Työllistä tohtori - Tampereen teknillinen yliopisto

PoDoCo-ohjelma vauhdittaa tohtoreiden työllistymistä yrityksiin

Post Docs in Companies (PoDoCo) -ohjelman tarkoituksena on lisätä elinkeinoelämän tietoisuutta tulevista tohtoreista ja heidän osaamisestaan sekä luoda yksityiselle sektorille entistä paremmat kannusteet palkata tohtoreita. PoDoCoa voi hyödyntää toimialariippumattomasti mikä tahansa yritys ja siihen voi ilmoittautua kuka tahansa väitöskirjan vastikään tehnyt tai lähiaikana väittelevä henkilö.

Post Docs in Companies

Post Docs in Companies -ohjelman tavoitteena on edistää tohtoreiden työllistymistä yrityksiin ja samalla parantaa Suomen elinkeinoelämän kykyä uudistua pitkäjänteisesti.

Hankkeeseen osallistuminen edellyttää tohtorilta kiinnostusta yksityisen sektorin haasteisiin ja kykyä tutkimusta soveltavaan ajatteluun. Mukaan lähteviltä yrityksiltä puolestaan odotetaan halua kehittää analyyttistä lähestymistapaa liiketoimintahaasteisiin ja ongelmanratkaisuun.

Yrityksille tarjotaan tietoa tuoreista tohtoreista, tohtorikandidaateista ja heidän erityisosaamisestaan. Yrityksille järjestetään työllistämismahdollisuuksia tohtoreiden osaamisen hyödyntämiseen ja tieteellistä lähestymistä vaativaan ongelmanratkaisuun.

Vastavalmistuneille ja valmistumassa oleville tohtoreille tarjotaan tietoa yritysten erityisistä tutkimus- ja tuotekehityshaasteista. Heitä kannustetaan etsiytymään yritysten toimintaan ja heille järjestetään esittäytymistilaisuuksia yritysten johdolle.

Lisätietoja:
http://www.podoco.fi/

 

Päivittäjä: Marjut Kemiläinen, 03.01.2017 11:24.
Sisällöstä vastaa: Kemiläinen Marjut
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö