Pulmaperjantai - Tampereen teknillinen yliopisto

Pulmaperjantai®

Pulmaperjantai-palvelussa yliopiston tutkijat ja muut asiantuntijat antavat erityisesti pk-yrityksille nopeaa suunnittelu- ja ideointitukea monialaisiin ja haastaviin pulmiin, esimerkiksi:

  • tuoteidean toteuttamiseen
  • tuotteen tai tuotantoprosessin kehittämiseen
  • uuden teknologian käyttöönottoon.
  • haasteisiin, joihin ei löydy ratkaisua suoraan markkinoilta.

Pulmaperjantaihin hakeminen on helppoa:

  • Kuvaile yrityksenne kehitystehtävää lyhyesti.
  • Lähetä kuvaus kirjallisena osoitteeseen yrityspalvelut@tut.fi
  • Palvelu on tarkoitettu toimiville yrityksille. Arvioimme pulmien soveltuvuuden Pulmaperjantaihin tapauskohtaisesti.


TTY:n yrityspalvelut kokoaa pulmaanne sopivan monialaisen asiantuntijaryhmän ja järjestää osapuolille noin tunnin kestävän yhteisen tapaamisen.

Pulmaperjantai-palvelu on yritykselle maksuton. Keskustelut käydään luottamuksellisesti suljettujen ovien takana, eikä yritysten tietoja tai kysymyksiä luovuteta eteenpäin. Keskustelun tavoitteena on kartoittaa ratkaisuvaihtoehdot ja yhteistyömahdollisuudet TTY:n kanssa. 

Lisätietoja: Marja Hyypiä, 050 300 3611 tai yrityspalvelut@tut.fi

Pulmaperjantai® on Tampereen teknillisen yliopiston rekisteröimä tavaramerkki.

Pulmaperjantain satoa

Hölkkä Oy Pulmaperjantain 20. asiakas
Hölkkä Oy:n Eveliina Oinas ja Tiina Sirén ovat kehittäneet ulkolenkkeilijän aktiiviliivin, jonka he toivat TTY:n Sanna Siljanderin ja Jukka Vanhalan tarkasteltavaksi.

Yliopiston asiantuntijat pk-yrityksen avuksi
– Saimme hyvin syvällisen analyysin kaikista esillä olleista teknologisista vaihtoehdoista, ja asiantuntijat osoittivat tietävänsä, mistä alalla puhutaan, Henri Lunnikivi kiittelee.

Asiantuntijoilta edullinen ratkaisu raja-arvojen hallintaan
Pulmaperjantai ratkaisi meidän yrityksemme ongelman, ja ratkaisun kustannukset olivat minimaaliset. Käyttäisin mielelläni palvelua uudestaankin, mikäli ongelmia jatkossa tulee.

Ajattelin heti, että tuo on meitä varten!
Kemiläinen Anne Luoma toi Pulmaperjantaihin isänsä Esko Kinnusen keksinnön, ulko-ovenkarmiin kiinnitettävän sähköisen salpalaitteen. Kaksikko toivoi TTY:n asiantuntijoilta ideoita laitteen yksityiskohtien mekaaniseen viimeistelyyn.

Tuote vientikuntoon Pulmaperjantain avulla
– Yhteistyö TTY:n asiantuntijoiden kanssa jatkuu nyt erilaisten muovimateriaalien ja -rakenteiden testaamisella. Aion edetä nopeasti, jotta saan tuotteen vientimarkkinoille ennen kuin joku muu ehtii ensin, koirien kuntosaliyrittäjä, eläinfysioterapeutti Kirsi Piispanen sanoo.

Matalan kynnyksen nopeaa palvelua
Pulmaperjantain tapaamisessa Gollan edustajat pohtivat TTY:n asiantuntijoiden kanssa, voisiko liikkuvaa työtä tukea laukkuun lisättävällä teknologialla.

Päivittäjä: Marja Hyypiä, 10.08.2017 9:41.
Sisällöstä vastaa: Hyypiä Marja
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö