Oppilaitosten vierailut kampukselle - Tampereen teknillinen yliopisto

Oppilaitosten vierailut kampukselle

                         

Kampusvierailut

Millainen on Suomen toimivin kampus, jossa opiskelee Suomen tyytyväisimmät opiskelijat? Miten tekniikka muuttaa maailmaa? Se selviää, kun varaat vierailuajan TTY:lle. Lukioiden ja yläkoulujen ryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan TTY:n kampukseen.

TTY on viime vuosina panostanut erityisesti uudenlaisiin oppimisympäristöihin. Opiskeluun haetaan joustavuutta muun muassa sähköisellä tenttimisellä, videoteknologialla ja luovilla tilaratkaisuilla. Esimerkiksi TutLab on digiverstas, jossa opiskelijat voivat toteuttaa omia ideoitaan vaikkapa jyrsimien, leikkureiden, elektroniikkapöytien ja 3D-tekniikan avulla. Myös TTY:n laboratoriot ja kirjasto, jota ei kirjastoksi heti tunnista, ovat vierailun arvoisia.

Lukiolaisryhmien vierailut

Kaikki lukiolaisryhmien vierailupyynnöt otetaan mielellään vastaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan kampuksella. Järjestämme vuosittain myös lukiolaisten avoimen vierailupäivän kampuksella.

Peruskoululaisten vierailut

Yrityskylä yläkouluun TTY:lle tulevat ja muut ryhmät:

Tervetuloa tutustumaan Yrityskylä-vierailunne yhteydessä (ennen tai jälkeen) TTY:n kampukseen! Tarjoamme toiveidenne mukaan esim. TTY:n kampuskierroksen ja vierailun esimerkiksi TUTLabissa.

Esimerkkejä vierailukohteistamme kaikille oppilaitosryhmille:

  • Fotoniikan laboratoriossa tutustutaan kokeelliseen fysiikan tutkimukseen liittyen optiikkaan, optoelektroniikkaan ja fotoniikan materiaaleihin. Rastilla pääset havainnoimaan, miten lasereita valmistetaan yksittäisten atomikerroksien tarkkuudella, tai kuinka veden äärimmäisen pienet epäpuhtauspitoisuudet voidaan mitata laservaloa hyödyntävällä optisella spektroskopialla sekä miten pinnoista tehdään likaahylkiviä. 

  • Materiaaliopin laboratoriossa pääset tutustumaan, miten puusta tehdään kuituja, joita voidaan käyttää vaikkapa vaatteissa puuvillan tapaan. Lisäksi nähdään, miten tehdään esimerkiksi maitopurkkien tai kahvikuppien raaka-ainetta.

  • TTY:n uusimmissa oppimistiloissa kielikeskuksessa pääset tutustumaan moderneihin ja muunneltaviin opiskelu- ja oppimisympäristöihin. Tule seuraamaan, kuinka viestintää ja kieliä opiskellaan uusissa tiloissamme.

  • Kone- ja tuotantotekniikan laboratoriossa tutustutaan mm. työstölaitteisiin, laseriin, robottisoluun sekä lentosimulaattoriin, jota pääsee myös testaamaan.

  • TUTLabissa näet esimerkiksi, miten toimii 3D-tulostin, laserleikkuri, vinyylileikkuri, brodeerauskone tai CNC-levyjyrsin.

  • Laskennallisen fysiikan laboratoriossa näet, miten nanomateriaalien ominaisuuksia voidaan selvittää numeerisesti tietokoneella. Järjestämme esitelmiä myös kvanttifysiikan ihmeellisyyksistä sekä fysiikan uusimmista löydöksistä mm. suprajohtavuuden ja kaaosteorian aloilla.

  • Opiskelijoiden modernin tuotantotekniikan ammattiainekerho Pullonkaulan kerhotilassa saat drinkkirobotin tarjoilemaa mehua ja saatat nähdä, kuinka suklaan 3D-tulostus tapahtuu.

  • Tampereen TietoTeekkarikilta TiTe ja Tampereen Rakentajakilta TARAKI ovat laatineet toiminnallista ohjelmaa koululaisryhmille. Saat tietoa alasta ja TTY:llä opiskelusta mielenkiintoisen tekemisen lomassa.

  • Vierailu voidaan järjestää myös esim. Kemian ja biotekniikan, Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tai Matematiikan laboratorioon, kysy lisää!

Myös muiden peruskouluryhmien vierailupyynnöt otetaan mielellään vastaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Jos oppilaitoksesi on kiinnostunut vierailusta TTY:lle, toimi näin:

Ota yhteyttä lomakkeella, jotta saamme suunniteltua ryhmällesi mielenkiintoisen vierailun. Voimme räätälöidä ohjelmaa ryhmän kiinnostuksen mukaan. Voit myös tiedustella vierailua sähköpostitse (oppilaitosvierailut@tut.fi) tai puhelimitse (p. 02 945 20400, ma-pe klo 12-14).

Saapuminen TTY:n kampukselle

Lue ohjeet TTY:lle saapumisesta ja pysäköinnistä sivuiltamme. Lisätietoa ruokailusta (pdf) kampuksella.

Yrityskylä yläkoululaisille sijaitsee TTY:n Tietotalon 3. kerroksessa.

Päivittäjä: Päivi Mäkitalo, 14.12.2018 9:42.
Sisällöstä vastaa: Keskitalo Kaisa
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tietoa tty:stä