Tule opiskelemaan - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampereen teekkarit Studia-messuilla

Tampereen teekkarit Studia-messuilla

Helsingin messukeskukseen odotetaan Studia-messuille jälleen noin 15 000 nuorta. Messuilla ovat tarjontaansa esittelemässä kaikki kotimaiset yliopistot sekä ammattikorkeakouluja, kansanopistoja ja toisen asteen oppilaitoksia.

TTY esittäytyy messuilla edellisvuosien tapaan yhteisosastolla yhdessä Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun sekä Poliisiammattikorkeakoulun kanssa.

Studia-messut Helsingin messukeskuksessa 29.–30.11.2016
#studiamessut

Opiskelijaelämää Instagramissa

Teekkarit kertovat

Tutustu teekkarilähettiläisiin

TTY:llä toimii joukko aktiivisia teekkarilähettiläitä, jotka käyvät oppilaitoksissa kertomassa muun muassa TTY:n koulutustarjonnasta, opiskelutavoista, työllistymisestä sekä hakemisesta yliopistoon.

https://teekkarilahettilaat.com

Opinto-opas

Krista Jaatisen päivä on vauhdikas

–Uusi kirjasto Kampusareenalla on yksi suosikkipaikoistani. Kokoonnumme sinne yhteen tekemään laskuharjoituksia ja harkkatöitä, kertoo rakennustekniikan opiskelija Krista Jaatinen.

Harkkatöitä? Sana vilahtaa teekkareiden puheissa vähän väliä.

–Harkkatyö on opiskeluun liittyvä käytännön harjoitus, meillä raksalla vaikka liiketoimintasuunnitelma. Teemme oikealle yritykselle jostakin kulmasta uuden liiketoimintasuunnitelman ja hiomme sitä yhdessä yrityksen ja vastuuopettajamme kanssa.

Yritysten maailma on osa teekkareiden opiskelua. Yrityksiin tehdään erilaisia projekteja, opinnäytteitä ja tutustumiskäyntejä.

Lue lisää Nyt.fi –sivuilta.

Ei ihan gravitaatioaaltoja, mutta valon nopeutta kumminkin

Gravitaatioaaltojen löytyminen on vuosisadan tiedeuutinen. Sellainen mitattiin Yhdysvalloissa huipputarkoilla LIGO-mittalaitteilla. Samalla periaatteella toimivalla interferometrillä mittaillaan myös fysiikan laitoksen opiskelijalabrassa.

–Tämä on tällainen ihan perusmalli, jonka osaset maksavat ehkä muutamia satasia. Opiskelijat harjoittelevat tällä ilman ja lasin taitekertoimen määrittämistä eli valon nopeuden mittaamista eri väliaineissa, kertoo professori Martti Kauranen

Optiikka ja fotoniikka on kahminut Nobeleita viime aikoina useampiakin, eikä ihme. Sovelluksia kun on avaruuden tutkimuksesta lääketieteeseen ja vaikkapa nyt jo aivan arkipäiväisiin led-valoihin saakka.

–Tämä on ala, joka vaikuttaa vähän kaikkeen, Kauranen sanoo.

Lue lisää Rajapinnasta.

Bensanpihistelyn mestarit

Konetalon kellarissa joukko kone-, sähkö-, automaatio- ja materiaalitekniikan opiskelijoita suunnittelee ja rakentaa harrastuksekseen autoja, jotka kulkevat tuhansia kilometrejä yhdellä bensalitralla.

– Tiimissä pääsee käyttämään ja soveltamaan koulussa opittua. Sponsoreiden kautta saa hyviä kontakteja yritysmaailmaan. Ja tietysti tämä on mukavaa vapaa-ajanviettoa hyvien tyyppien seurassa, Taneli Heikkilä summaa Remmi-teamin toimintaa.

Lue lisää Rajapinnasta. 

Hyvät vastaukset vaikeisiin kysymyksiin innostavat

Vuoden Hyvä luennoitsija Sami Paavilainen valmistautuu luentoihinsa monessa vaiheessa. Valmistelu on tärkeää: Hyvä luento on innostava, haastava ja ajatuksia herättävä.

– Yleensä käyn jo hyvissä ajoin läpi edellisen vuoden materiaalit ja katson onko niissä jotain parannettavaa. Samalla usein etsin jotain uutta lisämateriaalia, kuten videoita näytettäväksi luennolla, kertoo opiskelijoiden parhaaksi äänestämä Paavilainen.

– Arvostan kovasti niitä opiskelijoita, jotka tekevät kysymyksiä tai kommentoivat asioita luennolla.

Lue lisää Rajapinnasta.

Seuraa meitä Facebookissa

Yhtenäinen kampus

Hervannan paratiisissa on kaikkea, mitä teekkari voi toivoa. Tässä teknologiakylässä asukastiheys on Suomen huippua.

TTY:n kampusalue on muihin yliopistoihin verrattuna poikkeuksellisen tiivis, minkä ansiosta yhteishenki kampuksella on todella hyvä. Ulos ei välttämättä tarvitse pistäytyä koko päivän aikana ja rakennuksesta toiseen pääsee kulkemaan yhdyskäytäviä pitkin. Kampuksen kahviloihin on helppo istua pitämään tuloksellista lukunurkkaa, ja kiltahuoneella on mukava rentoutua istumalla vaikkapa sohvalle irkkaamaan vierustoverille.

Tutustu kampuselämään

Salibandysta vastapainoa opintoihin

Tampereen teknillisen yliopiston naisten salibandyjoukkueen kotipesä sykkii Hervannan ytimessä. SBS Tamppi treenaa ja pelaa kotipelinsä kampuksen nimikkoareenalla, Tamppi Areenalla.

- Meillä tsempataan kaikkia ja onnistumisia tuuletetaan kunnolla, hehkuttaa joukkueen kapteeni Marleena Heino.

Lue lisää Marleenan ajatuksista

Harrasta TTY:llä

Tampereen teknillisessä yliopistossa tekniikan ei tarvitse jäädä pelkkiin luento- ja harjoitussaleihin. TTY:llä toimii monia ammattiainekerhoja, joissa voi opintoja syventää harrastamalla. Kerhoille tarjotaan yliopistolta tilat, missä voi askarrella ja kolvailla omia keksintöjä ja vempeleitä.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin