Yrityksille - Tampereen teknillinen yliopisto

Executive MBA Tampere tarjoaa Suomen laajimman EMBA-valikoiman

Executive MBA Tampere on Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston yhteinen tuoteperhe, joka yhdistää tutkimustiedon ja johtamisen käytännöt. Kahden yliopiston yhteistyö tarjoaa osallistujille valinnanvaraa ja ainutlaatuisen vahvaa osaamista. 

Tuoteperhe koostuu viidestä johtamisohjelmasta:

  • Sosiaali- ja terveysjohtamisen Executive MBA
  • General Executive MBA
  • Executive MBA in Insurance and Financial Services
  • Executive MBA in Public Management
  • Executive MBA in Business Renewal

Executive MBA Tampere -johtamisohjelmien toteuttajina toimivat pitkään yhteistyötä tehneet TTY:n täydennyskoulutuskeskukset Edutech ja Edupoint sekä Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos. Tampereen yliopisto tuo ohjelmiin kauppatieteellisen ja yhteiskunnallisen näkökulman, jota Tampereen teknillinen yliopisto rikastaa teknologian painotuksilla. 

Lue lisää.

Jos yrityksen johto jakaisi heijastimia

Suuressa osassa yrityksiä vapaa-ajan tapaturmat aiheuttavat enemmän poissaoloja ja kustannuksia kuin työtapaturmat, TTY:n tutkija Toni Hyytinen sanoo. Mitä työnantaja voisi tälle asialle tehdä?

– Mitä jos työnantaja järjestäisi teemapäivän pyöräily- tai paloturvallisuudesta? Tai työnantajalta saisi lainaksi turva- ja suojavälineitä kotiin tai mökille, esimerkiksi valjaita, jottei putoaisi katolta, Toni Hyytinen kysyy.

Tai jos firman johto jakaisi aamuhämärissä heijastimia töihin tuleville?

– Tällaisia keinoja on otettu käyttöön edistyneimmissä yrityksissä, jotka ovat pystyneet panostamaan myös työntekijöiden vapaa-ajan turvallisuuteen.

Rajapinta: Yrityksen turvallisuustyö ulottuu myös vapaa-aikaan

Biohajoava nivelimplantti kasvattaa suosiotaan maailmalla

Kun nivelrikko- ja nivelreumapotilaille etsitään kohtuuhintaista ja elimistössä itsestään hajoavaa sormi- tai varvasnivelen implanttia, yhä useampi kirurgi Euroopassa valitsee TTY:llä kehitetyn niveltyynyn.

– RegJoint-niveltyyny asennetaan nivelpussin sisälle, missä se vähitellen korvautuu ihmisen omalla sidekudoksella. Niveltyyny nopeuttaaa leikkauksesta toipumista, kertoo tamperelaisen Scaffdex Oy:n toimitusjohtaja Tuija Annala.

Scaffdex on kaupallistanut niveltyynyn ja etsii sille aktiivisesti uusia markkina-alueita.

Lue lisää Rajapinnasta.

Intel ja TTY purkavat dataliikenteen pullonkauloja

–TTY:ltä on Intel Finlandin toimistoon vain viiden minuutin matka, joten läheisiä yhteyksiä on helppo pitää yllä, sanovat professori Yevgeni Koucheryavy ja Intel Finlandin johtaja Veli-Pekka Vatula.

Teknologiayhtiö Intel perusti vuonna 2011 tutkimus- ja kehityskeskuksen. Keskus työllistää 250 osaajaa, jotka keskittyvät mobiiliviestinnän tutkimiseen ja mobiililaitteiden suorituskykyyn.

Intelin ja TTY:n tutkimusyhteistyö on tuottanut erinomaisia tuloksia ideoinnista aina järjestelmätason mallinnukseen ja fyysiseen toteutukseen asti. Pitkäaikaista yhteistyötä laajennetaan parhaillaan 5G-verkkojen alueelle.

Lue lisää.

Täydennyskoulutus nyt

Rakentaminen tehokkaaksi ja tuottavaksi

http://www.tut.fi/fi/yrityksille/menestystarinat/rakentaminen-tehokkaaksi-ja-tuottavaksi/index.htm

Rakentamisen laadun ongelmat ovat olleet paljon esillä. Professori Jukka Pekkanen laventaisi näkökulmaa: on kehitettävä myös tuottavuutta ja tuuletettava alan toimintatapoja.

– Tuottavuus ja laatu kulkevat käsikkäin. Kun tehdään kerralla hyvä, ei tarvitse korjata samaa asiaa moneen kertaan, hän sanoo.

Rakennusteollisuus RT:n kehitysjohtajana ja TTY:n professorina toimiva Pekkanen kannattaa alalle rakenteellisia uudistuksia, sillä hyvä imago kasvaa vain tekojen kautta.

Lue lisää.

Opiskelijaprojektissa yrityskin oppii

Projektityössä opiskelijat saavat jalansijaa yritysmaailmaan ja pääsevät ratkomaan autenttisia yrityscaseja. Yritykset taas saavat tuoreita näkemyksiä.

– Opiskelijoiden tekemät projektityöt haastavat firmaa kokeilemaan vaihtoehtoisia lähestymistapoja ja ratkaisuja, näkee suunnitteluinsinööri Marko Oksala Cargotec Oy:stä.

Cargotec Oyj:n Kalmar-liiketoiminta-alueen teknologia- ja osaamiskeskus sijoittui Tampereelle, sillä kaupungissa on vahvaa taitotietoa, kansainvälisesti korkeatasoinen työkoneklusteri sekä TTY.

TTY tekee tiivistä yhteistyötä Cargotec Oyj:n kanssa tutkimuksessa ja tuotekehityksessä. Myös opiskelijoiden panosta voidaan hyödyntää hankkeissa.

Lue lisää.

Tampereen teknillisen yliopiston täydennyskoulutus

TTY on haluttu kumppani

TTY on tehnyt yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa perustamisestaan asti. Yhteistyökumppaneistamme useat ovat pitkäaikaisia. Kumppanuudet pohjautuvat molemminpuoliselle luottamukselle. Suomessa ja kansainvälisesti teemme yhteistyötä vuosittain n. 1000 yrityksen ja yhteisön kanssa.

Etsimme jatkuvasti uusia kumppanuuksia ja toivotamme uudet yritykset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan yliopistoomme.

Toivotamme uudet yritykset tervetulleiksi tutustumaan yliopistoomme!