2/2010

TTY - Kirkkaasti paras valinta

teekkarielämää

 

Hervannan paratiisissa on kaikkea, mitä teekkari voi toivoa. Tietämättömät tavikset pitävät Hervantaa eristyneenä asumiskelvottomana maalaiskuntana, mutta siitä huolimatta tässä teknologiakylässä asukastiheys on Suomen huippua.

Tampereen teknillisen yliopiston kampusalue on muihin yliopistoihin verrattuna poikkeuksellisen tiivis, minkä ansiosta yhteishenki on pitkälle kehittynyt. Ulos ei tarvitse pistäytyä koko päivänä siirtyessään rakennuksesta toiseen, kahvilaan on helppo istua pitämään tuloksellista lukunurkkaa, ja kiltahuoneella on mukava rentoutua istumalla vaikkapa sohvalle irkkaamaan vierustoverille.

Virkistäviä liikuntamahdollisuuksia tarjoaa yliopiston Tamppi-Areena, jossa voi harrastaa lajeja leuanvedosta latinotansseihin.

Pitää osata pitää biletys erillään töistä

Etelä-Hervannan Suolijärvi tarjoaa lenkkipolkuineen vielä nimeäänkin näyttävämmän ulkoilumaaston.

Autuas vapaus

Kun aloittaa opiskelut yliopistossa, saa kaupan päälle käsittämättömän vapauden ja vaihtoehtojen maailman. Näistä nuoruuden ainutlaatuisista vuosista kannattaa nauttia nyt, ennen kuin on herättävä joka aamu kahdeksaksi töihin vuosikymmenien työuran ajan.

Yliopistoa koluamalla törmää kymmeniin harrastus- ja liikuntakerhoihin. Itseään voikin etsiä tutustumalla ekologisten ajokkien rakentamiseen Remmi-Teamissa tai elektroniseen musiikkiin Spinnillä. Koska kerhoilla on pääsääntöisesti omat kerhohuoneet, tuntuu koululla hengailu joskus jopa kotoisammalta kuin omassa olohuoneessa makoilu.

Usein dedikset aiheuttavat turhaa stressiä ja tenttiviikot valvottavat aamukolmeen. Akateemisella vapaudella voit kuitenkin hetkeksi irrottautua arjesta kesken periodin ja liftata Portugaliin. Ei siis ole maailmanloppu, jos ei pääse yhtä kurssia joskus läpi. Kun käy kurssin kahdesti, ymmärtääkin asioista paljon enemmän.

Bodya, sporttia ja tsemppistä

Tamppi Areenalla ja muualla kampuksen tiloissa on kaksi kuntosalia, ryhmäliikuntatilat, sählykenttä, tatami, kiipeilyseinä, miniskeittiramppi ja kesäisin beach volley -kenttä.

Lisäksi TTY:llä toimii yli 20 eri urheilulajeihin erikoistunutta lajijaostoa. Pientä jäsenmaksua vastaan opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää TTY:n liikuntapalveluita ja osallistua lajijaostojen toimintaan.

Gourmet-eväät työelämään

Diplomi-insinöörin tutkinto vaatii satojen opintopisteiden edestä työtunteja, mutta valmistumisen ei silti tarvitse olla mikään ikuisuusprojekti. Neljättä vuotta sähkötekniikkaa opiskeleva Timo Karjalainen aloittelee nyt diplomityötä, kun kurssit ovat jo kutakuinkin käytynä.

- Pitää osata pitää biletys erillään töistä, tavoitteellisesta suorittamisesta nauttiva Timo paljastaa taktiikkansa. Urheiluharrastus auttaa jaksamaan ja samanhenkinen kaveripiiri yliopistolla tukee siinä, ettei tarvitse yksin hajoilla ongelmien parissa. Näillä taidoilla pärjääkin jo pitkälle työelämässä.

Pelaa ja voita iPad!

Pelaa teekkaripeliä ja voita iPad!

Tutustu myös TTY:n

koulutusohjelmien tarjontaan.

Lähtemällä mukaan kiltatoimintaan verkostoituu entistä laajemmin ja saa työelämässä arvostettua tiimityökokemusta. Kiltavastuut ovat helposti pidempi polku kohti valmistumista, mutta silloin matka onkin usein arvokkaampi kuin määränpää.

