Yrityksille - Tampereen teknillinen yliopisto

Intel ja TTY purkavat dataliikenteen pullonkauloja

–TTY:ltä on Intel Finlandin toimistoon vain viiden minuutin matka, joten läheisiä yhteyksiä on helppo pitää yllä, sanovat professori Yevgeni Koucheryavy ja Intel Finlandin johtaja Veli-Pekka Vatula.

Teknologiayhtiö Intel perusti vuonna 2011 tutkimus- ja kehityskeskuksen. Keskus työllistää 250 osaajaa, jotka keskittyvät mobiiliviestinnän tutkimiseen ja mobiililaitteiden suorituskykyyn.

Intelin ja TTY:n tutkimusyhteistyö on tuottanut erinomaisia tuloksia ideoinnista aina järjestelmätason mallinnukseen ja fyysiseen toteutukseen asti. Pitkäaikaista yhteistyötä laajennetaan parhaillaan 5G-verkkojen alueelle.

Lue lisää.

Rakentaminen tehokkaaksi ja tuottavaksi

http://www.tut.fi/fi/yrityksille/menestystarinat/rakentaminen-tehokkaaksi-ja-tuottavaksi/index.htm

Rakentamisen laadun ongelmat ovat olleet paljon esillä. Professori Jukka Pekkanen laventaisi näkökulmaa: on kehitettävä myös tuottavuutta ja tuuletettava alan toimintatapoja.

– Tuottavuus ja laatu kulkevat käsikkäin. Kun tehdään kerralla hyvä, ei tarvitse korjata samaa asiaa moneen kertaan, hän sanoo.

Rakennusteollisuus RT:n kehitysjohtajana ja TTY:n professorina toimiva Pekkanen kannattaa alalle rakenteellisia uudistuksia, sillä hyvä imago kasvaa vain tekojen kautta.

Lue lisää.

Opiskelijaprojektissa yrityskin oppii

Projektityössä opiskelijat saavat jalansijaa yritysmaailmaan ja pääsevät ratkomaan autenttisia yrityscaseja. Yritykset taas saavat tuoreita näkemyksiä.

– Opiskelijoiden tekemät projektityöt haastavat firmaa kokeilemaan vaihtoehtoisia lähestymistapoja ja ratkaisuja, näkee suunnitteluinsinööri Marko Oksala Cargotec Oy:stä.

Cargotec Oyj:n Kalmar-liiketoiminta-alueen teknologia- ja osaamiskeskus sijoittui Tampereelle, sillä kaupungissa on vahvaa taitotietoa, kansainvälisesti korkeatasoinen työkoneklusteri sekä TTY.

TTY tekee tiivistä yhteistyötä Cargotec Oyj:n kanssa tutkimuksessa ja tuotekehityksessä. Myös opiskelijoiden panosta voidaan hyödyntää hankkeissa.

Lue lisää.

Ennakoivaa analytiikkaa big datalla

Startup-yritys Quva lähti nousukiitoon tarjoamalla räätälöityjä data-analyysiratkaisuja konepaja- ja prosessiteollisuudelle.

Kun monesta eri lähteestä kerättävät suuret tietomassat analysoidaan uusimmilla menetelmillä ja merkityksellinen tieto kaivetaan niistä esiin, hyödyt ovat suuret. Laitteiden kunnossapito ja prosessien ohjaus muuttuu ennakoivammaksi, suunnittelemattomat huoltokatkot vähenevät ja päätöksenteko helpottuu.

Tämän markkinaraon oivaltaminen oli se ratkaiseva ahaa-elämys, joka johti vuonna 2010 perustetun, tamperelaisen startup-yritys Quvan kasvu-uralle.

Lue lisää Rajapinnasta.

Täydennyskoulutus nyt

Guardingo valmiina vahtimaan

Kodin turvajärjestelmä toimii nyt älypuhelimella. Samaa sovellusta voi käyttää sekä murtohälyttimenä että yksin asuvan vanhuksen turvana. Idea laitteesta syntyi TTY:n elektroniikan ja tietoliikennetekniikan laitoksella syntyi paikannustutkimuksen sivutuotteena.

– Idea oli yksinkertainen, haaste oli sen toimintavarmuudessa. Keksinnöstä kaupalliseksi tuotteeksi päästiin reilussa kahdessa vuodessa, kertoo professori Jari Nurmi.

Lue lisää Rajapinnasta.

Tampereen teknillisen yliopiston täydennyskoulutus

TTY on haluttu kumppani

TTY on tehnyt yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa perustamisestaan asti. Yhteistyökumppaneistamme useat ovat pitkäaikaisia. Kumppanuudet pohjautuvat molemminpuoliselle luottamukselle. Suomessa ja kansainvälisesti teemme yhteistyötä vuosittain n. 1000 yrityksen ja yhteisön kanssa.

Etsimme jatkuvasti uusia kumppanuuksia ja toivotamme uudet yritykset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan yliopistoomme.

Toivotamme uudet yritykset tervetulleiksi tutustumaan yliopistoomme!