Tule opiskelemaan - Tampereen teknillinen yliopisto

Tervetuloa TTY:n kampukselle

Tampereen teknillinen yliopisto on Suomen sähköisin tekniikan ja arkkitehtuurin opiskelupaikka. Liity joukkoomme ja luo oma menestystarinasi!

Fitness-ammattilainen yhdisti urheilun ja opiskelun

Piia Pajunen on tunnettu bloggaaja, fitness-ammattilainen ja tuotantotalouden teekkari, joka valmistelee TTY:llä diplomityötään urheilusponsoroinnin prosesseista. Tällä hetkellä fitness-teekkarin päivät vierähtävät TTY:n tiiviillä kampuksella tasapuolisesti urheilun ja opiskelun parissa.

Lue lisää

Opiskelijaelämää Instagramissa

Tutustu teekkarilähettiläisiin

TTY:llä toimii joukko aktiivisia teekkarilähettiläitä, jotka käyvät oppilaitoksissa kertomassa muun muassa TTY:n koulutustarjonnasta, opiskelutavoista, työllistymisestä sekä hakemisesta yliopistoon.

Blogi: https://teekkarilahettilaat.com

Tule sellaisena kuin olet

Tytöt arkailevat tekniikan alan opintoja, mutta ihan turhaan: naispuoliset diplomi-insinöörit ovat hyvin tyytyväisiä työhönsä. Yliopisto-opettaja Erja Sipilä muistuttaa, ettei tarvitse olla Einstein – tavallinen ihminen riittää.

Lue lisää tiedelehti Rajapinnasta

Arkkitehtivalinnan ennakkotehtävät julki

Arkkitehtivalinnan tämän vuoden ennakkotehtävät on julkaistu. Tehtävät toimitetaan koe- ja hakupaikasta riippumatta Aalto-yliopiston hakijapalveluihin 5.4.2017 klo 15:00 mennessä.

Lue lisää arkkitehtuurin opiskelualasta TTY:llä.

Ennakkotehtävät DIA-valinnan sivuilla

Teekkarit kertovat

Opinto-opas

Voit tutustua opintotarjontaan sähköisen opinto-oppaan avulla, josta löydät tutkinto-ohjelmien vaatimukset, opintojaksokuvaukset laitoksittain sekä avoimen yliopiston opetustarjonnan.

Tutustu opinto-oppaaseen

Tulevaisuuden tietojohtajat ratkovat kursseillaan yritysten ongelmia

Tietojohtamisen opintoihin kuuluvissa harjoitustöissä kehitetään ryhmätöinä yritysten liiketoimintaa. Professori Samuli Pekkolan Liiketoiminnan ja tietojärjestelmien yhteensovittaminen -kurssi kehitti tänä syksynä Tamlans oy:n prosesseja.

Kurssilaiset kartoittivat ja esittivät kehittämisehdotuksia yrityksen tuotannosta, varastonhallinnasta, hankinnoista ja myyntityöstä.

Lue lisää

Ei ihan gravitaatioaaltoja, mutta valon nopeutta kumminkin

Gravitaatioaaltojen löytyminen on vuosisadan tiedeuutinen. Sellainen mitattiin Yhdysvalloissa huipputarkoilla LIGO-mittalaitteilla. Samalla periaatteella toimivalla interferometrillä mittaillaan myös fysiikan laitoksen opiskelijalabrassa.

–Tämä on tällainen ihan perusmalli, jonka osaset maksavat ehkä muutamia satasia. Opiskelijat harjoittelevat tällä ilman ja lasin taitekertoimen määrittämistä eli valon nopeuden mittaamista eri väliaineissa, kertoo professori Martti Kauranen

Optiikka ja fotoniikka on kahminut Nobeleita viime aikoina useampiakin, eikä ihme. Sovelluksia kun on avaruuden tutkimuksesta lääketieteeseen ja vaikkapa nyt jo aivan arkipäiväisiin led-valoihin saakka.

–Tämä on ala, joka vaikuttaa vähän kaikkeen, Kauranen sanoo.

Lue lisää Rajapinnasta.

Bensanpihistelyn mestarit

Konetalon kellarissa joukko kone-, sähkö-, automaatio- ja materiaalitekniikan opiskelijoita suunnittelee ja rakentaa harrastuksekseen autoja, jotka kulkevat tuhansia kilometrejä yhdellä bensalitralla.

– Tiimissä pääsee käyttämään ja soveltamaan koulussa opittua. Sponsoreiden kautta saa hyviä kontakteja yritysmaailmaan. Ja tietysti tämä on mukavaa vapaa-ajanviettoa hyvien tyyppien seurassa, Taneli Heikkilä summaa Remmi-teamin toimintaa.

Lue lisää Rajapinnasta. 

Seuraa meitä Facebookissa

Yhtenäinen kampus

Hervannan paratiisissa on kaikkea, mitä teekkari voi toivoa. Tässä teknologiakylässä asukastiheys on Suomen huippua.

TTY:n kampusalue on muihin yliopistoihin verrattuna poikkeuksellisen tiivis, minkä ansiosta yhteishenki kampuksella on todella hyvä. Ulos ei välttämättä tarvitse pistäytyä koko päivän aikana ja rakennuksesta toiseen pääsee kulkemaan yhdyskäytäviä pitkin. Kampuksen kahviloihin on helppo istua pitämään tuloksellista lukunurkkaa, ja kiltahuoneella on mukava rentoutua istumalla vaikkapa sohvalle irkkaamaan vierustoverille.

Tutustu kampuselämään

Harrasta TTY:llä

Tampereen teknillisessä yliopistossa tekniikan ei tarvitse jäädä pelkkiin luento- ja harjoitussaleihin. TTY:llä toimii monia ammattiainekerhoja, joissa voi opintoja syventää harrastamalla. Kerhoille tarjotaan yliopistolta tilat, missä voi askarrella ja kolvailla omia keksintöjä ja vempeleitä.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin