4/2015

Tampere3-hankkeen johtaja kannustaa rohkeisiin avauksiin

Tampere3-prosessin hankejohtajana on aloittanut kauppatieteiden tohtori Päivi Myllykangas, jolla on kokemusta uuden kehittämisestä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Hän uskoo Tampereella syntyvän tutkimuksen, opetuksen ja hallinnon rajapinnoilta uudenlaisia, kansainvälisesti korkeatasoisia ratkaisuja.

Päivi Myllykangas

 

Päivi Myllykankaan kolmivuotinen pesti Tampere3-hankejohtajana alkoi marraskuussa.

 

Päivi Myllykangas aloitti kolmivuotisen pestinsä Tampere3-hankejohtajana marraskuussa. Työpisteet löytyvät ennen pitkää kaikilta kolmelta kampukselta. Alku on ollut vauhdikasta, sillä perehdyttävää on paljon.

– Olen ehtinyt tutustua siihen, mitä on jo tehty. On myös valmisteltu monia asioita, kuten esimerkiksi opetuspilotteja. Lisäksi olen keskustellut korkeakoulujen eri toimijoiden kanssa. Muutos lähtee yhteisön sisältä, yhteisestä päämäärästä ja siihen sitoutuvista ihmisistä, Myllykangas kertoo.

– Seuraavaksi Tampere3-prosessissa sovitaan, millä asioilla lähdetään liikkeelle hallinnon, koulutuksen ja tutkimuksen osalta. Aika pian tämä alkaa siis näkyä myös käytännön toimissa eri puolilla korkeakouluja, hän sanoo.

Myllykangas siirtyi Tampere3-hankejohtajaksi Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiön Tredea Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Tredeassa Myllykankaan vastuulla on ollut muun muassa alueen innovaatiopolitiikan kehittäminen sekä alueen osaamisen kansainvälinen markkinointi. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n aluepäällikkönä. Yliopisto- ja ammattikorkeakoulukokemusta Myllykankaalla on laajasti eri tehtävistä niin tutkijana, kouluttajana, suunnittelijana kuin elinkeinoelämäyhteistyön ja arviointitehtävien perusteellakin.

Tavoitteena globaalisti vetovoimainen yliopisto Tampereelle

Tampere3-prosessissa Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto valmistelevat uudenlaisen yliopiston perustamista Tampereelle. Tavoitteena on luoda innostava ja globaalisti vetovoimainen yliopisto, joka perustuu korkeaan tieteelliseen ja teknologiseen osaamiseen ja niiden hyödyntämiseen.

Uudessa yliopistossa kohtaisivat ainutlaatuisella tavalla tekniikan, terveyden, yhteiskunnan sekä talouden ja johtamisen tutkimus ja kehittyisi vahva tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ketju. Koulutuksessa uusi yliopisto tarjoaisi monipuoliset mahdollisuudet sekä teoreettisiin että työelämälähtöisiin opintopolkuihin, jotka vastaavat tulevaisuuden työmarkkinoiden tarpeisiin.

– Rohkeita avauksia ja kokeiluja tarvitaan. Tampere3 on Suomessa ainutlaatuinen ja myös kansainvälisesti merkittävä prosessi. Sen avulla on mahdollisuus varmistaa, että meillä on yhä elinvoimainen osaamisyhteisö 2025, Myllykangas painottaa.

– Monimuotoistuvassa maailmassa korkeatasoisen tieteen merkitys uuden tiedon luojana ja totuttujen ajattelutapojen haastajana on entistäkin tärkeämpi. Lisäksi tarvitsemme monipuolista opetusta ja uusia toimintamalleja, jotka tarjoavat vahvan osaamispohjan nuorille. Osaavat tekijät ja huippututkimus tekevät seudustamme vetovoimaisen kohtaamispaikan yrityksille.

Teksti: Sanna Schildt

 
Kerro kaverille
Vasara ja nauloja plus työkalupakillinen uusia toteutustapoja
Vasara ja nauloja plus työkalupakillinen uusia toteutustapoja
4/2015
Vasara ja nauloja plus työkalupakillinen uusia toteutustapoja
540 ekologista ja etäohjattavaa älytolppapaikkaa
540 ekologista ja etäohjattavaa älytolppapaikkaa
4/2015
540 ekologista ja etäohjattavaa älytolppapaikkaa
Bensanpihistelyn mestarit
Bensanpihistelyn mestarit
4/2015
Bensanpihistelyn mestarit
Teknisistä tieteistä pohja kiertotalouteen
Teknisistä tieteistä pohja kiertotalouteen
4/2015
Teknisistä tieteistä pohja kiertotalouteen
Millennium-palkittu M-Files kuuluu Kampusklubiin
Millennium-palkittu M-Files kuuluu Kampusklubiin
4/2015
Millennium-palkittu M-Files kuuluu Kampusklubiin
Kumiteknologian asiantuntija haluaa parantaa maailmaa
Kumiteknologian asiantuntija haluaa parantaa maailmaa
4/2015
Kumiteknologian asiantuntija haluaa parantaa maailmaa
Laskennallista neurotiedettä Stanfordissa
Laskennallista neurotiedettä Stanfordissa
4/2015
Laskennallista neurotiedettä Stanfordissa
Teknologiateollisuuden lahjoitus tukee TTY:n työtä teollisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi
Teknologiateollisuuden lahjoitus tukee TTY:n työtä teollisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi
4/2015
Teknologiateollisuuden lahjoitus tukee TTY:n työtä teollisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi
TTY:n viisikymppisiä vietettiin koko vuosi - katso juhlavuosi kuvina!
TTY:n viisikymppisiä vietettiin koko vuosi - katso juhlavuosi kuvina!
4/2015
TTY:n viisikymppisiä vietettiin koko vuosi - katso juhlavuosi kuvina!

Tampereen teknillinen yliopisto on teknologisen kehityksen tiennäyttäjä sekä tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän yhteistyökumppani. Yliopistosta valmistuu haluttuja osaajia yhteiskunnan eri aloille.

Käyntiosoite:
Korkeakoulunkatu 10,
33720 Tampere

Postiosoite:
PL 527, 33101 Tampere

Puhelinvaihde:
03 311 511
ma–pe kello 8–16.15
kesällä ma–pe 8–15.45

Virallinen sähköpostiosoite:
tty.asiointi@tut.fi