CMAD2013


Community Manager Appreciation Day on vuosittain järjestettävä yhteisömanagereiden tapahtumapäivä. CMAD-tapahtuman kohderyhmänä ovat nykyiset ja tulevat Community Managerit (=yhteisömanagerit / nettikätilöt / verkostofasilitaattorit / mobiilineuvojat). Tapahtuman kautta haluamme edistää erilaisten verkostotoimijoiden kohtaamista ja tiedon jakamista.Tapahtuman alkuperäisenä tarkoituksena on jakaa omien yhteisöjen vetäjille tunnustusta. Tapahtuma on ensimmäinen Suomessa järjestetty seminaari, joka on suunnattu nimenomaan community managereille.

CMADFI netissä

Vuoden 2013 CMADFI-tapahtuma oli täyteen buukattu, mutta sitä saattoi seurata etänä. Osoitteesta http://www.videonet.fi/hermia/20130128/ löytyvät videotallenteet tilaisuudesta. CMADFI:lla on myös oma YouTube-kanava ja SlideShare-tili. Esityksiä ja tapahtumaan liittyviä bloggauksia on kerätty Pinterestiin kerätään päivään liittyviä linkkejä. Tapahtumapäivänä Twitteriin kertyi 1500 aiheeseen liittyvää twiittiä ja muissa some-kanavissa #cmadfi-tagilla ja Facebookissa ryhmässämme. ja Google Docsista löytyy tietoja tapahtuman osallistujista.

Tapahtumapaikka
Tapahtuma järjestettiin ensi kertaa Euroopassa Tampereella tammikuussa 2012, vuoden 2013 tapahtuma järjestetään myös Tampereella hotelli Rosendahlissa maanantaina 28.1.2013 klo 10-18. Rosendahlilla on muuten iso (ilmainen) parkkipaikka, joten parkkiongelmia ei pitäisi tulla.

Saapuminen tapahtumapaikalle
Helsingistä lähtee CMAD-bussi noin kello 7, bussi pysähtynee myös Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa. Takaisin sama bussi lähtee kello 19.00.

Rosendahliin pääsee rautatieasemalta linjalla 25, muita ohjeita voi etsiä Repa reittioppaasta.

Järjestäjät

Järjestelytoimikuntaan kuuluu yli sata henkilöä, joista tapahtuman palavereihin osallistuivat Jukka Huhtamäki, Johanna Janhonen, Jari Jussila, Eija Kalliala, Tommi Kiviniemi, Hannu Kärkkäinen, Pauliina Mäkelä, Timo Rainio, Aino Siippainen, Seija Suoniemi, Marko Suomi, Satu Kalliomaa, Jaana Nyström, Juha Krapinoja ja Susanna Heikkinen. Kutsuimme kaikki verkostotoimijat ja kiinnostuneet mukaan tapahtuman suunnitteluun.

Pääpuhujat

Antti Isokangas (Ali Consulting Oy) on viestinnän asiantuntija ja tuttu mm. Veli- ja Nöjesguiden-lehdistä, Verkossa-ohjelmasta, Digitaalinen jalanjälki -kirjasta ja Suora yhteys -raportista.

Mika ”Sippo” Tolvanen (Yle) on yksi Suomen ensimmäisistä julkisista yhteisö-managereista. Hän markkinoi verkossa Ylen radio- ja tv-ohjelmia, aiemmin hän toimi YleX:n juontajana ja community managerina.


Muut puhujat aakkosjärjestyksessä

Jukka Eklundia (Sofia Digital) kiinnostavat open source, open data ja yhteisöt. Hän toimii Jollan neuvonantajana ja järjestää verkostoitumis-tapahtumia (mm. Mobile Monday Tampere, Devaamo).

Pirjo Friedrich (Teknologian tutkimuskeskus VTT) tutkii kuluttajien osallistumista innovointiin ja palvelu-kehitykseen. Työssään hän kehittää ja fasilitoi avointa innovaatiotilaa, Owela.fi-verkkoyhteisöä.

