Tietotekniikka - Tampereen teknillinen yliopisto

Tietotekniikan opiskelijat kertovat

Nimi: Sauli Anto

Koulutusala: tietotekniikka
Kotipaikka: Masku

Mitä opiskelet?

Opiskelen ohjelmistotekniikkaa pääaineenani ja sivuaineeni on tietokonetekniikka kandidaatin vaiheessa. Diplomivaiheeseen olen ajatellut lukea ainakin Pervasive Systems -pääainetta, joka sisältää ohjelmointia, laitteistoja ja paikannusta.

Kerro esimerkki kiinnostavasta harjoitustyöstä?

Mielestäni kiinnostava harjoitustyö on sellainen, missä pääsee luomaan jotain mielenkiintoista hyvässä ryhmähengessä. Tulee mieleen ainakin ohjelmistojen suunnittelu -kurssin harjoitustyö, jossa tehtiin ryhmässä vuoropohjainen taistelupeli.

Miksi tulit juuri Tampereelle opiskelemaan? Mikä Tampereessa ja Hervannassa on parasta?

Kävin lukiossa luonnontiedelinjan, jonka vuoksi teknillinen yliopisto houkutteli. Tampereen
teknillisen yliopiston valitsin, koska se oli sopivin vaihtoehto minulle. Hyvinä puolina pidin yliopistonsuurta kokoa, edullisia opiskelija-asuntoja ja lyhyttä matkaa kotiseudulle.

Miksi aiot valmistuttuasi? Mihin muualle alaltasi valmistuu?

Aion valmistua tietotekniikan asiantuntijaksi, jolla on myös osaamista alan ympäriltä, kuten tietokonetekniikasta. Pystyn toimimaan erilaisissa projekteissa ja hallitsen ohjelmistotuotannon alan.


Nimi: Aku Niskanen

Koulutusala: tietotekniikka
Kotipaikka: Seinäjoki

Mitä opiskelet?

Pääaineenani on ohjelmistotuotanto. Tämän lisäksi olen opiskellut hypermediaa, käytettävyyttä ja tietokonetekniikkaa.

Kerro esimerkki kiinnostavasta harjoitustyöstä?

Lähes kaikki ohjelmointia sisältävät harjoitustyöt ovat mielestäni olleet mielenkiintoisia tai ainakin hauskoja toteuttaa. Jos kuitenkin on pakko valita jokin, niin sanoisin verkkokauppa-palvelun suunnittelu. Työ tehtiin muistaakseni neljän hengen ryhmässä ja siinä suunniteltiin palvelulle tietokannan rakenne, toteutettiin suunniteltu tietokanta ja luotiin vielä verkkosivu, joka käytti kyseistä tietokantaa. Harjoitustyö oli varsin raskas, mutta myös palkitseva.

Miksi tulit juuri Tampereelle opiskelemaan? Mikä Tampereessa ja Hervannassa on parasta?

Tampere vaikutti opiskelijan näkökulmasta oikein mukavalta kaupungilta. Päästyäni opiskelemaan pääsin vielä muuttamaan kaverin kanssa yhteiseen kämppään asumaan.

Tampere on mielestäni sopivan kokoinen ja viihtyisä kaupunki.

Hervannassa parasta on, että käytännössä kaikki tarvitsemani palvelut ovat alle 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mikäli tarvitsee jotain keskustan suunnalta, niin matka taittuu kätevästi bussilla tai polkupyörällä.

Miksi aiot valmistuttuasi? Mihin muualle alaltasi valmistuu?

Johonkin ohjelmistoalan yritykseen suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia ohjelmistoprojekteja. Ainahan toki voi suuntautua myös tutkijaksi. Mahdollisuudet riippuvat siitä, mitä opiskelee. Valikoimaa on aina erilaisista ohjelmistopuolen hommista rautapuolelle.

Päivittäjä: Mika Puonti, 23.02.2016 15:23.
Asiasanat: opiskelu ja opetus, teekkarit kertovat, tietotekniikka