Joustava opinto-oikeus (JOO) - Tampereen teknillinen yliopisto

Joustava opinto-oikeus (JOO)

TTY on mukana valtakunnallisessa joustavan opinto-oikeuden sopimuksessa (JOO). JOO-sopimus antaa muiden yliopistojen perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden opiskella maksutta yksittäisiä opintojaksoja tai sivuainekokonaisuuksia TTY:n opetustarjonnasta. Opiskelijan tulee sisällyttää JOO-opinnot tutkintoonsa.

Lähtökohtaisesti opintojesi TTY:llä tulee olla sellaisia, joita ei ole omassa kotiyliopistossasi tarjolla. Tarkista kotiyliopistostasi mahdolliset tarkemmat puollon kriteerit. Yliopistoilla voi olla myös vaihtelevia kriteereitä ennen JOO-opintoja suoritettujen opintojen määrästä.

Hakeminen

TTY on mukana sähköisessä Joopas-hakujärjestelmässä, www.joopas.fi. Teet hakemuksen tässä hakujärjestelmässä, josta hakemus lähtee ensimmäiseksi puoltokäsittelyyn kotiyliopistoosi. Puoltopäätöksen jälkeen hakemus siirtyy käsiteltäväksi TTY:lle. Pääsääntöisesti kaikille kotiyliopistossa puolletuille opintojaksoille myönnetään opinto-oikeus, jos esitietovaatimuksesi ovat kunnossa ja opintojaksolla ei ole rajoitettua osallistujamäärää. Sähköinen hakujärjestelmä lähettää hakemuksen käsittelyvaiheista tiedottavia sähköposteja kotiyliopistosi sähköpostiosoitteeseesi. Lopullinen päätös TTY:ltä ilmoittautumisohjeineen lähtee sinulle sähköisenä.

JOO-opintojen hakuajat TTY:llä

JOO-opintoihin hakeutumisessa on käyttökatko ajalla 15.12.2018 - 31.3.2019 Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhdistymisen vuoksi. Käyttökatkon aikana hakemuksia ei oteta vastaan Joopas-järjestelmässä. Mikäli tarkoituksesi on hakeutua kevään 2019 opintoihin, huomaathan että hakemuksesi on oltava perillä ennen 15.12.2018.

Ennen käyttökatkoa ja sen jälkeen JOO-opintoihin on jatkuva haku eli opintoihin voi hakeutua milloin vain lukuvuoden aikana. Lukuvuosi on jaettu neljään periodiin. Hakemuksen on hyvä olla TTY:lla vähintään kuukautta ennen periodin alkua, joten tarkista lukuvuoden aikataulu ennen hakemuksen jättämistä. Opintojaksoille tulee ilmoittautua viimeistään 2 viikkoa ennen opintojakson alkua.

TTY:n opintotarjonta

Hakutoiminnon lisäksi Joopas-hakujärjestelmän sivustolta löytyy yleistä tietoa JOO-opinnoista. TTY:n opintotarjonnan löydät sähköisestä opinto-oppaastamme.

Käyttäjätunnukset ja opiskelukäytännöt

Uudelle JOO-opiskelijalle luodaan henkilökohtainen käyttäjätunnus ja sähköpostiosoite. Käyttäjätunnuksella ja salasanalla opiskelija kirjautuu TTY:n verkkopalveluihin. Ohjeet tunnusten käyttöönotosta lähetetään sähköpostitse JOO-oikeuden myöntöpäätöksen saamisen jälkeen. Ottaessaan käyttöön TTY:n intranet-tunnukset opiskelija sitoutuu noudattamaan yliopiston sääntöjä ja määräyksiä sekä yliopiston tietojärjestelmien kulloinkin voimassa olevia käyttösääntöjä.

JOO-opiskelijan kannattaa lukea yleiset ohjeet opiskelukäytännöistä. Opinto-oikeus on voimassa enintään kaksi vuotta.

Opintojaksoille ja tentteihin ilmoittaudutaan opiskelijoiden intranetissa, POPissa www.tut.fi/pop. POP tarjoaa opiskelijalle kaikki opiskeluun liittyvät välineet ja tiedot yhdessä paikassa.

 

Yhteystiedot ja aukioloajat

  • Sähköposti: joo-opiskelu@tut.fi
  • Puhelin: Opintotoimisto 040 198 1445
  • Postiosoite: Tampereen teknillinen yliopisto, Opintopalvelut,  PL 1001, 33721 TAMPERE
  • Käyntiosoite: TTY, Kampusareena, 2. krs, tila A215, Korkeakoulunkatu 7, 33720 TAMPERE
  • Opintotoimiston aukioloajat

 

 

Päivittäjä: Sini Ullgren, 19.06.2018 9:48.
Sisällöstä vastaa: Ullgren Sini
Asiasanat: opiskelu ja opetus, joo, joustava opinto-oikeus