Jaani Heinonen (TEM) johtaa yksikköä, joka vastaa kansain-välisestä innovointi-yhteistyöstä ja tuntee hyvin Kiinan asuttuaaan siellä vuosia.


Jukka Huhtamäki (TTY / IISLab) kehittää ja tutkii datalähtöisen visuaalisen analytiikan välineitä ja menetelmiä. Niiden avulla voidaan paremmin ymmärtää verkostoja mm. somessa.

Juha Krapinoja (ideacasa) on yrityksen sisäisen yhteisöllisen viestinnän ja tietämyksen-hallinnan käytännöllinen puolestapuhuja. Viimeisen 10 vuoden aikana hän on toiminut mm. nettikätilönä.

Päivisin Senja Larsen vastaa Keskuskauppa-kamarin markkinoinnista ja viestinnästä, mutta vapaa-ajallaan hänestä tulee Fröken Senja, joka joukkoineen opettaa riemuruotsia Facebookissa.


Toni Nummela on tehnyt parikymmentä vuotta netti- ja audiovisuaalisia juttuja. Tämä it-arkkitehti/ koodari on perustanut SomeTime Live Task Forcen ja Striimaus.fi:n.

Jarmo Puskala on ollut Iron Sky -elokuvan yhteisöpäällikkönä vuodesta 2006, projektin ensimmäisistä sekunneista alkaen. Nettiyhteisö on vienyt elokuvan tamperelaisesta kerrostalosaunasta valkokankaille 35 maahan.Kaisa Still (Teknologian tutkimuskeskus VTT) tutkii ja kehittää yhdessätekemisen, yhteisöllisyyden ja verkostotoimimisen analytiikkaa tietojohtamisen näkökulmasta.

Maarit Riikonen (Markkinointi-toimisto Farkas Oy) tekee vuosien kokemuksella asiakkailleen (mm. Aarikka) markkinointia ja graafista suunnittelua.Janne Ruohisto (Intunex Oy) on kansainvälisestikin palkitun parvityökonseptin isä. xTune-yhteisösovelluksen avulla asiantuntija-verkostojen tai -organisaatioiden sisällä voidaan yhdistää ja jakaa osaamista uudella tavalla.

Marko Suomi on Konecranesin sisäinen community manageri, joka edistää digitaalisten yhteistyöalustojen käyttöä mm. kouluttamalla. Hän haluaa parantaa elämänlaatua avoimuuden, luonnollisen liikkeen ja mielekkään työn avulla.


Juontajat

Johanna Janhonen (Piilotettu aarre) perusti 1. nettiyhteisönsä 2002. SOITA-hankkeessa hän tutki B2B-yhteisöjen somen käyttöä mm. tuotekehitykseen 2011-2012.

Pauliina Mäkelä on nettikätilö, yhteisöllisen median koulutusyrittäjä ja tapahtumajärjestäjä. Hän nettikätilöi mm. Kinda Oy:n asiakkaita, Sometu-verkostoa ja SomeTime-tapahtumia.


Hannu Kärkkäinen (TTY) vetää NOVI-tutkimus-keskuksen some- tutkimusryhmää. Hän on tutkinut ja kehittänyt somen hyödyntämistä erityisesti teollisissa yrityksissä ja yritysten välisessä liiketoiminnassa ja innovoinnissa.

Jari Jussila

Jari Jussila (TTY/NOVI-tutkimuskeskus) toimii projektipäällikkönä sosiaalisen median tutkimushankkeissa (SOITA ja SOILA) ja tutkii erityisesti sosiaalisen median hyödyntämistä B2B-yrityksissä ja niiden tuotekehityksessä.Timo Rainio (Hermia Oy) koordinoi kansallisen OSKE-ohjelman älykkäät
koneet-klusteria. Hänestä perinteisen teollisuudenkin on jo korkea aika hyödyntää verkostojen voimaa, some-toimintamalleja ja -työkaluja.

