Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Yrityskylän toiminta alkoi TTY:llä – yläkoululaiset johtavat yrityksiä maailmantalouden pyörteissä

Talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö Yrityskylä laajentaa Pirkanmaalla toimintansa nyt myös yläkoulun yhdeksäsluokkalaisille. TTY:llä sijaitseva Yrityskylä Yläkoulu sai tänään tiistaina ensimmäiset vieraansa.
Yrityskylä on TATin koordinoima, kansainvälisesti palkittu suomalainen koulutusinnovaatio, jossa nuoret oppivat globaalissa maailmassa tarvittavia talous- ja työelämätaitoja.
Yrityskylä on TATin koordinoima, kansainvälisesti palkittu suomalainen koulutusinnovaatio, jossa nuoret oppivat globaalissa maailmassa tarvittavia talous- ja työelämätaitoja.

Yläkoulun oppimiskokonaisuus koostuu opettajien koulutuksesta, oppitunneista ja vierailusta fyysiseen Yrityskylä-oppimisympäristöön, joka sijaitsee Tampereen teknillisen yliopiston kampusalueella Hervannassa.

Oppimisympäristössä nuoret johtavat tiimeinä yritystä maailmantalouden pyörteissä. Voittajatiimi on se, jonka johtamana yritys pärjää markkinoilla parhaiten. Itse pelijärjestelmä on digitaalinen, mutta peli ohjaa oppilaita myös jatkuvaan keskinäiseen vuorovaikutukseen.

– Globaali talous vaikuttaa meidän kaikkien elämään ja on tärkeää, että jo peruskoululaiset ymmärtävät kansainvälisten yritysten liiketoimintaa. Yrityskylä alakoulun ympäristö toimii menestyksekkäästi jo neljättä vuotta Tampereen Finlaysonin alueella ja pirkanmaalaiset yläkoulun opettajat ovat kovasti kyselleet, milloin yrittäjyyskasvatuksen oppimiskokonaisuus saadaan myös yläkoululaisille, Yrityskylä Pirkanmaan aluepäällikkö Johanna Vihinen kertoo.

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin koordinoimaa Yrityskylä Yläkoulua pilotoitiin viime lukuvuonna pääkaupunkiseudulla ja Kuopiossa. Tänä keväänä konsepti jalkautetaan Tampereen lisäksi Turkuun, Seinäjoelle ja Joensuuhun.

Ensimmäinen yläkoulun pelitilanne Tampereella oli tiistaina 7.3. Pilotti kestää maalis- ja huhtikuun 2017, ja siihen osallistuu noin 1 500 pirkanmaalaista yhdeksäsluokkalaista. Tavoitteena on jatkaa toimintaa seuraavana syksynä.

Yrityskylä yläkoulun pilottivaiheen tukijoita Pirkanmaalla ovat Samsung, Tampereen Seudun Osuuspankki sekä tilojen puolesta Tampereen teknillinen yliopisto.

Lisätiedot:

Yrityskylä Pirkanmaa, aluepäällikkö Johanna Vihinen, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, 0400 164379, johanna.vihinen(a)tat.fi

www.tat.fi
www.yrityskyla.fi

Yrityskylä on TATin koordinoima, kansainvälisesti palkittu suomalainen koulutusinnovaatio, jonka tarina alkaa vuodesta 2010. Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus.

Lue myös: Koululaiset kirmaavat kampukselle, kun Yrityskylä Yläkoulu aloittaa toimintansa TTY:llä (20.12.2016)

 

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, palvelut ja yhteistyö, yrityskylä, yläkoulu, kasvatus, tat