Langaton verkko vierailijoille - Tampereen teknillinen yliopisto

Langaton internet-yhteys

Vierailijat voivat käyttää TTY:n Hervannan rakennukset kattavaa langatonta verkkoa. Koko peittoalueella on vierailijakäyttöön kolme eri verkkoa: eduroam, LANGATON-WPA ja TUT.

Verkot eivät ole kaikille avoimia. Langattomiin verkkoihin tunnistaudutaan joko verkkovierailussa mukana olevan organisaation omilla tunnuksilla tai tilapäisillä vierailijatunnuksilla.

 

Yliopistojen eduroam-verkkovierailuyhteisö

eduroam-logo

TTY on mukana kansainvälisessä yliopistojen eduroam-verkkovierailuyhteisössä (www.eduroam.fi). Eduroamissa mukana olevien yliopistojen ja ammattikorkeiden tunnukset toimivat TTY:n eduroam-verkossa. Eduroam-verkkoa käyttäviin laitteisiin pitää etukäteen määritellä verkkoasetukset, ellei niitä ole jo valmiiksi määritelty. Ohjeet asetusten määrittelyyn ovat organisaatiokohtaisia ja löytyvät oman organisaatiosi ohjeistuksesta tai IT-tuelta.

 

Langaton Tampere verkkovierailuyhteisö

TTY on osa Langaton Tampere verkkovierailuyhteisöä (www.langatontampere.fi). Langaton Tampere -verkkoa käyttävin laitteisiin pitää etukäteen määritellä verkkoasetukset, ellei niitä ole jo valmiiksi määritelty. Ohjeet asetusten määrittelyyn ovat organisaatiokohtaisia ja öytyvät oman organisaatiosi ohjeistuksesta tai IT-tuelta.

 

TUT-verkko

Eduroamin ja Langattoman Tampereen ulkopuolisia vierailijoita varten on tarjolla salaamaton www-pohjaisella tunnistautumisella toimiva TUT-verkko. TUT-verkkoon on mahdollista saada tilapäisiä vierailijatunnuksia vierailun ajaksi. Tunnuksien saamiseksi ota yhteyttä sinut TTY:lle kutsuneeseen tahoon.

Varsinaista käyttäjätukea langattomille verkoille ei ole, mutta IT-Helpdeskistä (Kampusareena 2. kerros (A258), it-helpdesk@tut.fi, +358 40 198 1100) voit pyytää apua verkkoasetusten tekemiseen.

 

Päivittäjä: Sinikka Hakonen, 18.05.2017 11:17.
Sisällöstä vastaa: Nisso Juha
Asiasanat: tietojärjestelmät, vierailija, vierailijaverkko, langaton verkko