Nuppu Rouhiainen (Tekes) vetää Liideri-ohjelmaa (Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa) ja pitää laajaa innovointia tärkeänä Suomen kilpailukyvylle: pitää ylittää oma mukavuusalue ja uudistaa tuotekehityksen toimintatapoja.


Päivän agenda

Tilaisuuden tarjoilut ovat ilmaisia kello 19.00 asti.

9.00-10.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

10.00-10.15 Tilaisuuden avaus Johanna Janhonen, Jari Jussila, Hannu Kärkkäinen, Pauliina Mäkelä ja Timo Rainio ja Nuppu Rouhiainen
10.15-10.45 Antti Isokangas: Sisällöntuottajasta mielipidejohtajaksi, päälava (keynote)
10.45-11.30 Case-puheenvuorot 1 (kolme vartin esitystä), päälava

  • Maarit Riikonen / Markkinointitoimisto Farkas Oy: Case Aarikka
  • Marko Suomi / Konecranes: Community managerina yrityksen sisäisessä globaalissa virtuaalitiimissä
  • Janne Ruohisto / Intunex Oy: Parvia ja pelimekaniikka – mikä saa ihmiset tekemään yhteistyötä ja auttamaan toinen toisiaan?

11.30-12.30 Taskulounas eli verkostoitumista ennalta sovituista teemoista:

  • Sisäinen some (parviäly, sosiaalinen intranet, organisaatioiden sisäiset ja väliset verkostot, uudistuva työ, työhyvinvointi, ihmisten innostaminen avoimuuteen, hiljainen tieto, verkostoanalyysi, johdon vakuuttaminen somen hyödyistä, työkalut)
  • Kuntasome (vuorovaikutus some-ryhmien ja kunnan välillä, aluetoimikunnan, kaupunginosayhdistyksen tai poliittisen yhdistyksen verkkoviestintä, some sisäisessä viestinnässä.)
  • Asiakassome (hyödyntäminen liiketoiminnassa, uusien sisältöjen/tuotteiden lanseeraaminen, LinkedIn myyjälle, asiakkaiden osallistaminen ja palvelun kehittäminen, mediatilan ansaitseminen yhteisön avulla, yhteisöt bisnesnäkökulmasta ja etenkin B2B-käytössä)
  • Työkalut (verkossa toimivien verkostofasilitaattoreiden apuvälineitä ja aiheeseen liittyviä menetelmiä, työkalujen ja alustojen valinta, millaista analytiikkaa käyttää.)
  • Motivointi (ihmisten innostaminen ja aktivointi osallistumaan, onnistuneita tempauksia ja analyysia onnistumisesta, “tavallisten” työntekijöiden aktivointikeinot somen hyödyntämiseen)
  • Käytännön vinkit community managerille (verkostojohtamisen haasteet, yhteisöjen hoitaminen niin, että osat tukevat toisiaan, taidot ja osaaminen, millainen on hyvä community manager, millaisia kokonaisuuksia he hanskaavat, häiriköt ja miten heistä pääsee eroon.)

12.30-14.00 Pienryhmäsessiot 1 eri saleissa (Esimerkkejä perinteisistä ja sosiaalisen median verkostoista – kuinka tehdä perinteisistä verkostoista sosiaalista mediaa hyödyntäviä) – kaikki osallistujat kuulevat kaikki pienryhmäsessiot, mutta keskustelun vauhdittamiseksi porukka jaetaan kahtia

14.00-15.30 Pienryhmäsessiot 2 eri saleissa (Uusia ideoita, some- pohjaisia sovelluksia ja toimintatapoja verkostojen hallintaan ja kehittämiseen)

15.30-16.00 Kahvitauko
16.00-17.00 Case-puheenvuorot 2 (neljä vartin esitystä), päälava

