Tule opiskelemaan - Tampereen teknillinen yliopisto

Millaista on opiskella tekniikkaa tai arkkitehtuuria?

Tampereen teknillinen yliopisto järjestää JATKOON-päivän (ent. lukiolaispäivä) torstaina 25.10.2018 kello 9.30 - 15.00.

Toivotamme silloin kaikki lukiolaiset ja muut tekniikan alasta kiinnostuneet tervetulleiksi kampuksellemme! Tapahtumassa esitellään 1.1.2019 aloittavan uuden Tampereen yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtuurin koulutukset!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa uusi opiskelija!

Onnittelut opiskelupaikasta! Tutustu uusille opiskelijoille tarkoitettuun sivustoon ja lue kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää aloittaessasi opinnot.

Tietoa uudelle opiskelijalle

Diplomi-insinööriksi ilman valintakokeita? Hae avoimen yliopiston väylälle

Tiesitkö, että voit päästä Tampereen teknillisen yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylien kautta?  Hakeudu tutkintoon tai preppaa tietojasi avoimessa yliopistossa.

Lue lisää

Tutustu opiskelijan kertomukseen lyhyestä väylästä.

Opiskelijavalinnan tulokset

Suomen sähköisin opiskelupaikka

Tampereen teknillinen yliopisto on Suomen sähköisin tekniikan ja arkkitehtuurin opiskelupaikka. Liity joukkoomme ja luo oma menestystarinasi!

Teekkarit kertovat

Tule sellaisena kuin olet

Tytöt arkailevat tekniikan alan opintoja, mutta ihan turhaan: naispuoliset diplomi-insinöörit ovat hyvin tyytyväisiä työhönsä. Yliopisto-opettaja Erja Sipilä muistuttaa, ettei tarvitse olla Einstein – tavallinen ihminen riittää.

Lue lisää tiedelehti Rajapinnasta

Tutustu teekkarilähettiläisiin

TTY:llä toimii joukko aktiivisia teekkarilähettiläitä, jotka kirjoittavat blogissaan opiskelijan monipuolisesta arjesta TTY:llä. Lue Tampereen teekkarien opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksista, uravaihtoehdoista ja esimerkiksi vaihto-opiskelusta: https://teekkarilahettilaat.com

Seuraa meitä Facebookissa

Tyttö sinä olet tähti – tekniikassakin!

Sonja Kimpimäki, 20, on toisen vuoden teekkari, joka opiskelee myös sisustussuunnittelijaksi. Tekniikan alalle hakeutunutta Sonjaa ei pidätellyt edes lukiossa valittu lyhyt matematiikka, sillä hän kirjoitti kuitenkin pitkän, arvosanalla M. Toista vuotta Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskeleva Sonja haluaa uran, joka tarjoaa haasteita, mutta ei polta loppuun.

Lue lisää

Laitelahjoitus tukee lääketieteen tekniikan opetusta

Lääketieteen tekniikan opiskelijat pääsevät jatkossa tutustumaan anestesialaitteiden toimintaan aiempaa konkreettisemmin GE Healthcaren TTY:lle huhtikuussa lahjoittamien S/5 Aespire -anestesiatyöasemam sekä Carescape B450 -potilasmonitorin avulla.

– Lahjoituksena saatuja laitteita tullaan hyödyntämään laajasti lääketieteen tekniikan opetuksessa ja tutkimuksessa sekä muun muassa TAMK:n järjestämässä sairaanhoitajien koulutuksessa, Assistant Professor (tenure track) Antti Vehkaoja TTY:n biolääketieteen tekniikan tiedekunnasta kertoo.

Lue lisää Rajapinnassa >>

Fitness-ammattilainen yhdisti urheilun ja opiskelun

Piia Pajunen on tunnettu bloggaaja, fitness-ammattilainen ja tuotantotalouden teekkari, joka valmistelee TTY:llä diplomityötään urheilusponsoroinnin prosesseista. Tällä hetkellä fitness-teekkarin päivät vierähtävät TTY:n tiiviillä kampuksella tasapuolisesti urheilun ja opiskelun parissa.

Lue lisää

Opinto-opas

Voit tutustua opintotarjontaan sähköisen opinto-oppaan avulla, josta löydät tutkinto-ohjelmien vaatimukset, opintojaksokuvaukset laitoksittain sekä avoimen yliopiston opetustarjonnan.

Tutustu opinto-oppaaseen

Harrasta TTY:llä

Tampereen teknillisessä yliopistossa tekniikan ei tarvitse jäädä pelkkiin luento- ja harjoitussaleihin. TTY:llä toimii monia ammattiainekerhoja, joissa voi opintoja syventää harrastamalla. Kerhoille tarjotaan yliopistolta tilat, missä voi askarrella ja kolvailla omia keksintöjä ja vempeleitä.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin

Bensanpihistelyn mestarit

Konetalon kellarissa joukko kone-, sähkö-, automaatio- ja materiaalitekniikan opiskelijoita suunnittelee ja rakentaa harrastuksekseen autoja, jotka kulkevat tuhansia kilometrejä yhdellä bensalitralla.

– Tiimissä pääsee käyttämään ja soveltamaan koulussa opittua. Sponsoreiden kautta saa hyviä kontakteja yritysmaailmaan. Ja tietysti tämä on mukavaa vapaa-ajanviettoa hyvien tyyppien seurassa, Taneli Heikkilä summaa Remmi-teamin toimintaa.

Lue lisää Rajapinnasta. 

Tervetuloa kampusvierailulle

Mitä TTY:llä voi opiskella? Millainen sen kampus on? Millaista on teekkarielämä?

Oppilaitosryhmät ovat tervetulleita tutustumaan kampukseen ja koulutustarjontaamme.

Lue lisää

Korkeakouluopintoja lukion aikana

Tiesitkö, että toisen asteen opiskelijat Tampereella voivat opiskella jo lukiossa TTY:n opintoja? Tutustu kurssivalikoimaan Korota-tarjottimella.

Korota-opinnot ovat Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen kesäyliopiston tarjoamia kursseja, joihin voivat hakeutua yhteistyösopimuksen tehneiden toisen asteen oppilaitosten tutkinto-opiskelijat.