Tohtoriohjelmat - Tampereen teknillinen yliopisto

Kansainvälisesti korkeatasoista tohtorikoulutusta

TTY:ltä valmistuu vuosittain noin 100 tohtoria. TTY tarjoaa tohtorikoulutettaville korkeatasoisen, kansainvälisen ja innostavan tutkimusympäristön sekä tukea ja laadukasta ohjausta tutkijanuralle.  Tohtorikoulutus on organisoitu TTY:n tutkijakoulun alle viideksi tohtoriohjelmaksi.

Tohtorikoulutuksessa perehdytään syvällisesti omaan tutkimusalaan ja saavutetaan valmiudet soveltaa itsenäisesti ja kriittisesti tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja luoda uutta tieteellistä tietoa.

Tohtorin tutkinnon voi suorittaa kokopäiväisesti tai työn ohessa. Kokopäiväisesti opiskellen tutkinnon tavoitteellinen suoritusaika on neljä vuotta. Opintojen rahoitukseen on olemassa eri vaihtoehtoja, joita on esitelty esimerkiksi Tohtorikoulutus-sivulla. Tohtorin tutkinnon suorittaminen työn ohessa voi parhaimmillaan tarjota mahdollisuuden tehdä omaan työhön liittyvää tutkimusta, kehittää omaa osaamistaan ja samalla tarjota yrityksille tuoretta tutkimustietoa.
 

 Mikäli olet kiinnostunut jatko-opiskelusta ja sinulla on jo mielessäsi mahdollinen tutkittava aihe, kannattaa sinun ensimmäiseksi ottaa yhteyttä jatko-opintojen aihepiiriin soveltuvaan tohtoriohjelmaan tai mahdolliseen valvojaan. Lisätietoja tohtoriohjelmien sivuilta:

 

TTY on sitoutunut kehittämään tutkijoiden työympäristöjä ja uraa. TTY sai keväällä 2014 Euroopan Komission myöntämän HR Excellence in Research –logon tunnustuksena tutkijoiden työoloihin ja uraan liittyvästä kehittämistyöstä.

 

 

Päivittäjä: Sinikka Hakonen, 02.06.2017 10:15.
Sisällöstä vastaa: Juslin Anu
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus