Tule opiskelemaan - Tampereen teknillinen yliopisto

Kiili kehittää oppimispelejä

Kristian Kiilistä piti tulla luokanopettaja, mutta tutkimusmaailma vei voiton. Nyt hän tutkii, miten peruskouluikäisten lasten rationaalilukujen ymmärrystä voidaan tukea oppimispelien avulla.

Tällä hetkellä Kiili työskentelee Stanfordin yliopistossa. Työpäivään kuuluu päivään kuuluu Skype-palavereja Suomeen, pelisuunnittelua, datan analysointia ja artikkelien kirjoitusta.

Lue lisää Rajapinnasta.

Dippaa teekkaria -peli

Tampereen teekkareiden Jyrki Turusen ja Tuukka Virtasen tekemässä Dippaa teekkaria -pelissä ahkeroidaan Koskenrannassa, jossa uudet opiskelijat eli fuksit kastetaan vappuna Tammerkosken hyiseen veteen. Kasteen jälkeen fuksit muuttuvat täysivaltaisiksi teekkareiksi.

Dippaa teekkaria!

Yhtenäinen kampus

Hervannan paratiisissa on kaikkea, mitä teekkari voi toivoa. Tässä teknologiakylässä asukastiheys on Suomen huippua.

TTY:n kampusalue on muihin yliopistoihin verrattuna poikkeuksellisen tiivis, minkä ansiosta yhteishenki kampuksella on todella hyvä. Ulos ei välttämättä tarvitse pistäytyä koko päivän aikana ja rakennuksesta toiseen pääsee kulkemaan yhdyskäytäviä pitkin. Kampuksen kahviloihin on helppo istua pitämään tuloksellista lukunurkkaa, ja kiltahuoneella on mukava rentoutua istumalla vaikkapa sohvalle irkkaamaan vierustoverille.

Tutustu kampuselämään

Seuraa meitä Facebookissa

Esiintymiskokemusta omasta luennosta

Tuotantotalouden opiskelija Mikael Ahonen poseeraa luentosalin edessä. Selfiekepissä kiikkuvasta kamerasta näkyy lähes 400 opiskelijaa, jotka ovat valmistautuneet kuulemaan esityksen maailman kenties nörteimmästä aiheesta: Microsoft Excelistä.

Lue Mikaelin vinkit hyvään esitykseen

Salibandysta vastapainoa opintoihin

Tampereen teknillisen yliopiston naisten salibandyjoukkueen kotipesä sykkii Hervannan ytimessä. SBS Tamppi treenaa ja pelaa kotipelinsä kampuksen nimikkoareenalla, Tamppi Areenalla.

- Meillä tsempataan kaikkia ja onnistumisia tuuletetaan kunnolla, hehkuttaa joukkueen kapteeni Marleena Heino.

Lue lisää Marleenan ajatuksista

Teekkarielämän tunnelmapaloja Kilta-Instagramissa

”Koska koodaaminen on joka tytön oikeus!”

Ensimmäiseen Tampereella järjestettävään Rails Girls -työpajaan haki ennätysmäärä ohjelmoinnista kiinnostuneita naisia.

– Monilla hakijoillammekin oli jo ideoita applikaatioista, joita he esimerkiksi työssään tarvitsisivat. Ja yleensä ottaen naisilla näyttää olevan netissä aika tylsää. Sen sijaan he haluavat luoda jotain uutta ja omaa, kuvaa Tampereen Rails Girls -tapahtuman järjestäjä Johanna Kalli.

Rails Girls -konsepti on syntynyt Suomessa 2010. Sittemmin niitä on järjestetty kymmenissä maissa.

Ideana on opettaa ohjelmointia tytöille ja naisille, sillä esimerkiksi ohjelmistoalan työntekijöistä vain muutama prosentti on naisia. Heillä on kuitenkin ideoita, joiden avulla teknologisia innovaatioita voitaisiin käyttää koko yhteiskunnan hyödyksi.

Lue lisää Rajapinnasta.

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi.

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Harrasta TTY:llä

Tampereen teknillisessä yliopistossa tekniikan ei tarvitse jäädä pelkkiin luento- ja harjoitussaleihin. TTY:llä toimii monia ammattiainekerhoja, joissa voi opintoja syventää harrastamalla. Kerhoille tarjotaan yliopistolta tilat, missä voi askarrella ja kolvailla omia keksintöjä ja vempeleitä.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin