Rakenteiden palotekniikka - Tampereen teknillinen yliopisto

Rakenteiden palotekniikka

ETUSIVU | TUTKIMUS | TESTAUS | ASIANTUNTIJAPALVELUT | YHTEYSTIEDOT |

 

Ajankohtaista

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) palotestaustoiminta on saanut kansallisen akkreditoinnin. Akkreditoinnin piiriin kuuluvat materiaalien ja tuotteiden palotestit. Testattavia tuotteita ovat muun muassa paloikkunat ja -ovet sekä ei-kantavat seinärakenteet.

Akkreditoitu testaustoiminta palvelee erityisesti rakennusmateriaali- ja rakennustuoteteollisuutta, sillä testien tulokset todentavat materiaalien ja tuotteiden paloturvallisuuden viranomaisten, markkinoiden tai käyttäjien vaatimalla tavalla. Testien perusteella voidaan myös myöntää ja ylläpitää tuotteiden hyväksyntöjä ja sertifikaatteja.

Palolaboratorion FINAS-akkreditointitunnus on T300 (EN ISO/IEC 17025). Laboratorion akkreditoidut pätevyysalueet löytyvät FINASin sivustolta: www.finas.fi/toimijat/Sivut/default.aspx#k=T300 sekä tältä sivustolta kohdasta Testaus.

Lisätiedot: professori Mikko Malaska, p. 050 301 5658, etunimi.sukunimi@tut.fi


Rakenteiden palotekniikan tutkimusryhmä on toiminut Rakennustekniikan laitoksella 80-luvulta lähtien. Aluksi ryhmän toiminta keskittyi tutkimustyöhön, mutta 90-luvulla toiminta laajeni rakenteiden testaamiseen sähkö- ja polttouunin hankkimisen myötä.

Polttouunissa on mahdollista testata standardipalorasitus sekä vaaka- että pystyrakenteille, myös samanaikaisesti. Vaakarakenteiden testaus voidaan tehdä myös kuormitettuna.

Rakenteiden palotekniikan tutkimusryhmä suorittaa testauksen lisäksi laskennallisia ja kokeellisia tarkasteluja rakenteille sekä rakenteiden kunnon arviointia tulipalojen jälkeen.

Rakenteiden palotekniikassa tehdään myös yleiseen rakenteiden paloturvallisuuteen liittyvää tutkimusta. Viime aikoina tutkittuja aihealueita ovat olleet esimerkiksi metallisten kevythormien paloturvallisuus korkean eristepaksuuden yläpohjissa.


Päivittäjä: Perttu Leppänen, 12.01.2017 8:30.
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, palotestaus, palotutkimus, paloryhmä