Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Viidelle kannustuspalkinnot tutkimuksesta, opetuksesta ja vaikuttamisesta

Kaksi tutkijaa, kaksi opettajaa sekä yksi yhteiskunnallinen vaikuttaja saivat tänään kannustuspalkinnot TTY:n juhlavuoden kunniaksi.
Palkitut professori Jorma Mäntynen, kielikeskuksen johtaja Heli Harrikari, yliopisto-opettaja Essi Isohanni ja akatemiatutkija Alessandro Foi. Poissaolevana palkittiin professori Mircea Guina.
Palkitut professori Jorma Mäntynen, kielikeskuksen johtaja Heli Harrikari, yliopisto-opettaja Essi Isohanni ja akatemiatutkija Alessandro Foi. Poissaolevana palkittiin professori Mircea Guina.

TTY-säätiön hallitus päätti marraskuussa myöntää säätiöpääoman tuottoja ansioituneiden ja nousevien tutkijoiden, opettajien ja vaikuttajien palkitsemiseen sekä uusien strategisten avausten tukemiseen. Ensimmäiset kannustuspalkinnot julkistettiin 50-vuotisjuhlavuoden TTY-viikon alkaessa maanantaina.

Dynaamisessa vaiheessa olevien tutkijoiden kannustamiseksi myönnettiin kaksi 50 000 euron suuruista tutkimusrahoitusta. Tunnustuksen saivat professori Mircea Guina ja akatemiatutkija Alessandro Foi.

- Palkitut tutkijat ovat osoittaneet tieteellistä rohkeutta sekä kunnianhimoa. Molemmilla palkittavilla on mittava julkaisutoiminta ja heidän tieteellisen työnsä vaikuttavuus on merkittävää, perustelee tutkimusvararehtori Ulla Ruotsalainen.

Kannustuspalkinnoilla haluttiin nostaa esiin myös kaksi erinomaista opettajaa. 25 000 euron palkinnot saivat kielikeskuksen johtaja, FT Heli Harrikari ja yliopisto-opettaja, TkT Essi Isohanni.

- Lähtökohtana valinnalle on ollut paitsi merkittävä panos opetuksen kehittämiseksi myös heidän potentiaalinsa kehittää koko yliopiston pedagogista ajattelua ja omalla toiminnallaan edistää tutkivaa opettamista, kertoo opetusvararehtori Mika Hannula.

Merkittävästä panoksesta TTY:n yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisäämisessä palkittiin professori Jorma Mäntynen. Hän on useita vuosia osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja on kiistatta koko yliopiston näkyvin mediapersoona. Vuoden vaikuttajan palkintosumma on 25 000 euroa.

 

 

Uutisen jättäjä: Katja Ayres
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus, tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä