Arkkitehtuuri - Tampereen teknillinen yliopisto

Arkkitehtuuri

TTY:n Arkkitehtuurin laitos on arkkitehtuurin ja kaupunkitilan mallintamisen edelläkävijä. Nykyisin laitoksen tutkimus kattaa laajasti arkkitehtuurin, yhdyskuntasuunnittelun ja kaupunkitutkimuksen ajankohtaisia aiheita. Pyrkimys kestävään rakennettuun ympäristöön, näkemys tilan yhteiskunnallisesta merkityksestä ja avoimuus uusille analyysin ja suunnittelun tekniikoille yhdistävät eri tutkimussuuntia. Tohtoriopiskelijoille laitos tarjoaa kansainvälisen työympäristön. Arkkitehtuurin laitoksella on oma englanninkielinen tieteellinen julkaisusarja Datutop.

Arkkitehtuurin laitos tekee tutkimusta yhteistyössä akateemisten ja ammatillisten kumppanien kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. Yleisiin kyselyihin vastaavat laitosjohtaja Panu Lehtovuori ja tutkimusjohtaja Anssi Joutsiniemi. Tutkimusryhmistä, niiden hankkeista ja vastuuhenkilöistä saat tietoa alaotsikoiden kautta.

Päivittäjä: Mika Puonti, 30.12.2016 7:44.
Sisällöstä vastaa: Mutila Mari
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus, kaupunkitilan mallintaminen, yhdyskuntasuunnittelu, kaupunkitutkimus, julkaisut