Tule opiskelemaan - Tampereen teknillinen yliopisto

Miro Erkintalo luo kansainvälistä tutkijauraa

Miro Erkintalo, 28, on yksi TTY:n nuorimmista väittelijöistä. Hän toimii nyt tutkijatohtorina Aucklandin yliopistossa Uudessa-Seelannissa. Opiskeluvuodet olivat Mirolle tapahtumarikasta aikaa. Ensimmäinen todellinen kosketus akateemisen tutkimukseen fysiikan laitoksella optiikan laboratoriossa herätti nukkuva kunnianhimon.

Tutkijauran kohokohdaksi hän nostaa haastattelun Me naiset -lehdessä. Ellei se sittenkin ole hänen tutkimusryhmänsä kehittämä menetelmä mikroresonaattoritaajuuskampojen mallinnukseen, joka on mullistanut koko tutkimusalan.

Lue lisää.

”Koska koodaaminen on joka tytön oikeus!”

Ensimmäiseen Tampereella järjestettävään Rails Girls -työpajaan haki ennätysmäärä ohjelmoinnista kiinnostuneita naisia.

– Monilla hakijoillammekin oli jo ideoita applikaatioista, joita he esimerkiksi työssään tarvitsisivat. Ja yleensä ottaen naisilla näyttää olevan netissä aika tylsää. Sen sijaan he haluavat luoda jotain uutta ja omaa, kuvaa Tampereen Rails Girls -tapahtuman järjestäjä Johanna Kalli.

Rails Girls -konsepti on syntynyt Suomessa 2010. Sittemmin niitä on järjestetty kymmenissä maissa.

Ideana on opettaa ohjelmointia tytöille ja naisille, sillä esimerkiksi ohjelmistoalan työntekijöistä vain muutama prosentti on naisia. Heillä on kuitenkin ideoita, joiden avulla teknologisia innovaatioita voitaisiin käyttää koko yhteiskunnan hyödyksi.

Lue lisää Rajapinnasta.

Seuraa meitä Facebookissa

It-alalla riittää töitä rohkeasti uudistuvalle

Vuoden opiskelija 2014 -kilpailussa IT-edelläkävijänä palkittu Hannu Ranta suosittelee seuraamaan aktiivisesti työelämän muutoksia jo opiskelija-aikana.

Hän päivitti itsekin opinto-ohjelmaansa, kun alkoi näyttää siltä, että työpaikat kaikkoavat sulautettujen järjestelmien alalla, jota hän opiskeli pitkänä sivuaineena.

Vuoden it-edelläkävijä

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi.

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Harrasta TTY:llä

Tampereen teknillisessä yliopistossa tekniikan ei tarvitse jäädä pelkkiin luento- ja harjoitussaleihin. TTY:llä toimii monia ammattiainekerhoja, joissa voi opintoja syventää harrastamalla. Kerhoille tarjotaan yliopistolta tilat, missä voi askarrella ja kolvailla omia keksintöjä ja vempeleitä.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin

Kari Lappalaiselle 2000 euron stipendi

Onnistumisen kokemuksia Legoilla

Tutkija treenaa sydänsoluja

Tampereella alkoi syksyllä 2011 TTY:n ja Tampereen yliopiston lähes kahdenkymmenen miljoonan euron tutkimushanke, jossa ihmisen omista soluista rakennetaan varaosia vaurioituneiden kehon osien tilalle.

Tutkija treenaa sydänsoluja