TAMKin ja TaY:n opiskelijoille - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampere3 ristiinopiskeluohjeet TAMKin ja TaY:n opiskelijoille

Läsnä olevana Tampereen ammattikorkeakoulun tai Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan opintoja Tampereen teknillisessä yliopistossa. Tampere3-opinnot lisäävät mahdollisuuksiasi valita tutkintoosi monipuolisia valinnaisia opintoja.

Hakeutuminen

Näet tarjolla olevat Tampereen teknillisen yliopiston opintojaksot ristiinopiskelupalvelusta, jonka kautta voit tarkastella ja suunnitella opintojasi, sekä hakea opiskeluoikeutta haluamillesi opintojaksoille. Tarkista opintojen soveltuvuus tutkintoosi oman korkeakoulusi ohjeiden mukaisesti ennen opintoihin hakeutumista!

Opiskeluoikeutta tulee hakea riittävän ajoissa, sillä opiskeluoikeuden myöntämisen jälkeen sinun tulee myös ottaa käyttöösi Tampereen teknillisen yliopiston käyttäjätunnus ja ilmoittautua opetukseen aikataulujen mukaisesti.

Ota käyttöön TTY:n käyttäjätunnus

Kun olet hakeutunut Tampereen teknillisen yliopiston opintoihin, saat ohjeet kuinka otat käyttöön TTY:n käyttäjätunnuksen ja sähköpostiosoitteen. Tunnus aktivoidaan verkkopankkitunnuksilla osoitteessa www.tut.fi/tupas. Voit ottaa tunnuksen käyttöön seuraavasta päivästä lukien, kun olet vahvistanut hakeutumisen Tampere3-opintoihin. Ottaessasi käyttöön TTY:n intranet-tunnuksen, sitoudut noudattamaan TTY:n tietojärjestelmien käyttöön liittyviä sääntöjä ja ohjeita sekä muita TTY:n sääntöjä.

Muista seurata TTY:n sähköpostiasi, koska saat sitä kautta tärkeää tietoa opintojen suorittamiseen liittyvistä asioista. Voit uudelleenohjata TTY:n kautta tulevat sähköpostit kotikorkeakoulusi sähköpostiosoitteeseen.

Opetukseen ilmoittautuminen ja tieto ilmoittautumisen hyväksynnästä

Opetukseen ja tentteihin ilmoittaudutaan opiskelijoiden intranetin, POPin opinto-oppaassa, www.tut.fi/pop. Opintojaksoille ja tentteihin on ilmoittauduttava ilmoittautumisaikojen puitteissa. Ilmoittautuminen opetukseen päättyy pääsääntöisesti kaksi viikkoa ennen opetuksen alkua ja tentteihin viimeistään viikko ennen tenttiä.

Viimeiset ilmoittautumispäivät opintojaksoille POPissa lukuvuonna 2018 - 2019 ovat:

  1. periodilla alkavat opintojaksot to 23.8.2018, Pori su 26.8.2018
  2. periodilla alkavat opintojaksot su 7.10.2018
  3. periodilla alkavat opintojaksot su 23.12.2018
  4. periodilla alkavat opintojaksot su 17.2.2019

Kesän 2019 opintojaksoilmoittautuminen on 1.4. - 5.5.2019.

TTY:n opinnot järjestetään opintojaksoina. Opintojaksoilla voi olla yhtä aikaa menossa eri toteutuskertoja, esimerkiksi eri opiskelijaryhmille suunnattuina sekä osallistujamäärä voi olla rajattu. Tarkistathan, että ilmoittaudut sinulle sopivaan toteutuskertaan ja että saat vahvistuksen ilmoittautumisesta. Tarkat opintojakso- ja toteutuskohtaiset tiedot esim. opetuksen aikatauluista, tavoitteista ja sisällöistä löydät POPin opinto-oppaasta. Tenttitilaisuuksia järjestetään periodien jälkeisillä tenttiviikoilla ja uusintatenttejä periodien aikana maanantai-torstai.

Jos et ilmoittautumisesta huolimatta aio suorittaa opintoja, peruuta ilmoittautuminen POPin Omat opinnot -kohdassa.

Opintojen suorittaminen

Ristiinopiskeluoikeus on voimassa lukuvuoden loppuun eli 31.7. saakka. Mikäli et suorita opintojasi lukuvuoden aikana ja haluat jatkaa niitä, hae opiskeluoikeutta ristiinopiskelupalvelun kautta uudelleen seuraavalle lukuvuodelle.

Opetus toteutetaan opettajan valitsemilla työkaluilla, järjestävän organisaation oppimisympäristöissä (TTY:llä useimmiten Moodle ja sähköinen tentti EXAM ). Järjestelmiä käytetään opettavan organisaation tunnuksilla, vaikka mahdollisuus olisikin HAKA-kirjautumiseen kotikorkeakoulun tunnuksilla.

Mikäli joudut kulkemaan TTY:llä iltaisin ovien sulkemisen jälkeen tai käytät kulkuoikeuksia vaativia tiloja esim. sähköisen näytön tiloja (EXAM), tarvitset TTY:n kulkukortin. Kortin saat kampuksen talojen infopisteistä. Infopisteet sijaitsevat pääsisäänkäyntien läheisyydessä.

Opintojen suorittamisen jälkeen

Kun olet suorittanut opintoja TTY:llä, suoritustieto siirtyy automaattisesti kotikorkeakouluusi. TTY:llä on käytössä kurssipalautejärjestelmä Kaiku ja suorituksen arvioinnin saamiseksi on annettava palautetta opintojaksosta. Näet suoritustiedot myös POPista. Opintojen hyväksyntä ja sisällyttäminen tutkintoosi arvioidaan omassa korkeakoulussasi.

Kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissäsi voit olla yhteydessä TTY:n opintotoimistoon. Opintoihin liittyvät säädökset mm. opiskelijan oikeusturvaan liittyen löydät POPista kohdasta Opiskelu > Säännöt.

Tervetuloa opiskelemaan TTY:lle!

 

 

Päivittäjä: Sini Ullgren, 03.07.2018 15:02.
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tampere3, ristiinopiskelu