Teekkarikorkeakulttuuri kukoistaa

Tätä nykyä TTY:n ylioppilaskunta on ainoa pelkästään teekkareista koostuva ylioppilaskunta. Vaalimmekin innovatiivisten jäynien, juhlallisten sitsejen ja eksoottisten ekskursioiden täyttämää kulturellia arkeamme ylpeinä.

Teekkarimaisia harrastuksia riittää kumipelausISOsta Herwantapeliin ja kyykästä saunomiseen. Peleissä tärkeintä ei tietenkään ole voitto, vaan tuomarin lahjominen. Saunomista harjoitetaan ahkerasti Teekkarisauna Mörrimöykyllä, mutta myös mobiilisaunominen tulee tilanteen niin vaatiessa kysymykseen. Laulukirja Rasputimesta raikaa Helan går ja Ikuisen teekkarin laulu niin, että ne soivat päässä loppuikäsi.

Suurin kaikista on tietenkin talvea seuraava vuodenaika Wappu, jolloin haalarikansa levittäytyy ihmisten ilmoille keskustaan asti. Tamperelaisena olen joka vappu ihaillut teekkareita ja heidän ammattitaitoista hauskanpitoaan. Nyt olen täyttänyt elämässäni yhden unelman, kun muutin Tampereelta Hervantaan ja sain oman tupsulakin.

 

Teksti: Minna Leivo
Kuva: Jussi Punamäki

Kirjoittaja on  23-vuotias sähköteekkari. Hän lukee sivuaineena yritysviestintää ja kirjoittaa TTY:n Studia Media -verkkolehteen.
Sähkökillan toiminnassa vaikuttaminen on hänen suuri harrastuksensa. Hän on niittänyt mainetta myös Remmi-Teamin kuskina.

 

 

Kerro kaverille
Tulevaisuuden elämäntapa takaa töitä teekkareille
Tulevaisuuden elämäntapa takaa töitä teekkareille
2/2010
Tulevaisuuden elämäntapa takaa töitä teekkareille
Osaava saa töitä
Osaava saa töitä
2/2010
Osaava saa töitä
Työ tieteen parissa on kuin mieluisa harrastus
Työ tieteen parissa on kuin mieluisa harrastus
2/2010
Työ tieteen parissa on kuin mieluisa harrastus
 
2/2010
Pelien tekeminen ei ole leikkiä
Pelien tekeminen ei ole leikkiä
2/2010
Pelien tekeminen ei ole leikkiä
Scifiä vai totta: ajatuksen voimalla ohjattava peli!
Scifiä vai totta: ajatuksen voimalla ohjattava peli!
2/2010
Scifiä vai totta: ajatuksen voimalla ohjattava peli!
Kännykästään teekkari tunnetaan
Kännykästään teekkari tunnetaan
2/2010
Kännykästään teekkari tunnetaan
Ja maailma pelastuu...
Ja maailma pelastuu...
2/2010
Ja maailma pelastuu...
Opiskelua urheilun ehdoilla
Opiskelua urheilun ehdoilla
2/2010
Opiskelua urheilun ehdoilla
Lähiöistä kukoistavia keitaita
Lähiöistä kukoistavia keitaita
2/2010
Lähiöistä kukoistavia keitaita
Matematiikka ja fysiikka ovat tekniikan opiskelijan työkalut
Matematiikka ja fysiikka ovat tekniikan opiskelijan työkalut
2/2010
Matematiikka ja fysiikka ovat tekniikan opiskelijan työkalut
Ulkomailla opiskelu ei varmasti kaduta
Ulkomailla opiskelu ei varmasti kaduta
2/2010
Ulkomailla opiskelu ei varmasti kaduta
Tuhtia tietoa opinnoista
Tuhtia tietoa opinnoista
2/2010
Tuhtia tietoa opinnoista

Tampereen teknillinen yliopisto on teknologisen kehityksen tiennäyttäjä sekä tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän yhteistyökumppani. Yliopistosta valmistuu haluttuja osaajia yhteiskunnan eri aloille.

Käyntiosoite:
Korkeakoulunkatu 10,
33720 Tampere

Postiosoite:
PL 527, 33101 Tampere

Puhelinvaihde:
03 311 511
ma–pe kello 8–16.15
kesällä ma–pe 8–15.45

Virallinen sähköpostiosoite:
tty.asiointi@tut.fi