Signaalinkäsittely - Tampereen teknillinen yliopisto

Signaalinkäsittely - Tutkimus

Signaalinkäsittelyn laboratorion tutkimusta tehdään tutkimusryhmissä, joita johtavat palkitut ja kokeneet professorit. Tutkimusryhmät keskittyvät pääasiassa perustutkimukseen, jonka tavoitteena ovat kansainväliset läpimurrot, mutta monet tutkimushankkeet tehdään myös yhteistyössä suurten, keskisuurten ja pienten yritysten kanssa. Tutkimuksen parissa työskentelee kokeneita jo väitelleitä tohtoreita (post-doc-tutkijoita), väitöskirjatyöntekijöitä ja myös paljon laitoksen opiskelijoita. Parhaiten laboratorion tutkimuksesta ja aloista löydät tietoa tutustumalla tutkimusryhmien sivuihin, laboratorion tutkimushankkeisiin ja julkaistuihin tuloksiin.

Tutkimusalueet

Meidän tutkimuksemme keskittyy signaalin- ja datan käsittelyssä kolmelle päätasolle: 1) Datan mittaaminen ja keräys (sensorit, mittaukset ja datan annotointi), 2) Datan esitystavat, mallintaminen ja prosessointi ja 3) Datan analyysi ja visualisointi (erityisesti 3D-näytöt ja täydennetty todellisuus). Meidän vahvoja osaamisalueitamme ovat kuvankäsittely, tietokonenäkö ja äänenkäsittely, sekä 3D-näytöt ja sovellukset teollisuudessa, puolustusteknologiassa, mediassa ja lääketieteessä.

Tutkimusryhmät

 

Julkaisut

Laboratorion julkaisutiedot ja tilastot: TUTCris Publications Signal Processing

Tutkimushankkeet

Laboratorion tutkimushankkeet: TUTCris Projects Signal Processing

Päivittäjä: Joni Kämäräinen, 15.11.2018 12:29.
Sisällöstä vastaa: Kämäräinen Joni
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, tietoa tty:stä, signaalinkäsittely, tutkimus, puhe, ääni, tietokonenäkö, tiedonlouhinta, multimedia, systeemibiologia, lääketiede, laskennallinen