3/2012

Tee oma maailmasi

Nopeasti muuttuvassa maailmassa koulutuksen haasteena on, miten varustaa opiskelijat valmistumaan maailmaan, jota ei vielä ole. Mitkä ovat ne tiedot ja taidot, joiden avulla opiskelija saa ensimmäisen työpaikkansa? Mitä vaaditaan uralla eteenpäin?

Tekniikan alalla matematiikan, fysiikan ja tekniikan osaaminen on vahva pohja, joka kantaa uralla eteenpäin. Pelkään kuitenkin, että nämä taidot yksin eivät enää riitä. Nuoria tulee kannustaa tekemään itse oma maailmansa. Avainasemassa on yrittäjyys - asenne ja valmiudet.

Suomessa on onneksi yrittäjyyden osalta juuri nyt niin sanotusti hyvä pöhinä. Sen lippulaivana on Angry Birds, jota monet pitävät edelleen vain hauskana pelinä, mitä se onkin. Se on kuitenkin myös paljon laajempi ilmiö: se on globaali digitaalinen jakelualusta, joka on luonut liiketoimintaa hyvin monille eri aloille.

Digitaalisaatio tuleekin vaikuttamaan kaikkiin toimialoihin. Hyvä esimerkki on liikenteen ja sen palveluiden sähköistyminen. Älykkään liikenteen palvelujen kehittämisessä voi olla hyviä mahdollisuuksia nuorille yrittäjille.

TTY:ssä asioihin tartutaan ja pannaan tapahtumaan. Koulutustarjontaan on lisätty muun muassa yrittäjyyttä tukevia opintoja. TTY:llä on mahdollista suorittaa myös yrittäjyyden ja innovoinnin sivuainekokonaisuus.

Olen vuoden alusta alkaneella puheenjohtajakaudellani TTY-säätiön hallituksessa vakuuttunut myös siitä, että yliopiston tärkeimpiä voimavaroja on Hervannan henkenä tunnettu yhteisöllinen tekemisen meininki.

TTY:n toimintatapojen tuloksellisuuden osoittavat monet mittarit. Esimerkiksi hyvät hakijamäärät ja valmistuneiden työllistyminen kertovat koulutuksen arvostuksesta. Voi hyvällä syyllä sanoa, että TTY on Suomessa tekniikan alan lippulaiva, joka tarjoaa alan vahvimman tutkinnon. Tutkinnon, jonka avulla syntyy uusia maailmoja.


 

Tero Ojanperä

Tero Ojanperä on TTY-säätiön hallituksen puheenjohtaja ja johtaa Vision+ -rahastoa. Ojanperällä on takanaan yli 20 vuoden ura mobiiliteollisuudessa, erityisesti innovaatioiden ja uuden liiketoiminnan kehittämisessä sekä tutkimus- ja kehitystehtävissä. Hän on toiminut Nokia Oyj:ssä teknologia- ja strategiajohtajana, palveluliiketoiminnan vastaavana johtajana sekä Nokian tutkimuskeskuksen johtajana. Ojanperä kuului Nokian johtokuntaan seitsemän vuoden ajan.

 

Yliopiston tärkeimpiä voimavaroja on Hervannan henkenä tunnettu yhteisöllinen tekemisen meininki.

Kerro kaverille
Vauhti kiihtyy älyliikenteen kehittämisessä
Vauhti kiihtyy älyliikenteen kehittämisessä
3/2012
Vauhti kiihtyy älyliikenteen kehittämisessä
Liikenteen suunnittelussa punnitaan arvot
Liikenteen suunnittelussa punnitaan arvot
3/2012
Liikenteen suunnittelussa punnitaan arvot
EcoIST lataa älyä moottoripyörään
EcoIST lataa älyä moottoripyörään
3/2012
EcoIST lataa älyä moottoripyörään
Hyytyykö kilowattituntivauhti pakkaseen?
Hyytyykö kilowattituntivauhti pakkaseen?
3/2012
Hyytyykö kilowattituntivauhti pakkaseen?
Louhimalla tietoa liikenneonnettomuuksista
Louhimalla tietoa liikenneonnettomuuksista
3/2012
Louhimalla tietoa liikenneonnettomuuksista
Mittava rahoitus rautatierakennetutkimukselle
Mittava rahoitus rautatierakennetutkimukselle
3/2012
Mittava rahoitus rautatierakennetutkimukselle
Kustannukset pakottavat kuljetusyrityksiä energiatehokkuuteen
Kustannukset pakottavat kuljetusyrityksiä energiatehokkuuteen
3/2012
Kustannukset pakottavat kuljetusyrityksiä energiatehokkuuteen
Miksi auton tuulilasi jäätyy pahemmin kuin sivuikkunat?
Miksi auton tuulilasi jäätyy pahemmin kuin sivuikkunat?
3/2012
Miksi auton tuulilasi jäätyy pahemmin kuin sivuikkunat?
Pirkanmaan liikenne syynissä
Pirkanmaan liikenne syynissä
3/2012
Pirkanmaan liikenne syynissä
Menestyspelin taustalla yleensä vuosien työ
Menestyspelin taustalla yleensä vuosien työ
3/2012
Menestyspelin taustalla yleensä vuosien työ
Varainkeruu tuotti vahvan säätiöpääoman
Varainkeruu tuotti vahvan säätiöpääoman
3/2012
Varainkeruu tuotti vahvan säätiöpääoman
TTY haluaa vahvistaa suhdettaan alumneihinsa
TTY haluaa vahvistaa suhdettaan alumneihinsa
3/2012
TTY haluaa vahvistaa suhdettaan alumneihinsa
 
3/2012

Tampereen teknillinen yliopisto on teknologisen kehityksen tiennäyttäjä sekä tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän yhteistyökumppani. Yliopistosta valmistuu haluttuja osaajia yhteiskunnan eri aloille.

Käyntiosoite:
Korkeakoulunkatu 10,
33720 Tampere

Postiosoite:
PL 527, 33101 Tampere

Puhelinvaihde:
03 311 511
ma–pe kello 8–16.15
kesällä ma–pe 8–15.45

Virallinen sähköpostiosoite:
tty.asiointi@tut.fi