Tapahtumat

Community Manager Appreciation Day 23.1.2012  Tampereen teknillinen yliopisto (Festia-rakennus, Kappelisali) klo 10-14

Community Manager Appreciation Day, CMAD, järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Vuonna 2010 arvostettu web-strategisti Jeremiah Owyang teki blogissaan aloitteen siitä, että community managereita (yhteisöjohtajia / nettikätilöitä) pitäisi pysähtyä arvostamaan edes kerran vuodessa, vuoden 4. maanantaina. Päivää tarvitaan, sillä asiakasrajapinnassa toimivat yhteisöjohtajat tekevät arvokasta, mutta rankkaa työtä. Heidän pitää kestää yritysten sisäiset ristiriidat, yksityisyyden menetys ja se, etteivät asiakkaiden ongelmat (valitus) lopu koskaan.

Boston CMAD 2011

Päivää vietetään mm. jakamalla kiitosta omien yhteisöjen johtajille (esim. Twitterissä #cmad -kanavalla) mutta myös paikallisia kokoontumisia järjestetään, etenkin Yhdysvaltojen isoissa kaupungeissa (Boston, Austin ja San Francisco). (Lähde Wikipedia)

Suomessa Community Manager Appreciation Day -tapahtumaa vietetään nyt ensimmäistä kertaa. Suomalainen palautekanava Twitterissä on #cmadfi ja päivän aikana järjestetään yhteisöjohtajien verkostoitumistapaaminen ainakin Tampereen teknillisellä yliopistolla. Suomessa yhteisöjohtajia alkaa vasta ilmestyä asiakasrajapintaan, harrastuspuolella heitä on toiminut jo pidempään. LinkedIn-palvelun mukaan Suomesta löytyy nelisenkymmentä community manageria, Sometun Nettikätilö-ryhmässä jäseniä on 25.

Tampereen teknillisen yliopiston tiloissa (Festia-rakennus, Kappelisali) järjestetään yhteisöjohtajille suunnattu CMAD-kokoontuminen ma 23.1.2012 kello 10-14. Katso karttaa.

Tapahtuman aikana suomalaiset yhteisöjohtajat jakavat kokemuksiaan ja oppivat muilta mm. kalamalja-keskustelussa. Tilaisuuteen mahtuu mukaan 30 ensiksi ilmoittautunutta community manageria, muut voivat seurata tapahtumaa netissä (videointi luvassa) ja osallistua keskusteluun Twitterissä. Ilmoittautumisen takaraja on 18.1.2012.

Tapahtumaa isännöi TTY:n SOITA- tutkimushanke, joka tutkii sosiaalisen median käyttöä erityisesti B2B-yritysten innovaatioprosessissa asiakasrajapinnassa. Tutkimuksen yksi keskeisimpiä tutkimuskohteita ovat yhteisöt.

Ohjeet tilaisuuteen osallistumisesta netin välityksellä:

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua netin välityksellä oheisen linkin kautta: https://connect.tut.fi/tlo_soita/. Linkin takaa löytyy reaaliaikainen videoyhteys tapahtumapaikalle ja käyttäjän on myös mahdollista esittää samalla kommentteja ja kysymyksiä tilaisuuden puhujille keskustelupalstan tai Twitterin (#cmadfi) kautta. Palveluun tulee kirjautua koko nimellä, jotta tiedämme, keneltä puhujille tarkoitetut kysymykset on esitetty. Videoyhteys on auki noin 10-11 ja 12-13.

Lisätietoja SOITA -hankkeen projektipäälliköltä Jari Jussilalta (puh. +358 40 717 8345, s-posti: jari.j.jussila@tut.fi)

Ilmoittautuneet (jotka ovat sallineet nimensä laittamisen nettiin):

  1. Jari Jussila / Soita
  2. Johanna Janhonen / Soita & Mini treasures wiki
  3. Timo Rainio / Älykkäät koneet klusteri
  4. Pauliina Mäkelä / Sometu
  5. Kari A. Hintikka
  6. Raimo Muurinen / Open Data Tampere
  7. Anja Vuorikivi / Oulu Wellness Institute
  8. Tommi Kivimäki / Caravanuutiset.com
  9. Maria Rajakallio / Haussa.fi
  10. Riikka Pellinen / Osaamiskeskusohjelma

Materiaalit: