Yrityksille - Tampereen teknillinen yliopisto

Palvelut kaikenkokoisille yrityksille

TTY:stä yrityksesi löytää tutkimus- ja tuotekehitysapua, erilaisia väyliä osaamisen kehittämiseen sekä osaajia ja tuoretta näkökulmaa. Kehitämme jatkuvasti uusia yhteistyömuotoja, jotka madaltavat myös pk-yritysten kynnystä yliopistoyhteistyöhön. Nämä sivut kertovat tarjonnastamme. TTY:n yrityspalvelutiimi auttaa sinua löytämään oikean kontaktin tai palvelun kulloiseenkin tarpeeseesi. 

Etsitkö materiaalien tutkimus- ja testauspalveluja?

Yliopisto tarjoaa yrityksellesi erilaisia materiaaleihin liittyviä mittaus-, testaus, analyysi- ja tutkimuspalveluja eri laajuuksissa. Kattavan mittaus- ja tutkimustoiminnan mahdollistaa TTY:n materiaaliopin monipuolinen tutkimuslaitteisto ja osaava henkilökunta. Yhteistyö on luottamuksellista.

 • Vaurioselvitykset
 • Materiaalitutkimukset
 • Analyysipalvelut
 • Kulumistutkimukset
 • Korroosiotutkimukset
 • Aineenkoetus
 • Materiaalin valinta
 • Asiantuntijalausunnot
 • Materiaaliteknisten ongelmien ratkaisu
   

Kysy lisää! Yhteyshenkilönä toimii laboratorioinsinööri Antti Hynnä.

TTY:ssä syntyy yrityksiä

Kun yliopistolla tehdystä tutkimuksesta syntynyttä immateriaaliomaisuutta siirretään sopimuksella yritykseen, syntyy spin-off yritys. TTY:ltä ponnistaa myös lukuisia sellaisia yrityksiä, joiden juuret ovat  TTY:llä tehdyssä tutkimuksessa tai perustajat ovat itse olleet tutkijoita tai opiskelijoita. Tällaisten yritysten toiminta tai tuotteet perustuvat jollakin tapaa tutkimustuloksiin tai tutkimuksesta syntyneeseen osaamiseen. Yliopisto tukee yritysten syntymistä ja tarjoaa monelle toimitilojakin kampukselta.

Yritystoiminnan kautta tutkimustuloksia saadaan hyödynnettyä konkreettisella tavalla ja tätä kautta lisääntyy myös tutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Kurkkaa lista yrityksistä, joiden syntymiseen yliopisto on myötävaikuttanut!

Tilaa tapahtumatiedote ja osallistu!

TTY järjestää yrityksille relevantteja seminaareja, messuja ja konferensseja ja verkostoitumistilaisuuksia. Tulevat tapahtumat kootaan kerran kuukaudessa ilmestyvään tapahtumatiedotteeseen. Tilaa se sähköpostiisi, niin saat tuoreeltaan tiedon itseäsi ja kollegojasi kiinnostavista tapahtumistamme ja ajankohtaisista asioista.

Pulmaperjantai - esitä pulmasi meille!

Onko yrityksessänne tuoteidea, laiteprototyyppi tai kehittämisajatus, jonka viimeistelyssä ja eteenpäin viemisessä ulkopuolinen apu olisi tarpeen? Kaipaatteko tuotteenne tai tuotantoprosessinne kehittämiseen uusia näkökulmia tai pohditteko tulevaisuuden teknologioiden tuomia mahdollisuuksia?

Jos vastasit myöntävästi, esitä pulmasi meille. Kokoamme TTY:n parhaat asiantuntijat, joiden kanssa keskustellen pääset pureutumaan pulmasi ytimeen. Pulmaperjantai® on TTY:n tarjoama maksuton palvelu, jossa tutkijat ja muut asiantuntijat antavat suunnittelu- ja ideointitukea erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Lue lisää

Kutsu Yrityslähettiläs vierailulle!

– Kerromme yrityksille yhteistyömahdollisuuksista, joiden monipuolisuus yllätti meidätkin. TTY:n opiskelijoiden tekemien harjoitus- ja diplomitöiden lisäksi tarjolla on muun muassa maksuttomia ja matalan kynnyksen palveluja esimerkiksi tutkimusyhteistyön aloittamiseksi. Valmistaudumme vierailuun aina yrityksen tarpeiden mukaan ja viemme yhteistyötoiveet eteenpäin yliopistossa, kertovat TTY:n historian ensimmäiset Yrityslähettiläät.

Teollista kilpailukykyä tutkimusyhteistyöstä

Kampusareenassa olet ytimessä

Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareena tuo yhteen opiskelijat, yritykset ja tuotekehittäjät. Ja se synnyttää aina jotain uutta. Yritysyhteistyön syventäjänä TTY:llä toimii Kampusklubi. Se tarjoaa yrityksille, tutkijoille ja opiskelijoille mahdollisuuden luoda uusia kontakteja sekä saada tärkeää kokemusta yrityselämästä. Lue lisää!

Yritys, anna aihe kandityöhön

Onko yrityksessäsi tarvetta pieneen selvitystyöhön esimerkiksi suunnitteilla olevan kehitystyön tueksi?
Katsaus olemassa olevaan tutkimukseen, vaihtoehtoisiin teknologiaratkaisuihin tai markkinatilanteeseen on mahdollista teettää kandityönä. Kandidaatintyönä voit teettää esimerkiksi

•kirjallisuusselvityksen
•esiselvityksen
•vertailuraportin
•markkina- tai kilpailijakartoituksen

Tutustu alkavien kandityöryhmien aihealueisiin!

Meillä on tilaa sinunkin yrityksellesi

Etsitpä pysyvää tai väliaikaista läsnäoloa kampuksella, autamme sinua löytämään tarpeitasi vastaavat tilaratkaisut.

Liike- ja toimistotiloja yliopistokampukselta vuokraa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK). Yritys voi myös tulla jäseneksi SYK:n koordinoimaan Kampusklubiin®. Toimistohotellipalveluja ja tukea kasvuyrittäjille tarjoaa Regus. Tilat kokoukselle tai tapahtumalle voit vuokrata Tampereen teknillisen yliopiston tilapalveluilta, josta saat apua myös teknisiin järjestelyihin. Etsitään yritystäsi parhaiten palvelevat tilaratkaisut. Ota yhteyttä!

Nopeita ratkaisuja yrityksille - SMACC

TTY ja VTT muodostavat yhdessä älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymän, joka vahvistaa alan ekosysteemin kehittymistä. SMACC tarjoaa suomen korkeatasoisinta älykkäiden koneiden ja valmistuksen tutkimusosaamista, nopeita ratkaisuja sekä laajan yhteistyöverkoston yrityksille, jotka haluavat

 • tunnistaa omat menestystekijänsä ja kehityskohteensa digitaalisessa toimintaympäristössä
 • nopeuttaa tuotteiden ja tuotannon kehittämistä
 • testata ratkaisujen toimivuutta alan huippuosaajien kanssa
 • parantaa kokonaistuottavuuttaan


Tutustu tarjontaan ja kysy lisää!

Tuo tapahtumasi kampukselle

Yksi yrityksen parhaista keinoista tavoittaa opiskelijat ja asiantuntijat on jalkautua kampukselle. Tapahtumassa näyt ja verkostoidut. Esimerkiksi Kampusareenan Platta on hyvin varusteltu aulatila, joka toimii niin rekrytilaisuuksiin, hackatoneihin, demoihin kuin cocktail-tilaisuuksiin. TTY:n kampukselta löydät niin perinteiset luentosalit kuin tilat luovaan työskentelyyn sekä juhlavampiin tilaisuuksiin. Tutustu ja varaa!

Vahvasta yritysyhteistyöstä vielä vahvempaa

EMASS

Tuore selvitys osoittaa, että TTY on maineensa veroinen teollisuuden yliopisto. Into kehittää ja luoda uutta työelämäyhteistyötä on kuitenkin vahvaa koko Tampereen yliopistoväen keskuudessa, vahvempaa kuin monessa muussa kaupungissa.

Lue lisää