Spin-off-yritykset - Tampereen teknillinen yliopisto

Spin-off-yritykset

Tällä sivulla on listattu TTY:llä syntyneitä spin-off yrityksiä eli yrityksiä, joihin on sopimuksella siirretty yliopistolla tehdystä tutkimuksesta syntynyttä immateriaaliomaisuutta. TTY:n tuki näiden yritysten synnyttämisessä on ollut merkittävä ja useat yrityksistä hyödyntävät TTY:n tiloja.

Yritystoiminnan kautta tutkimustuloksia saadaan hyödynnettyä konkreettisella tavalla ja tätä kautta lisääntyy myös tutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

 

Sorvimo Optimointipalvelut Oy

Yritys tuottaa asiakaslähtöisesti helppokäyttöisiä ohjelmistotuotteita teknisen suunnittelun tehostamiseksi sekä niihin liittyvää palvelua.

www.sorvimo.com

 

Wirepas Oy

Wirepas tarjoaa asiakkailleen markkinoiden luotettavinta, optimoitua, skaalautuvaa ja helppokäyttöistä ohjelmistoa, joka mahdollistaa laitteiden kytkeytymisen toisiinsa ja internetiin. Yritys sai alkunsa TTY:n kymmmenvuotisen tutkimushankkeen pohjalta. Wirepasin pääkonttori sijaitsee Tampereella ja toimipisteet ympäri maailmaa Australiassa, Ranskassa, Saksassa, Etelä-Koreassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. 

www.wirepas.com

 

Colloidtek Oy

TTY:n tutkimusprojekteista alkunsa saaneen ColloidTek Oy:n erikoisalaa on nesteiden ominaisuuksien digitaalinen mittaus. Yhtiö myy ja kehittää menetelmää, jolla voidaan seurata nesteiden laatua ajantasaisesti ja jatkuvatoimisesti ja tarvittaessa nesteeseen koskematta. Toisin kuin perinteiset menetelmät, ColloidTekin menetelmä sopii myös paksuille nesteille.

www.colloidtek.fi

 

Ampliconyx Oy

Ampliconyx Oy on TTY:n optoelektroniikan tutkimuskeskuksen spin-off-yritys. Yhtiö kehittää optoelektroniikan ja kuituoptiikan tuotteita eri teollisuuden aloille. Ampliconyx tarjoaa markkinoiden tehokkaimpia ja edullisimpia ratkaisuja ultranopeiden kuitulasereiden ja kuituvahvistimien alueilla.

www.ampliconyx.com

 

Braincare Oy

Braincare on TTY-lähtöinen spin-off, jonka tavoitteena on tarjota seurantaratkaisuja pitkäaikaisen epilepsian seurantaan ja parantaa epilepsiapotilaiden saamaa hoitoa. Yritys tarjoaa tällä hetkellä seuraavia tuotteita: SOENIA™ Epilepsy Diary, SOENIA™ Epilepsy Cloud, and encevis® EEG ohjelmisto. Braincare kehittää myös implanttia pitkäaikaisseurantaan, jonka uusi teknologia on kehitetty TTY:llä.

www.braincare.fi

www.soenia.fi

www.soenia.com

 

Cutosense Oy

Cutosense perustettiin pitkällisen tutkimustyön tuloksena. Yritys on erikoistunut haavojen seuranta- ja hoitomenetelmiin. Cutosensen kehittämä MC-Patch on tarkoitettu kroonisten haavojen hoitoon ja seurantaan.

www.cutosense.fi

Ekin Labs Oy

Ekin Labs Oy on perustettu TTY:n elektroniikan ja tietoliikennetekniikan laitoksen tutkimuksen pohjalta. Se on kehittänyt WiFi-verkkoa hyödyntävän kodin turvasovelluksen, joka toimii älypuhelimella tai tabletilla. Yritys on voittanut vuonna 2017 kansainvälisen CES Innovation Award -palkinnon ohjelmisto- ja mobiilisovellusten kategoriassa. Yhtiön pääkonttori toimii nykyisin Yhdysvalloissa nimellä Radiomaze, Inc., jonka tytäryhtiöitä ovat Ekin Labs Oy ja italialainen Radiomaze s.r.l.

radiomaze.io

 

