentamisesta on tulossa arkipäivää. UUMA2-hankkeen aloitteesta TTY ja Aalto järjestävät yhdessä kuusipäiväisen uusiomaarakentamisen erikoisopintojakson, joka toimii alan toimijoiden, materiaalitoimittajien, viranomaisten sekä opiskelijoiden yhteisenä oppimis- ja kehittämisfoorumina.

   
         
 
     
 
         
   

Valtakunnallinen rakennusfysiikkaseminaari Tampereella 24.-26.10.2017

Tampereen teknillisen yliopiston rakennusfysiikan tutkimusryhmä ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry. järjestävät viidennen valtakunnallisen rakennusfysiikkaseminaarin Tampere-talossa 24.–26.10.2017.

 
         
 
     
 
         
 

"Nautinnollista ja rentouttavaa kesää
kaikille Momentin lukijoille"