Tule opiskelemaan - Tampereen teknillinen yliopisto

Tervetuloa valintakokeisiin TTY:n kampukselle

Diplomi-insinööriksi ilman valintakokeita? Hae avoimen yliopiston väylälle

Tiesitkö, että voit päästä Tampereen teknillisen yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylien kautta?  Hakeudu tutkintoon tai preppaa tietojasi avoimessa yliopistossa.

Lue lisää

Tutustu opiskelijan kertomukseen lyhyestä väylästä.

Suomen sähköisin opiskelupaikka

Tampereen teknillinen yliopisto on Suomen sähköisin tekniikan ja arkkitehtuurin opiskelupaikka. Liity joukkoomme ja luo oma menestystarinasi!

Tutustu teekkarilähettiläisiin

TTY:llä toimii joukko aktiivisia teekkarilähettiläitä, jotka kirjoittavat blogissaan opiskelijan monipuolisesta arjesta TTY:llä. Lue Tampereen teekkarien opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksista, uravaihtoehdoista ja esimerkiksi vaihto-opiskelusta: https://teekkarilahettilaat.com

Fitness-ammattilainen yhdisti urheilun ja opiskelun

Piia Pajunen on tunnettu bloggaaja, fitness-ammattilainen ja tuotantotalouden teekkari, joka valmistelee TTY:llä diplomityötään urheilusponsoroinnin prosesseista. Tällä hetkellä fitness-teekkarin päivät vierähtävät TTY:n tiiviillä kampuksella tasapuolisesti urheilun ja opiskelun parissa.

Lue lisää

Savu paljastaa syöpäkudoksen

Syöpäleikkauksessa on tärkeää tietää, missä terveen kudoksen ja syöpäkudoksen raja kulkee. Anton Kontunen kehitti diplomityössään menetelmän, jolla kudoksen laatu voidaan erottaa analysoimalla sähköveitsen synnyttämää savua keinonenän avulla.

– Uusi menetelmä nopeuttaa leikkausta, säästää kustannuksia ja on potilasystävällisempi. Toivomme, että leikkaussalipilotti olisi mahdollinen jo tänä vuonna, Anton Kontunen kertoo.

Lue lisää Rajapinnasta >>

Tule sellaisena kuin olet

Tytöt arkailevat tekniikan alan opintoja, mutta ihan turhaan: naispuoliset diplomi-insinöörit ovat hyvin tyytyväisiä työhönsä. Yliopisto-opettaja Erja Sipilä muistuttaa, ettei tarvitse olla Einstein – tavallinen ihminen riittää.

Lue lisää tiedelehti Rajapinnasta

Tervetuloa kampusvierailulle

Mitä TTY:llä voi opiskella? Millainen sen kampus on? Millaista on teekkarielämä?

Oppilaitosryhmät ovat tervetulleita tutustumaan kampukseen ja koulutustarjontaamme.

Lue lisää

Tyttö sinä olet tähti – tekniikassakin!

Sonja Kimpimäki, 20, on toisen vuoden teekkari, joka opiskelee myös sisustussuunnittelijaksi. Tekniikan alalle hakeutunutta Sonjaa ei pidätellyt edes lukiossa valittu lyhyt matematiikka, sillä hän kirjoitti kuitenkin pitkän, arvosanalla M. Toista vuotta Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskeleva Sonja haluaa uran, joka tarjoaa haasteita, mutta ei polta loppuun.

Lue lisää

Teekkarit kertovat

Opinto-opas

Voit tutustua opintotarjontaan sähköisen opinto-oppaan avulla, josta löydät tutkinto-ohjelmien vaatimukset, opintojaksokuvaukset laitoksittain sekä avoimen yliopiston opetustarjonnan.

Tutustu opinto-oppaaseen

Bensanpihistelyn mestarit

Konetalon kellarissa joukko kone-, sähkö-, automaatio- ja materiaalitekniikan opiskelijoita suunnittelee ja rakentaa harrastuksekseen autoja, jotka kulkevat tuhansia kilometrejä yhdellä bensalitralla.

– Tiimissä pääsee käyttämään ja soveltamaan koulussa opittua. Sponsoreiden kautta saa hyviä kontakteja yritysmaailmaan. Ja tietysti tämä on mukavaa vapaa-ajanviettoa hyvien tyyppien seurassa, Taneli Heikkilä summaa Remmi-teamin toimintaa.

Lue lisää Rajapinnasta. 

Seuraa meitä Facebookissa

Yhtenäinen kampus

Hervannan paratiisissa on kaikkea, mitä teekkari voi toivoa. Tässä teknologiakylässä asukastiheys on Suomen huippua.

TTY:n kampusalue on muihin yliopistoihin verrattuna poikkeuksellisen tiivis, minkä ansiosta yhteishenki kampuksella on todella hyvä. Ulos ei välttämättä tarvitse pistäytyä koko päivän aikana ja rakennuksesta toiseen pääsee kulkemaan yhdyskäytäviä pitkin. Kampuksen kahviloihin on helppo istua pitämään tuloksellista lukunurkkaa, ja kiltahuoneella on mukava rentoutua istumalla vaikkapa sohvalle irkkaamaan vierustoverille.

Tutustu kampuselämään

Harrasta TTY:llä

Tampereen teknillisessä yliopistossa tekniikan ei tarvitse jäädä pelkkiin luento- ja harjoitussaleihin. TTY:llä toimii monia ammattiainekerhoja, joissa voi opintoja syventää harrastamalla. Kerhoille tarjotaan yliopistolta tilat, missä voi askarrella ja kolvailla omia keksintöjä ja vempeleitä.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin