Opiskelijoilta konsteja rakentamisen laadun parantamiseen

Rakentamisen Laatu RALA ry, Tampereen teknillinen yliopisto ja Futurice järjestävät palvelumuotoilu-hackathonin, jossa etsitään uusia digitaalisia konsepteja, visioita  rakentamisen laadun ja asiakaskokemuksen parantamiseen.

Hackathon järjestetään TTY:n Kampusareenan Kampusklubilla. Mukaan on kutsuttu eri alojen opiskelijoita. Ongelmaa ratkotaan joukkueissa, jotka kasataan kick-off-tilaisuudessa 7.4.2016. Hackathon perustuu Futuricen kehittämään poikkitieteelliseen Lean Service Creation -menetelmään. Menetelmä yhdistää teknologian, bisneksen ja käyttäjän näkökulman palveluvision rakentamisessa. Hackathonin tavoitteena on luoda konsepteja, joita RALA voi työstää eteenpäin.

– Tapahtuma on opiskelijoille hieno mahdollisuus tutustua yritysten tapaan toimia. Tämän kaltaista yhteistyötä kaivataan. Opiskelijat saavat tästä hyvän rivin ansioluetteloonsa, mikä auttaa työnhaussa. Hienoa, että voimme tarjota opiskelijoille hackathonin, jossa luodaan nimenomaan konsepteja eikä koodata. Usein hackathonit ovat hyvin teknologiapainotteisia, miettii TTY:n tietojohtamisen yliopisto-opettaja Maiju Vuolle.

– Odotamme tältä hackathonilta paljon uusia näkemyksiä ja ideoita, joita diginaativisukupolvi pystyy tuottamaan. Kaipaamme uudenlasia ideoita rakennusalan palvelukokemuksen ja laadun parantamiseen digitalisaation keinoin,  RALA:n toiminnanjohtaja Tuula Råman kertoo.

Futuricen palvelumuotoilija Salla Heinäsen mukaan on hienoa päästä ohjaamaan ja oivalluttamaan opiskelijoita kohti uusia ratkaisuja.

– Ihan ensimmäiseksi selvitämme osallistujien kanssa, mikä oikeasti on ratkaistava ongelma, sillä se ei aina ole täysin yksiselitteistä. Sen jälkeen kuljemme määrätietoisesti palvelumuotoilua hyödyntäen kohti ongelman ratkaisua, Heinänen kertoo.

Hackathon huipentuu tapahtumaan, jossa joukkueet esittelevät konseptinsa RALA:n edustajille sekä paikalle kutsutuille rakennusteollisuuden edustajille. Voittajajoukkue palkitaan ja lisäksi konsepteja on mahdollista viedä eteenpäin esimerkiksi opinnäytetöinä.

Hackathon järjestetään 7.4. ja 14.-15.4. TTY:llä.

Lisätietoja Hackathonista: yliopisto-opettaja Maiju Vuolle, TTY, p. 040 559 6424, maiju.vuolle@tut.fi, toiminnanjohtaja Tuula Råman, Rakentamisen Laatu RALA ry, p. 0400 607 429, tuula.raman@rala.fi senior service designer Salla Heinänen, Futurice Oy, p. 040 5918776, salla.heinanen@futurice.com.