17.00-17.30 Keynote / Mika Tolvanen, Community managerointia Ylessä
17.30-19.00 Malja community managereille, eli Tekesin Liideri-ohjelma sponsoroimaa juomaa ja suolaista tarjoilua. Ennen cocktail-tilaisuutta Nuppu Rouhiainen kertoo Liideri -ohjelman terveiset.
***
19.00 Virallinen ohjelma päättyy, mutta ilta jatkuu vapaamuotoisen verkostoitumisen merkeissä Tampereen keskustassa Ravintola Telakalla (lähellä rautatieasemaa ja Tullikamaria). Jatkot ovat omakustanteiset ja niille ovat tervetulleita myös ne yhteisöasioista kiinnostuneet, jotka eivät päiväohjelmaan osallistuneet.Sponsorit

Markkinointi-instituuttiIlmoittautuminen

Tapahtuma on nyt täynnä, paikalle on tulossa 150 community manageria ja muita asiasta kiinnostuneita. Jos sinä jäit nyt rannalle, voit kuitenkin seurata tapahtumaa etänä, sillä CMAD:ista on tulossa videostriimausta ja osallistujat myös livetwiittaavat Twitterissä #cmadfi-tagilla.

Katso SOITA:n keräämiä CMAD-linkkejä Pinterestissä

Ajatuksia ja kokemuksia community managereista

Ilmoittautuneet
Alla aakkosjärjestyksessä ne, joiden nimen sai julkaista netissä. Lisätietoa ilmoittautuneista (mm. Twitter-tunnukset) löytyy Google Docsista.

