Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma lauantaina 27.1. Tampere-talossa

Tampere 1918 – Maailma 2018. Valoa pimeyteen -tapahtuma katsoo satavuotiaan Suomen historiaan ja nykypäivään sekä pohtii Suomen roolia maailmanpolitiikassa.

Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma
Aika: lauantai 27.1.2018 kello 10.00–17.00
Paikka: Tampere-talo, Sorsapuistosali
www.tut.fi/valoapimeyteen

Tampere-talon Sorsapuistosalissa historiaan ja nykypäivään paneutuvat muun muassa professorit Pertti Haapala, Pirjo Markkola ja Jarmo Limnéll, säveltäjä Olli Kortekangas, kirjailija Elina Hirvonen, tutkija Mari Lind, ministeri Elisabeth Rehn ja kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä.

Päivän otsikoita ovat Sisällissodasta kansalaisyhteiskuntaan, Taiteen totuuksia, Tampere 1918 näyttämöllä, Infosota ja kyberturvallisuus sekä Suomi sovittelijana. Tapahtuman päättää Kukku Melkkaan ja Olli Löytyn toimittaman Toistemme viholliset -teoksen julkistaminen. Teoksessa seurataan vuoden 1918 jättämiä jälkiä Suomen kirjallisuuteen ja laajemmin taiteeseen.

Lapsille on tarjolla paljon näkemistä ja tekemistä. Ohjelmassa on Ursan planetaarionäytökset sekä Lumaten tiedetyöpajat, Muumimuseon oma komeettatyöpaja sekä Lasten akatemian luento, jonka aiheena on Muumipeikon synty. Luento on suunnattu 7–10-vuotiaille. Luennolle ja työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Valoa pimeyteen tapahtuman toteuttavat Aamulehti, Pirkanmaan liitto, Poliisiammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen kaupunki, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampere-talo. Tänä vuonna yhteistyössä mukana ovat myös Tampereen teatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja museokeskus Vapriikki. Tapahtumaa tukee Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Tampereen teknillinen yliopisto, markkinointipäällikkö, minna.puntila@tut.fi, 050 849 0503

Tampereen yliopisto, markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, Kyosti.Koskela@uta.fi, 050 318 6621

Tampere 1918

Sisällissodan satavuotispäivä huomioidaan myös Tampereen suurissa taidelaitoksissa.

Tytöt 1918 saa ensi-iltansa 25.1. Tampereen Työväen Teatterissa.

Lauantaina 27.1. ensi-iltansa saa Tampereen teatterin näytelmä 1918 Teatteri Taistelussa. Samana päivänä Vapriikin Tampere 1918 -näyttely avautuu uudistettuna.

Tampereen Oopperan Veljeni vartija saa ensi-iltansa 16.2.

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, näkyvyys ja viestintä, valoapimeyteen, tiedetapahtuma