Harrasta TTY:llä - Tampereen teknillinen yliopisto

Harrasta TTY:llä

Yhtenäinen kampus

Hervannan paratiisissa on kaikkea, mitä teekkari voi toivoa. Tässä teknologiakylässä asukastiheys on Suomen huippua. Tampereen teknillisen yliopiston kampusalue on muihin yliopistoihin verrattuna poikkeuksellisen tiivis, minkä ansiosta yhteishenki kampuksella on todella hyvä. Ulos ei välttämättä tarvitse pistäytyä koko päivän aikana. Rakennuksesta toiseen pääsee kulkemaan yhdyskäytäviä pitkin. Kampuksen kahviloihin on helppo istua pitämään tuloksellista lukunurkkaa, ja kiltahuoneella on mukava rentoutua istumalla vaikkapa sohvalle irkkaamaan vierustoverille.

Virkistäviä liikuntamahdollisuuksia tarjoaa Tamppi-Areena, teekkareiden oma liikuntahalli. Siellä voi harrastaa lajeja leuanvedosta latinotansseihin.

Teekkarielämää kampuksella

TTY:llä toimii 12 kiltaa, joilla on kaikilla kampuksella omat kiltahuoneet. Lisäksi erilaisia kerhotiloja on kymmenittäin. Tilat on ripoteltu ympäri koulua ja vaativat joskus pientä suunnistamistaitoakin löytyäkseen. Huoneet ovat kiltojen ja kerhojen jäsenistön olohuoneita, missä lueskellaan päivän lehtiä, juodaan kahvia, pelataan korttia, harrastetaan yhdessä ja autetaan kaveria laskuharjoitusten tekemisessä.

Suomen Robotiikkayhdistys Ry esittelee toimintaansa JA-HAA! messuilla TTY:n Konetalon aulassa.

Kerhohuoneilla on myös kattavat harrastusvälineet jäsenistön käytettävissä. Koulun tiloista löytyy pajat robottien, avaruusrakettien ja ajokkien valmistukseen sekä elektroniikkanäpräilyyn.

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan (TTYY) toimisto sijaitsee hallintorakennuksessa, pari kerrosta rehtorin työhuoneesta. Tämä tarkoittaa, että tieto kulkee hyvin yliopiston hallinnosta ylioppilaskuntaan ja toisinpäin.

Ylioppilaskunnalla on oma teekkarisauna Mörrimöykky aivan koulun välittömässä läheisyydessä. Killat ja kerhot järjestävät saunailtoja, joissa lauletaan saunan lauteilla ja vaihdetaan kuulumisia juhlatilan puolella.

Opiskelijat viettävät keväällä ja kesäisin paljon aikaa koulun etunurmella, joka tarjoaa mukavat mahdollisuudet kaikenlaiseen höntsäilyharrastamiseen, kuten frisbeehen, petanqueen, krokettiin...

Päivittäjä: Satu Kantti, 15.08.2017 9:00.
Sisällöstä vastaa: Andersin Virpi
Asiasanat: opiskelu ja opetus, palvelut ja yhteistyö, tietoa tty:stä