Signaalinkäsittely - Tampereen teknillinen yliopisto

Signaalinkäsittely - Tutkimus

Signaalinkäsittelyn laboratorion tutkimusta tehdään tutkimusryhmissä, joita johtavat palkitut ja kokeneet professorit ja varttuneet tutkijat. Tutkimusaiheet vaihtelevat yritysten kanssa yhteistyössä tehtävästä soveltavasta tutkimuksesta tiedettä eteenpäin vievään perustutkimukseen. Tutkimuksen parissa työskentelee kokeneita jo väitelleitä tohtoreita (post-doc), väitöskirjatyöntekijöitä, mutta myös paljon laitoksen opiskelijoita. Parhaiten laboratorion tutkimuksesta ja aloista löytää tietoa tutustumalla tutkimusryhmien sivuihin, laboratorion tutkimushankkeisiin ja julkaistuihin tuloksiin.

Tutkimusalueet

Laboratorio on strategiassaan nimennyt kolme tärkeintä tutkimusaluetta: Älykkäät koneet, Signaalinkäsittely ja Biologisen ja lääketieteellisen datan käsittely. Näissä aiheissa laboratorio tekee myös yliopiston sisäistä yhteistyötä, mm. älykkäissä koneissa tutkimus ja opetus perustuvat yhteistyöhön yliopiston yksiköiden kanssa, joilla on robotiikkaan perustuvaa tutkimusta.

Tutkimusryhmät

 

Julkaisut

Laboratorion julkaisutiedot ja tilastot: TUTCris Publications Signal Processing

Tutkimushankkeet

Laboratorion tutkimushankkeet: TUTCris Projects Signal Processing

Päivittäjä: Joni Kämäräinen, 15.03.2017 8:51.
Sisällöstä vastaa: Kämäräinen Joni
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, tietoa tty:stä, signaalinkäsittely, tutkimus, puhe, ääni, tietokonenäkö, tiedonlouhinta, multimedia, systeemibiologia, lääketiede, laskennallinen