Vuosipäiväseminaari - Tampereen teknillinen yliopisto

Vuosipäiväseminaari


Rakennustekniikan vuosiseminaari 22.11.2017 klo 13-16 - Kokeilukulttuuri ja yhteiskehittäminen

 

Tutkimukseen ja kehittämiseen tarvitaan lisää nopeutta, ketteryyttä sekä poikkialaista toimintaa yritysten ja yliopiston kesken. Minkälaisia esimerkkejä tästä on muilla toimialoilla? Mitkä ovat yritysten toiveet? Miten TTY vastaa muuttuviin tarpeisiin? Tapaa alan kiinnostavimpia startup-yrityksiä

Yhteiskehittäminen ja kokeilukulttuuri kiinteistö- ja rakennusalalla ovat teemoina neljättä kertaa järjestettävässä TTY:n Rakennustekniikan laboratorion vuosiseminaarissa keskiviikkona 22.11.2017 klo 13-16, TTY, Festian iso sali, Tampere

Miten pärjätä alati muuttuvassa maailmassa? Tulevaisuus, joka tapahtui jo, josta liian moni on jäänyt jo jälkeen. Miten kuroa kuilu kiinni ja kiivetä menestyksen huipulle? Herättelevä ja innostava, luovaan ongelmanratkaisuun paneutunut Henkka Hyppönen valottaa, että tässä ajassa ei ole parhaita käytäntöjä, vaan ne pärjäävät parhaiten, jotka ajattelevat luovasti ja omaperäisesti ratkaisten universaaleja ongelmia.

Tampereen seutu on vahvassa dynaamisessa kehitysvaiheessa. Ranta Tampellan alueelle rakennetaan uutta kaupunginosaa, ratikkatyöt ovat käynnistyneet, keskustaan suunnitellaan mittavaa areena-hanketta ja Tampere3 –hanke etenee rivakasti. Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen tulee kertomaan mitä nämä muutokset tuovat tullessaan ja mitä odotuksia koulutukselle ja tutkimukselle näistä juontuu.

Tänä syksynä TTY:llä aloittanut Corelab on yliopiston ja erityisesti rakennustekniikan laboratorion vastaus yritysten ja yliopiston yhteiskehittämisen ja kokeilukulttuurin vahvistamiseen. Toimintaan on ilmoittautunut viitisenkymmentä yritystä digiosaamisen startupeista alan ulkopuolisiin palveluntarjoajiin sekä kiinteistö- ja rakennusalan keskeisiin yrityksiin. Seminaarissa esitellään Corelabin toimintamalli ja käynnissä olevia yritysten kanssa toteutettavia hankkeita. Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan Sitran ja Corelabin yhteisen Kiertotalouden ideakilpailun 24h Circular Challenge voittaja.

Ohjelmassa on myös lukuisia yrityspuheenvuoroja näihin teemoihin liittyen.

Vuosiseminaarin jälkeen Corelab järjestää Kampusklubilla verkottumistilaisuuden ja startup-esittelyitä. Tilaisuudessa voit liittyä mukaan Suomen johtavan kiinteistö- ja rakennusalan yhteiskehittämisen yhteisön toimintaan ja olla siten edelläkävijöiden joukossa.

Vuosi sitten tilaisuuteen osallistui 300 henkilöä. Nytkin tilaisuus on oiva mahdollisuus kuulla uusimpia ajatuksia sekä verkottua ala toimijoiden kesken.

Ilmoittaudu siis jo nyt KIRA-alan kiinnostavimpaan yliopistotoiminnan vuositapahtumaan

Ilmoittautuminen (https://www.webropolsurveys.com/S/1A27C91F16E60CD8.par) 13.11.2017 mennessä.

Ohjelma

Tilaisuus on kaikille avoin sekä maksuton.

 

Tervetuloa!

 

www.tut.fi/rak

#raksasemma

 

 

 

Digitalisaatio rakennetussa ympäristössä oli ajankohtaisena teemana Rakennustekniikan vuosiseminaarissa 15.11.2016.

 

Teknologia on ihmisyydelle rakennettu

Digitalisaatio on kiinteistö- ja rakennusalan keskeisimpiä haasteita tulevina vuosina. Näitä haasteita otettiin haltuun TTY:n rakennustekniikan laitoksen vuosipäiväseminaarissa 15. marraskuuta.

Päivittäjä: Elina Soininen, 04.10.2017 14:16.
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, näkyvyys ja viestintä, rakennustekniikka, momentti