Yrityksille - Tampereen teknillinen yliopisto

Palvelut kaikenkokoisille yrityksille

TTY on perustamisestaan lähtien ollut edelläkävijä yritysyhteistyössä ja kaikenkokoisten yritysten kumppani. Yhdessä tuotamme uutta tietoa, osaamista, tuotteita ja palveluita - yhteiskuntaa ja liiketoimintaa hyödyttäviä ratkaisuja. Kehitämme jatkuvasti uusia yhteistyömuotoja, jotka madaltavat myös pk-yritysten kynnystä yliopistoyhteistyöhön. Tutustu tarjontaamme ja kysy lisää!

Täydennyskoulutus nyt

TTY:n yrityspalvelut yhdistää osaajat

TTY järjestää yrityksille relevantteja seminaareja, messuja ja konferensseja ja verkostoitumistilaisuuksia. Tulevat tapahtumat kootaan kerran kuukaudessa ilmestyvään tapahtumatiedotteeseen. Tilaa se sähköpostiisi, niin saat tuoreeltaan tiedon itseäsi ja kollegojasi kiinnostavista tapahtumistamme ja ajankohtaisista asioista.

Tapahtumien lisäksi TTY:n yrityspalvelut (yrityspalvelut@tut.fi) auttaa sinua ja yritystäsi löytämään yliopistosta oikean osaajan, kumppanin tai palvelun kulloiseenkin tarpeeseesi. Ota yhteyttä!

Teollista kilpailukykyä tutkimusyhteistyöstä

Yritysyhteistyö ja yrittäjyys TTY:llä

Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareena tuo yhteen opiskelijat, yritykset ja tuotekehittäjät. Ja se synnyttää aina jotain uutta. Yritysyhteistyön syventäjänä TTY:llä toimii Kampusklubi. Se tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden luoda uusia kontakteja sekä saada tärkeää kokemusta yrityselämästä. TTY:n yritysyhteistyö onkin rankattu 11. parhaaksi kaikista maailman yliopistoista.

CoreLab aloittaa syksyllä

Digitalisaatio tekee tuloaan rakennusalalle, jossa monilla pk-yrityksillä olisi tarvetta kehittää toimintaansa. Niillä ei kuitenkaan ole keinoja eikä yhteistyökumppaneita, joiden avulla asioita voisi lähteä viemään eteenpäin. Apuun tulee TTY:n CoreLab.

– CoreLab on uudenlainen avoin yhteiskehittämisfoorumi, jossa rakennetun ympäristön yritykset ja startupit voivat verkostoitua ja tehdä helpommin kehitystyötä yhdessä TTY:n asiantuntijoiden kanssa, kertoo tutkijatohtori Jukka Puhto rakennustekniikan laboratoriosta.

Lue lisää Rajapinnasta

Pulmaperjantai

Onko yrityksessänne tuoteidea, laiteprototyyppi tai kehittämisajatus, jonka viimeistelyssä ja eteenpäin viemisessä ulkopuolinen apu olisi tarpeen? Kaipaatteko tuotteenne tai tuotantoprosessinne kehittämiseen uusia näkökulmia tai pohditteko tulevaisuuden teknologioiden tuomia mahdollisuuksia?

Jos vastasit myöntävästi, esitä pulmasi meille ja tule keskustelemaan TTY:n erityisasiantuntijoiden kanssa!

Pulmaperjantai® on yliopiston palvelu, jossa tutkijat ja muut asiantuntijat antavat suunnittelu- ja ideointitukea erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

Lue lisää

Hölkkä Oy Pulmaperjantain 20. asiakas

Pulmaperjantai kokosi TTY:n asiantuntijoita ja yritysedustajia yhteen jo 20:nnen kerran. Hölkkä Oy:n Eveliina Oinas ja Tiina Sirén ovat kehittäneet ulkolenkkeilijän aktiiviliivin, jonka he toivat TTY:n Sanna Siljanderin ja Jukka Vanhalan tarkasteltavaksi.

Lue lisää

Tampereen teknillisen yliopiston täydennyskoulutus

Yritykset yliopiston ytimessä - Kampusareena

Kampusareena on tieteen, tutkimuksen ja teknologian keskipiste Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella. Se on yhteinen toimintaympäristö tutkijoille, opiskelijoille ja yrityksille, jotka arvostavat

  • näköalapaikkaa teknologian tutkimukseen
  • laadukkaita tutkimusympäristöjä
  • teekkareiden tuoretta näkemystä ja osaamista
  • verkostoitumista muiden yritysten kanssa
  • monipuolisia ja muuntuvia tiloja

Kenelle?

Tutkimuksesta ja kehityksestä kiinnostuneille yrityksille, jotka haluavat verkostoitua ja tehdä tiivistä yhteistyötä toistensa ja yliopiston toimijoiden kanssa. Palveluyrityksille, jotka haluavat sijoittua kampukselle.

Ota yhteyttä!

Liiketilojen vuokraus: Suomen yliopistokiinteistöt Oy (SYK), jaana.hanninen@sykoy.fi, puh. 0400 414 117. Kysy myös Kampusklubin® jäsenyyttä.
Toimistotiloja: Regus, puh. 040 905 1545
TTY:n yrityspalvelut auttavat asiantuntijakontaktien löytämisessä tutkimus- ja kehitysyhteistyön käynnistämiseksi.

Digitaalisuus auttaa ymmärtämään teollisuuden prosesseja

TTY:llä on tutkittu jo kymmeniä vuosia partikkeli-neste-seoksia. Tutkimuksen ohessa syntyi Collo-niminen online-analysaattori, ja nyt Tekesin rahoittaman kaupallistamishankkeen tuloksena on syntynyt yritys. Teollisuudelle menetelmä tuo monenlaista säästöä.

– Toimialasta riippumatta online-analyysin tukemalla tuotannon digitalisaatiolla voidaan tehostaa raaka-aineen, kemikaalien, energian ja ajan käyttöä. Voidaan siis parantaa laatua ja pienentää hävikkiä, tutkijatohtori Matti Järveläinen kertoo.

Lue lisää Rajapinnasta

Nopeita ratkaisuja yrityksille - SMACC

SMACC tarjoaa suomen korkeatasoisinta älykkäiden koneiden ja valmistuksen tutkimusosaamista, nopeita ratkaisuja sekä laajan yhteistyöverkoston yrityksille, jotka haluavat

  • tunnistaa omat menestystekijänsä ja kehityskohteensa digitaalisessa toimintaympäristössä
  • nopeuttaa tuotteiden ja tuotannon kehittämistä
  • testata ratkaisujen toimivuutta alan huippuosaajien kanssa
  • parantaa kokonaistuottavuuttaan


Tampereen teknillinen yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT muodostavat yhdessä älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymän. SMACC (Smart Machines and Manufacturing Competence Centre) rakentaa suomalaisen valmistavan teollisuuden tulevaisuutta. Osaamiskeskittymä vahvistaa merkittävästi alan ekosysteemin kehittymistä ja tarjoaa yhden luukun periaatteen korkeatasoisen tutkimusosaamisen hyödyntämiseen.

Kenelle?

Valmistavan teollisuuden pk-yrityksille, jotka arvostavat nopeita ratkaisuja, monipuolista huippuosaamista sekä laajaa yhteistyöverkostoa.

Ota yhteyttä!

info@smacc.fi, www.smacc.fi