Tule opiskelemaan - Tampereen teknillinen yliopisto

Onneksi olkoon uusi opiskelija!

Tampereen teknillinen yliopisto tarjoaa loistavat puitteet opiskelulle ja harrastamiselle.

Katso tarkemmat ohjeet opintojen aloittamiseen ja lukuvuodelle ilmoittautumiseen täältä.

Vietä välivuosi tehokkaasti

Tiesitkö, että voit päästä Tampereen teknillisen yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylien kautta?  20 opintopisteen laajuiset lyhyen väylän opinnot sisältävät matematiikan, fysiikan ja kemian opintoja. Hakeudu tutkintoon tai preppaa tietojasi avoimessa yliopistossa!

Lue lisää

Tutustu opiskelijan kertomukseen lyhyestä väylästä.

Tampereen teknillisen yliopiston hakijamäärä kasvoi 18 prosenttia

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) diplomi-insinöörin ja arkkitehtuurin hakukohteisiin hakeneiden määrä nousi korkeakoulujen kevään yhteishaussa 18 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Suosituimmat hakukohteet olivat tuotantotalous, arkkitehtuuri ja tietotekniikka.

Lue lisää

Suomen sähköisin opiskelupaikka

Tampereen teknillinen yliopisto on Suomen sähköisin tekniikan ja arkkitehtuurin opiskelupaikka. Liity joukkoomme ja luo oma menestystarinasi!

Fitness-ammattilainen yhdisti urheilun ja opiskelun

Piia Pajunen on tunnettu bloggaaja, fitness-ammattilainen ja tuotantotalouden teekkari, joka valmistelee TTY:llä diplomityötään urheilusponsoroinnin prosesseista. Tällä hetkellä fitness-teekkarin päivät vierähtävät TTY:n tiiviillä kampuksella tasapuolisesti urheilun ja opiskelun parissa.

Lue lisää

Opiskelijaelämää Instagramissa

Tutustu teekkarilähettiläisiin

TTY:llä toimii joukko aktiivisia teekkarilähettiläitä, jotka käyvät oppilaitoksissa kertomassa muun muassa TTY:n koulutustarjonnasta, opiskelutavoista, työllistymisestä sekä hakemisesta yliopistoon.

Blogi: https://teekkarilahettilaat.com

Tule sellaisena kuin olet

Tytöt arkailevat tekniikan alan opintoja, mutta ihan turhaan: naispuoliset diplomi-insinöörit ovat hyvin tyytyväisiä työhönsä. Yliopisto-opettaja Erja Sipilä muistuttaa, ettei tarvitse olla Einstein – tavallinen ihminen riittää.

Lue lisää tiedelehti Rajapinnasta

Tyttö sinä olet tähti – tekniikassakin!

Sonja Kimpimäki, 20, on toisen vuoden teekkari, joka opiskelee myös sisustussuunnittelijaksi. Tekniikan alalle hakeutunutta Sonjaa ei pidätellyt edes lukiossa valittu lyhyt matematiikka, sillä hän kirjoitti kuitenkin pitkän, arvosanalla M. Toista vuotta Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskeleva Sonja haluaa uran, joka tarjoaa haasteita, mutta ei polta loppuun.

Lue lisää

Teekkarit kertovat

Opinto-opas

Voit tutustua opintotarjontaan sähköisen opinto-oppaan avulla, josta löydät tutkinto-ohjelmien vaatimukset, opintojaksokuvaukset laitoksittain sekä avoimen yliopiston opetustarjonnan.

Tutustu opinto-oppaaseen

Tulevaisuuden tietojohtajat ratkovat kursseillaan yritysten ongelmia

Tietojohtamisen opintoihin kuuluvissa harjoitustöissä kehitetään ryhmätöinä yritysten liiketoimintaa. Professori Samuli Pekkolan Liiketoiminnan ja tietojärjestelmien yhteensovittaminen -kurssi kehitti tänä syksynä Tamlans oy:n prosesseja.

Kurssilaiset kartoittivat ja esittivät kehittämisehdotuksia yrityksen tuotannosta, varastonhallinnasta, hankinnoista ja myyntityöstä.

Lue lisää

Bensanpihistelyn mestarit

Konetalon kellarissa joukko kone-, sähkö-, automaatio- ja materiaalitekniikan opiskelijoita suunnittelee ja rakentaa harrastuksekseen autoja, jotka kulkevat tuhansia kilometrejä yhdellä bensalitralla.

– Tiimissä pääsee käyttämään ja soveltamaan koulussa opittua. Sponsoreiden kautta saa hyviä kontakteja yritysmaailmaan. Ja tietysti tämä on mukavaa vapaa-ajanviettoa hyvien tyyppien seurassa, Taneli Heikkilä summaa Remmi-teamin toimintaa.

Lue lisää Rajapinnasta. 

Seuraa meitä Facebookissa

Yhtenäinen kampus

Hervannan paratiisissa on kaikkea, mitä teekkari voi toivoa. Tässä teknologiakylässä asukastiheys on Suomen huippua.

TTY:n kampusalue on muihin yliopistoihin verrattuna poikkeuksellisen tiivis, minkä ansiosta yhteishenki kampuksella on todella hyvä. Ulos ei välttämättä tarvitse pistäytyä koko päivän aikana ja rakennuksesta toiseen pääsee kulkemaan yhdyskäytäviä pitkin. Kampuksen kahviloihin on helppo istua pitämään tuloksellista lukunurkkaa, ja kiltahuoneella on mukava rentoutua istumalla vaikkapa sohvalle irkkaamaan vierustoverille.

Tutustu kampuselämään

Harrasta TTY:llä

Tampereen teknillisessä yliopistossa tekniikan ei tarvitse jäädä pelkkiin luento- ja harjoitussaleihin. TTY:llä toimii monia ammattiainekerhoja, joissa voi opintoja syventää harrastamalla. Kerhoille tarjotaan yliopistolta tilat, missä voi askarrella ja kolvailla omia keksintöjä ja vempeleitä.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin