Yrityksille - Tampereen teknillinen yliopisto

Mikä on strategia ja miten se tehdään?

Nokian Panimo on määritellyt strategiset tavoitteensa ensimmäistä kertaa. – Ajatustyö ja oman työn pohtiminen on meillä lisääntynyt, ja sen tärkeys on korostunut. Ihmiset lähtevät nyt ihan toisella tapaa asioihin mukaan, kertoo työn tuloksista Nokian Panimon hallintopäällikkö Hannele Janhunen.

Heli Lampinen toimii TTY:llä projektipäällikkönä Somestra-hankkeessa, joka auttaa pk-yrityksiä strategiatyössä.  Somestra-hanke auttaa länsisuomalaisia pk-yrityksiä saamaan strategiansa kuntoon. Samalla rohkaistaan yhteisöllisten toimintatapojen ja työkalujen käyttöön.

Lue lisää uudistuneesta Rajapinnasta.

Automaatio tehostaa kiven murskausta

Kaivoksista louhittua kiveä on perinteisesti murskattu manuaaliohjauksella. TTY:n kehittämät automatisoidut mittaus- ja ohjausratkaisut tuovat ennen näkemätöntä tehoa ja säätövaraa murskaamoiden valvomoihin. Samalla säästyy rutkasti energiaa.

Automaatiosta tehoa etsivässä projektissa on mukana myös suomalaisia yrityksiä: Outotec Oy, Metso, IMA Engineering, Mine On-Line Services, Pyhäsalmi Mine Oy, FQM Kevitsa Mining Oy, Agnico-Eagle Kittilä ja GTK.

Lue lisää uudistuneesta Rajapinnasta.

Palvelubisneksen juju on elinkaaressa

Tutkijatohtori Jari Parangon mukaan yritysjohto ei usein satsaa palveluiden kehittämiseen eikä myyntiin, koska palvelubisnes näyttää liian pieneltä.

 – Mutta ääni muuttuu kellossa sitten, kun oivalletaan, että kyseessä on elinkaaribisnes. Ja sieltä tulee rahaa kenties moninkertaisesti verrattuna alkuinvestointiin, Paranko korostaa.

Laitteen investointikustannus on tutkimusten mukaan monessa tapauksessa noin 20 prosenttia sen elinaikaisista kustannuksista. Palveluiden avulla on mahdollista tarttua jäljelle jäävään 80 prosenttiin.

Lue lisää uudistuneesta Rajapinnasta.

TTY kehittää palveluita pk-yrityksille

Yliopisto haluaa tavoittaa pienet ja keskisuuret yritykset entistä paremmin. Kehitystyön tueksi on käynnissä Yrtti-hanke, jonka tavoite on kehittää pk-yrityksille tarjottavia yliopiston palveluja.

– Haasteena on TTY:n osaamisen parempi saavutettavuus, akateeminen laitos voi näyttää etäiseltä. Haluamme tuoda TTY:tä ja tarjontaamme tunnetummaksi yrityskentälle, kuvaa projektipäällikkö Heini Wallander.

– Pk-yrityksille halutaan tarjota tuotteistettuja palveluja, esimerkiksi erilaisia mittaus- ja analyysipalveluja ja ongelmanratkaisuun keskittyviä workshoppeja. Opiskelijoiden osaamisesta yritykset voisivat hyötyä paitsi diplomi- myös erilaisten harjoitustöiden kautta.

Lue lisää uudistuneesta Rajapinnasta.

Täydennyskoulutus nyt

Uusi laite lasten astman diagnosointiin

TTY:llä on kehitetty mittausmenetelmä helpottamaan lasten astman toteamista ja hoidon seurantaa. Työtä jatketaan valmistamalla laite ohjelmistoineen terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Hoitotilanteessa tulosten tulkitsemisen on sujuttava nopeasti ja luotettavasti. Niinpä datan analysointityökalun ja käyttöliittymän toteutus tilattiin käytettävyyden asiantuntijalta, tamperelaiselta ohjelmistotalo Vincit Oy:ltä.

Tähtäin kansainvälisillä markkinoilla. –Valmistelemme spin-off-yrityksen perustamista laitteen tuotteistamista ja markkinointia varten. Arvion mukaan ensimmäiset myytävät tuotteet valmistuisivat vuoden 2014 lopussa, tutkimusryhmän johtaja, professori Jari Viik kertoo.

Uusi laite ja menetelmä lasten astman diagnosointiin

Tampereen teknillisen yliopiston täydennyskoulutus

Aito ongelma motivoi DI-työn tekijää

Pitkänä sivuaineena tuotekehitystä opiskellut Jussi Roto arvostaa mahdollisuutta tehdä diplomityö oikeasta ongelmasta aidossa ympäristössä. - Kaupan päälle opiskelija saa tarpeellisia kontakteja tulevalle uralleen, hän sanoo.

- Kyse oli poikkeuksellisen laajasta ja monivaiheisesta projektista. Se vaati tutkimusasetelman tarkkaa määrittelyä, testausten suunnittelua ja aikataulutusta. Tekijältä kysyttiin hyvää teknistä osaamista ja kykyä myös projektinhallintaan, tuotanto- ja ostopäällikkö Tony Aijö Wavin-Labkosta summaa.

Yrityksessä työhön oltiin niin tyytyväisiä, että projektin päätteeksi Jussi Roto palkattiin tuotekehitysinsinööriksi. Seuraavaksi tuore diplomi-insinööri selvittää, miten tuloksia viedään käytäntöön.

Diplomityö yritykselle kannustaa näyttämään kyntensä.

TTY on haluttu kumppani

TTY on tehnyt yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa perustamisestaan asti. Yhteistyökumppaneistamme useat ovat pitkäaikaisia. Kumppanuudet pohjautuvat molemminpuoliselle luottamukselle. Suomessa ja kansainvälisesti teemme yhteistyötä vuosittain n. 1000 yrityksen ja yhteisön kanssa.

Etsimme jatkuvasti uusia kumppanuuksia ja toivotamme uudet yritykset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan yliopistoomme.

Toivotamme uudet yritykset tervetulleiksi tutustumaan yliopistoomme!