Tide Medical Oy

Tide Medical Oy perustettiin 2014 astmaan liittyvän tutkimuksen kaupallistamiseksi. Tällä hetkellä yritys toimii IPR -holding ja -lisensointiyhtiönä.  Sen impedanssipneumografiaan perustuva teknologia on lisensoitu Revenio Group Oyj:lle. Revenio on kaupallistanut teknologian Ventica® -tuotteessaan.

www.tidemedical.com

 

 

 

 

Ääni Company Oy

Ääni Company tekee puheesta ja puhetallenteista ymmärrettävää, käsiteltävää ja saavutettavaa automaattisen puheentunnistuksen ja äänentunnistuksen keinoin. Yrityksen palvelut kattavat tutkimuksen, konseptoinnin, tuotekehityksen ja palvelusuunnittelun. 

www.aanicompany.com

 

Movendos Oy

Movendos kehittää teknologiaa ja palveluja yksilön hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Movendos Oy toteuttaa räätälöityjä digitaalisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat kustannustehokkaat palvelut, hyvän asiakaskokemuksen, ihmisen yksilöllisen kohtaamisen ja tietosuojatut etäpalvelut.

www.movendos.com

 

Noiseless Imaging Oy

Noiseless Imaging Oy yritys tarjoaa videoiden rakeisuuden poistavia teknologiaratkaisuja.

www.noiselessimaging.com

 

Forciot Oy

Forciot Oy perustettiin rakkaudesta teknisiin haasteisiin ja urheiluun. Yritys tarjoaa yritysasiakkaille uniikkia, joustavaa ja integroitavaa anturiteknologiaa, jonka avulla on mahdollista mitata tarkasti muun muassa voimaa, painoa, painetta ja tasapainoa. FORCIOT® -ratkaisussa on mukana edistyksellinen connectivity-järjestelmä, joka välittää mittaustiedon haluttuun sovellukseen tai pilvipalveluun reaaliajassa.  FORCIOT® teknologiaa voidaan käyttää esimerkiksi urheilun, terveydenhuollon ja teollisuuden sovelluksissa. Yritys tarjoaa asiakkailleen myös suunnittelupalvelua FORCIOT® teknologian integrointiin.

www.forciot.com

 

Realin Oy

Realin on erikoistunut sensoritiedon ja esineiden internetin sovelluksiin ja pilvipalveluihin.

www.realin.fi

 

Wellness Warehouse Engine Oy

Wellness Warehouse Engine tarjoaa API -rajapintoja hyödyntävän brokerointipalvelun yrityksille ja terveysalan organisaatioille, jonka avulla mahdollistetaan kustannustehokas pääsy laajaan kuluttajien loppukäyttäjiltä tai potilailta keräämään hyvinvointi- ja terveysdataan. W2E:n lista integroiduista laitetoimittajista sisältää kaikki relevantit brändit yhdistetyillä terveysmarkkinoilla.

www.w2e.fi

 

Tassu ESP Oy

Tassu EDF (Electric Diffusion Filter) teknologia on kehitetty ja testattu Tampereen teknillisellä yliopistolla ja Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Tiedettä ja peruskonseptia on pilotoitu erilaisissa sovelluksissa. Tassu EDF:n kaupallisia sovelluksia ovat esimerkiksi pienen kokoluokan biopolttoaineen palaminen, krematoriot, märkäpesu ja diesel -pakokaasujen puhdistus.

www.tassuesp.com

 

Vexlum Oy

Vexlum Oy valmistaa huipputeknologiaa edustavia lasereita, VECSEL:eitä, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla joukko etuja kuten aallonpituuden kustomointi, korkea teho, kapea viivanleveys, hyvä säteenlaatu, kompakti koko, sekä hinta. Markkinat löytyvät esimerkiksi lääketieteestä ja tieteellisestä tutkimuksesta. Yrityksen ensimmäiset tuotteet on suunnattu kvanttiteknologian sovelluksiin.

www.vexlum.com

 

Battery Intelligence Oy

www.bamomas.com

Päivittäjä: Aino Siiroinen, 09.11.2018 16:01.
Sisällöstä vastaa: Siiroinen Aino
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, tietoa tty:stä, yritys, yrittäminen, yrittäjyys, yritykset, spin-off