Yrityksille - Tampereen teknillinen yliopisto

Millennium-palkittu M-Files tekee aktiivista yhteistyötä

Ohjelmistoyritys M-Files palkittiin Tekniikan Akatemian Millennium-kunnianosoituksella TTY Forumissa lokakuussa. Moderneja tiedonhallintaohjelmistoja kehittävä tamperelainen yritys kasvaa nopeasti ja tekee tiivistä tutkimusyhteistyötä TTY:n kanssa.

Yrityksemme taustalla on yksinkertainen idea: oikea tieto löytyy silmänräpäyksessä, sanoo M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.

Lue Rajapinnasta M-filesin yhteistyöstä yliopiston kanssa.

Myös työturvallisuutta pitää johtaa

Tutkija Sari Tappura näkee työterveyden ja työturvallisuuden johtamisen osana esimiehen roolia ja osaamista. Hänen mielestään se on yksi johtamisen kompetenssialueena, joka on osa esimiesten rekrytointia, perehdyttämistä sekä osaamisen arviointia ja kehittämistä. 

– Paremmalla johtamisella voidaan saada positiivisia vaikutuksia sekä tuloksellisuuteen että työterveyteen ja -turvallisuuteen, tiivistää Sari Tappura.

Lue lisää Rajapinnasta.

Kampusareenassa kohdataan

Kampusareenassa kohtaavat eri alojen yritykset sekä TTY:n tutkijat, opiskelijat ja alumnit. Monialaisista kohtaamisista syntyy ideoita, jotka voivat kasvaa mittaviksi yhteisiksi tutkimus- ja kehityshankkeiksi, innovaatioiksi, uusiksi työpaikoiksi ja menestyväksi liiketoiminnaksi.

Yritykselle ulottuvilla ovat TTY:n tutkimusosaaminen ja laitteistot, opiskelijaresurssit sekä liiketoiminnan tukipalvelut.   Verkottuminen Kampusareenan muiden yritysten kanssa on helppoa.

Tilaratkaisut ja palvelut on suunniteltu tukemaan yhteisöllisyyttä sekä yliopiston ja yritysten välistä yhteistyötä.

TTY:n yrityspalvelut ja Kampusareenan verkostomanageri auttavat tarvittaessa oikeiden yhteistyökumppaneiden löytämisessä.

Joukkoistamalla yritys säästää

Konecranes joukkoisti teollisuusnosturinsa komponentin ideointia ja konseptointia. Tuloksena oli kymmeniä ratkaisuja, joiden tekemistä omilla resursseilla olisi joutunut odottamaan jopa kaksi vuotta. Joukkoistamalla omaan ydinosaamiseensa liittymättömiä tehtäviä Konecranes sai myös merkittäviä säästöjä ja markkinoinnillisia hyötyjä, kertoo professori Hannu Kärkkäinen.

Lue lisää Rajapinnasta.

Pulmaperjantait

Pulmaperjantai (TM) on uusi palvelu, jossa yliopiston tutkijat ja muut asiantuntijat antavat suunnittelu- ja ideointitukea erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

Onko yrityksessänne tuoteidea, laiteprototyyppi tai kehittämisajatus, jonka viimeistelyssä ja eteenpäin viemisessä ulkopuolinen apu olisi tarpeen? Kaipaatteko tuotteenne tai tuotantoprosessinne kehittämiseen uusia näkökulmia tai pohditteko tulevaisuuden teknologioiden tuomia mahdollisuuksia?

Jos vastasit myöntävästi, esitä pulmasi meille ja tule keskustelemaan TTY:n erityisasiantuntijoiden kanssa!

Pulmaperjantai on aina kuun viimeinen perjantai syys- ja kevätlukukausien aikana.

 

Täydennyskoulutus nyt

TTY on haluttu kumppani

TTY on tehnyt yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa perustamisestaan asti. Yhteistyökumppaneistamme useat ovat pitkäaikaisia. Kumppanuudet pohjautuvat molemminpuoliselle luottamukselle. Suomessa ja kansainvälisesti teemme yhteistyötä vuosittain n. 1000 yrityksen ja yhteisön kanssa.

Etsimme jatkuvasti uusia kumppanuuksia ja toivotamme uudet yritykset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan yliopistoomme.

Toivotamme uudet yritykset tervetulleiksi tutustumaan yliopistoomme!

Tampereen teknillisen yliopiston täydennyskoulutus