Alsti-Lehtonen Irene Metropolia Ammattikorkeakoulu
Ahkola-Lehtinen Anne Aalto-yliopisto
Aho Terhi Psycon Oy
Ahvenjärvi Henna-Riikka TAKK
Artimo Annika Aalto-yliopisto
Aunola Pirkka Idean
Availa Anna Destia
Eklund Jukka Sofia Digital
Eromäki Jenni Via Juridica
Eränen Sakari Senioriliike
Eteläniemi Saija Devaamo Ry
Forsten-Leino Paula STX Finland Oy
Friedrich Pirjo VTT
Front-Tammivirta Tiina Open Trainers Oy
Haajanen Juha
Haaramo Eeva Finnfacts
Halsvaha Terhi STX Finland Oy
Heikkinen Susanna
Heinonen Jaani Työ- ja elinkeinoministeriö
Heiskanen Kaarina Jyväskylän seurakunta
Hintikka Kari A. Jyväskylän yliopisto
Hirsikoski Riitta Satakunnan koulutuskuntayhtymä, Oppi-Apaja -hanke
Hirvola Päivi Sitra
Hokkanen Erno Lahden ammattikorkeakoulu
Horila Anne Häme Open Campus
Hormio Timo Kirkkonummen suomalainen seurakunta
Huhtamäki Jukka TTY/IISLab
Hyyryläinen Jaana
Ihanainen Outi Descom Oy
Isohanni-Nikula Hanna Osuma.fi / Fonecta Oy
Isokangas Antti Ali Consulting Oy
Janhonen Johanna Piilotettu aarre
Janhonen Minna Työterveyslaitos
Jussila Jari TTY
Kalliala Eija Otavan opisto
Kalliomaa Satu KoKoSoMe
Karppinen Anne NSN
Kauppi Juho Somea Oy
Keituri Suvi FinnMedi Oy
Kemppainen Liisa Aalto-yliopisto
Kemppinen Johanna Myllyn Paras Oy
Keronen Kati Differo Oy
Kivi Jukka Intelligent Systems Oy Finland
Kivimäki Tommi caravanuutiset.com
Knuutila Seija Lapin ammattiopisto
Kokko Päivi ISS Palvelut
Konkarikoski Ulla Suomen metsäkeskus
Kontinen Karoliina Visual Works
Korkalainen Tuomas Metropolia Ammattikorkeakoulu
Koski Noora Mrs. Muir & The Ghostwriters
Krapinoja Juha ideacasa
Kärkkäinen Hannu Tampereen teknillinen yliopisto
Laajalahti Toni JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu, Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti
Laakso Kerkko White Sheep Isobar
Laasonen Milla Metropolia Ammattikorkeakoulu
Laine Tom Innozed Oy
Laitinen Anu-Maria
Laitinen Helena Wirma Lappeenranta Oy
Lakkala Harri Intosome Oy
Lampinen Minttu Empiros
Larsen Senja Keskuskauppakamari / Fröken Senja
Lehto-Trapnowski Päivi freelancer
Levo Juha-Matti SOK
Litukka Satu-Maaria
Louhimies Petra Someco Oy
Luukka Katri Koulutuskeskus Salpaus
Marjamaa Petri Poliisihallitus
Matson-Mäkelä Kirsi Yle
Mattila Aku Lahden ammattikorkeakoulu
Melakoski Cai TAMK/Media Programme
Messman Virpi Innopark Programmes Oy
Moisio Jari Avantium Partner | Myyntivoima Yhtiöt
Mutka Vilma Mukamas Learning Design
Mäkelä Pauliina Kinda Oy
Mäkeläinen Petteri Hermia Oy
Mäki-Suominen Leena Ernst & Young Oy
Niemi Sari Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
Nousiainen Marja Viestintä Oy Tulevaisuus
Nummela Toni Striimaus.fi / SomeTime Live Task Force
Nuppu Rouhiainen Tekes
Nyström Jaana Gplussa
Ottelin Hanna-Leena Sitra
Ovaskainen Timo Poklossi Oy
Pajakoski Johanna Espoon kaupunki
Pokela Aino-Maria Lahden ammattikorkeakoulu
Polamo Tom Poklossi Oy
Puntila Minna Tampereen teknillinen yliopisto
Puro Hanna Zento
Puskala Jarmo Iron Sky
Pyhäniemi Piia Tredu
Pärssinen Helka Kirkkonummen suomalainen seurakunta
Raesmaa Riitta Raesmaa Communications
Rainio Timo Hermia Oy
Rajakangas Hanna Kehitysvammaisten Tukiliitto ry. / Vaikuttava vertaistoiminta -projekti
Rauhala Mervi Markkinointi-instituutti
Riekkola Anne Brandstairs
Riihikoski Jorma Takamaan pop-laivue ry
Riikonen Maarit Aarikka Oy
Riku Jussi Kumpi
Rima Larissa Lara-x
Rostedt Timo Rostedt & Co.
Rouhiainen Nuppu Tekes
Rousu Jaakko JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu, Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti
Ruohisto Janne Intunex Oy
Ryhänen Auli JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu. Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti
Seppälä Piritta Viestintä-Piritta
Sievinen Petra Descom Oy
Siippainen Aino Hermia
Siitonen Marko Jyväskylän yliopisto
Still Kaisa VTT
Suomi Marko Konecranes
Suominen Riitta Yksityinen kielitoimisto
Suomivuori Tiia Kääntäjät
Suoniemi Seija
Suutala Kimmo Nokia Siemens Networks
Takala Hanna Zento
Takala Minna Aalto Yliopisto, SPINN project / Linnan Pyöräverstas
Tenhunen Kirsimarja KarpaloGroup
Tikka Elisa Logica Suomi Oy
Tirronen Helena Tampereen ammattikorkeakoulu
Tolvanen Mika “Sippo” Yle
Torvinen Hannele Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Tähtinen Markku Metropolia Ammattikorkeakoulu
Urjankangas Hanna-Maria TEM
Wahl Ann-Christine Satakunnan ammattikorkeakoulu
Valtari Minna Someco Oy
Vanhanen Sakari Ylöjärven seurakunta
Varonen Mari Jyväskylän AMK
Vatanen Kirsi Fujitsu
Veikkolainen Sari Yle
Vento Taija Suomen Teknologiakeskusten Liitto TEKEL
Veripää Heli Kouvolan kaupunki
Virtanen Johanna Satakunnan koulutuskuntayhtymä
Virtanen Sanna Oppimis- ja ohjauskeskus Onerva
Voutilainen Sami Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Vuorenpää Pirjo Viestintä Pirjo Vuorenpää

Ilmoittautujat-listaa päivitetty viimeksi 15.1.2013 klo 7:30